Skidsmart!

Med smicker och komplimanger kommer man långt. I alla fall hos mig när ni säger att ni gillar mina olika träningstips.

Jag har förstått att många befinner sig i ett sportlov som utspelas till stora delar i en slalombacke. Ett par frågor jag fått berör att man inte hinner träna på sportlovet eftersom man ska hinna med så mycket annat, som att vara med barnen i backen tillexempel… Som om inte det är träning nog..?

Karin J är i Åre med familj och vänner.  Hon försöker träna en kortis innan kvällsduschen. Hon undrar om jag har några bra övningar man kan göra utan redskap och som inte tar sådan tid. Självklart finns det massor av övningar. Och det är inte helt enkelt att ge ett personligt och bra svar när jag inte känner till förutsättningar, behov och mål. Generellt sätt är det alltid bra att träna stretch & rörlighetsträning på sin resa. Därför kompletterar jag med något nytt, en utmaning, som alla i familjen kan prova på. Den kan komplettera ett stretch & rörlighetspass som utförs innan duschen.

Du kan göra övningen med strumpor på fötterna eller använda handdukar eller något annat som får fötterna att glida på underlaget. Inled i sträckt liggande position.I rörelsen sträcker du på armarna samtidigt som du….

pushupglidlag

pushupglidmellan

pushupglidhog
  …. drar in benen under kroppen med strävan att hålla händerna kvar i golvet (Nej, dina armar är inte för korta;-) När du på något sätt tagit dig förbi armarna fortsätter du glida fram med fötterna tills att du kan skjut upp höften så högt du kan. När du är som högst håller du kvar i positionen 5 sekunder innan du går tillbaka till utgångsläget och upprepar rörelsen tills att du blir supertrött. Gör rörelsen i 4 omgångar, se till att bli duktigt trött i varje omgång. 40 sekunders vila mellan varje omgång.

Vill du komplettera stretchen och mobilitetsövningar med core får du förslag i min core-trailer. Och du, glöm inte att kroppen måste hinna vila upp sig. Annars riskerar du att komma hem helt urlakad och /eller skadad.

Ha skoj var snäll och sprid glädje!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..