Flytta gränser!

fixIMG_2797

Många av oss är intresserade av att flytta gränser och att utmana oss. Det ligger ofta i träningens natur. Även om vi inte behöver prestera i tävlingar så blir vi glada när vi har flyttat fram positionerna och känner att vi utvecklas. Och gränserna kan flyttas på olika sätt. Man kan till exempel träna med nya kompisar, byta pass eller/och prova ett annat träningsprogram. Sen kan man åka på träningsresa. Ett fenomen som fortsätter att växa. Och kanske är det inte så konstigt med tanke på alla intryck som deltagarna får med sig hem. Många beskriver resorna som beroendeframkallande. På de träningsresor som jag medverkar i ser jag ett tydligt beteendemönster som man sällan ser hemma. Hemma är vi ofta styrda till våra favoritpass, tider och vi tränar oftast med kompisar. Det är bekvämt och skönt!, men kanske hämmar det också?

Ser vi till beteendet vi plockar fram på resorna så tränar vi med främlingar och vi kör med ledare och på pass vi knappt visste fanns…  vi tillåter oss bli nyfikna på träning och människor och vi säger att det är vansinnigt kul och vi vill gärna åka igen.

Med det som bakgrund blir jag frågande inför varför vi inte kan få till samma beteende på hemmaplan? Skulle det inte vara spännande att som motionär få gå runt och prova på fler olika pass, träffa olika människor och bara låta sig bombas av intryck, tankar och inspiration?, precis som på resorna. Jag tror faktiskt att vi är på väg dit, till en tid när vi är mer flexibla och öppna för olika intryck.

Ser vi till gränsflyttning ur ett större perspektiv ser vi hur människor tvingas över gränser mot sin vilja. De tvingas, ibland på ett hänsynslöst sätt, att utvecklas efter de nya omständigheterna som råder. Vi som lever tryggt i vår sociala välfärd ser hur den naggas i kanterna i takt med att grundstrukturen förändras. Vi kommer också tvingas flytta våra gränser.

Kan vi med träningen förstå att flytta gränser inte bara är av ondo eller har med prestation och idrott att göra kanske vi kan använda träningen till att öppna upp dörrar där man välkomnar främlingar, metoder och nya sätt att tänka, och göra på. För vi vet ju att det ger så mycket tillbaka. Precis som när vi är på en härlig träningsresa.

Avslutningsvis vill jag bara tacka er läsare som är med på ToppHälsas träningsresa för glada tillrop. Ni inspirerar mig att fortsätta:-) Jag ska bli bättre med kameran och presentera fler bilder på era härliga prestationer;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..