Framtiden är på gång nu.

stefan-hyttfors-google
Om Hans Rosling var vår kung så är Stefan Hyttors hans tronarvinge. När Hans Rosling fick oss att förstå det verkliga nuläget så får Stefan mig att förstå mina möjligheter. Hitintills har jag inte hittat någon som så begåvat, roligt och insiktsfullt kan beskriva vad som kan vara på gång och vilka möjligheter som kan öppna sig. Stefan har fått mig att tro på känslan att jag är före min tid. (Läs gärna ”hybris”) Jag har alltid delat med mig och vart väldigt dålig på att ta betalt. Förödande då, men den verkar finnas en öppning för mig nu när det går att tjäna tillräckligt med pengar för att leva bra på att dela med sig av det man kan. Jag har alltid brottats med mina inre röster som drar mig mellan olika projekt samtidigt som alla som vill mig väl försöker få mig att fokusera på en sak. Garanterat hade det fått mig bättre på e n sak, men då hade jag aldrig vart den jag är idag, aldrig fått uppleva det jag gör nu, inte kunnat dela med mig av det jag nu börjar tjäna tillräckligt med pengar på.

Stefan lyfter fram hur epoker tar sin form och hur de plötsligt dör ut. Hur de som var bäst för ett par år sedan dör för att de var bäst på det dom gjorde. Innan digitalkameran kom var Kodak dominanten på jorden. De var bäst på film. Sen ändrades behoven och de behövdes inte längre, POFF och de var borta.

Det finns egentligen bara en sak jag saknar när jag lyssnar in mig på alla inspirerande framtidsprognoser. Hur ska vi i framtiden stimulera människan till att aktivera sig på samma sätt som gjorde att vi är som vi är idag?. Hur återskapar vi nyfikenhet och kreativitet som kommer av att använda tår, fingrar och djupa bålmuskler på ett varierat sätt?. Om det stämmer att vi är som vi var för 30 000 tusen år sedan lär vi vara ungefär lika om 1000 år till. Och då tvingas vi inse att våra behov av att må bra i kropp och knopp kommer från det fysiska och de kommer av att vara varierad och nyfiken i kropp och tanke. Att kompensera sin passiva vardag med löpning 3 gånger i veckan kommer inte att räcka hela vägen. Att pumpa upp armarna stimulerar inte din nyfikenhet och kreativitet och så vidare. Vårt samhälle rusar iväg åt ett håll som inte överensstämmer med det som har skapat oss.

Den insikten får mig att med spänning titta på hur gymmen kan se ut i framtiden? Jag kan inte se hur vårt behov i framtiden är svällande muskler, hög mjölksyratålighet och tvättbräda. Vad händer med alla gymmaskiner och vikter? Är det någon som tror på en framtida gruppträning där ledaren står och pekar med hela handen samtidigt som den följer ett, från Nya Zeeland förprogrammerat, program som bytts varje kvartal. Är inte det att idiotförklara ledaren och dess deltagare? Är inte våra behov av idag annorlunda än bara för par år sedan? Mår vi inte sämre på ett annorlunda sätt idag än för 10 år sedan?.  Hjälp mig!- om nu träning ska leda till en ökad hälsa i framtiden, hur ser då gym och vår träning ut då?

Här kan du lyssna på något bra från Stefan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..