Rumpa, mage & triceps

Lite fördomsfullt skulle man kunna påstå att de hetaste musklerna att träna är rumpa, mage och triceps. Det bekräftas om man kikar runt på Facebook och instagram. Otåliga äro bilderna där vi står och visar upp våra kroppsdelar på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Om det är för att inspirera andra eller för att få bekräftelse sparar vi till ett annat blogginlägg;-) Nu tänkte jag bara kort tipsa om en övning som inkluderar samtliga muskler i ett sinnrikt samarbete som även höjer pulsen och ökar förbränningen… låter som en drömövning va?

SONY DSC

SONY DSC

Inled i en djup utfallsposition som bilden visar. Armbågarna nära öronen och tummarna på nacken. I rörelsen tar du ett steg fram samtidigt som du sträcker armarna rakt upp mot taket. Övningen vänder och du tar klivet bak med andra benet. Denna övning är en klassiker i boxfyskonceptet- MoveooAerobox. Vill du utmana dig ytterligare kan du bromsa rörelsen ner till den låga positionen bara för att gå upp explosivt. Finns fler roliga varianter på denna övning. Vill du lära dig mer om hur just du kan träna bäst kanske du ska gå min och Topphälsas PT utbildning? BLI DIN EGNA PT (Häpp;-)

Nu laddar jag upp för Topphälsa weekend på Hooks i helgen. Hoppas att vi syns där:-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..