Brösta upp dig!

Egentligen är det lite lustigt att en bred bringa signalerar styrka,,, i alla fall när vi killar bär omkring på den. När tjejer bär upp en bred front går tankarna många gånger åt andra håll än styrka.  Tänker även på Gorillorna som bröstar upp sin väl utvecklade bröstkorg bara för att använda den som en trumma som ackompanjeras av ett vrål,,, vilket är ett beteende som fortfarande finns kvar på gym när vissa kör bänkpress. Beteendet är genetiskt nedärft och jag blir brydd över hur det har bidragit till en så funktionslös övning som bänkpress. Bänkpress har länge varit ”the shit” för alla som snabbt vill bygga bröst. Visst är bröstmuskeln bra att ha, speciellt när den är i balans med andra muskler. Men är bröstet ensidigt och monotont tränat i syfte att bygga volym och presstyrka ställer den mest till med problem. Många drar på sig axelskador av bänkpress då man ligger på rygg med avslagen core (inkluderar skulderblad) och pressar upp vikten mot taket. Många hantelövningar gör att aktiva sliter hårt på den komplexa axelleden. Men visst, det är förhållandet till övningar som avgör resultatet. Om man kör försiktigt, ”rätt” och insiktsfullt kan man ligga och pressa ibland utan att det leder till tokigheter.

Bröst pushup hantel sträckarm låg ok

 

Meeeeen 😉 jag suktar som du vet efter övningar som kopplar och utmanar på ett sätt som överensstämmer lite mer med hur det var när vi utvecklades i naturen. Därför klämmer jag in ett litet tips inför helgträningen. Pressövningen aktiverar bröst, axel, skulderpartiet och massor av coremuskler. Du kan välja att göra den som på bilden eller stå på knä. Du kan också byta ut hanteln mot något som glider på underlaget.. Och du, se till att sträcka armen åt olika håll så att musklerna får utmanas på olika sätt.

Bröst pushup hantel sträckarm hög oki

Önskar dig samtidigt en riktigt trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..