Roligare på jobbet!

IMG_25672

Igår vädrade jag mina tankar för ett litet gäng på SIDA. Temat på föreläsningen var hur vi kan förändra vår vardag och på så sätt bli aktivare och mer hälsosamma. Vi var rörande överens om att det inte är lätt samtidigt som vi insåg att det inte var svårt. Det är inte svårt att röra på sig. Utmaningen ligger i att få till det på rätt sätt och tillräckligt mycket.

För att så små frön i deltagarna pratade jag kort om vad som skapat människan. Med den insikten kunde vi lättare prata om vad som borde göras och hur det kunde göras. Det svåra är att få det enkla gjort. Det kommer sig av att människan i sin natur vill göra av med så lite energi som möjligt, precis som alla andra djur. Ett lysande undantag är när vi leker. Då flyttas fokus från hur vi ska träna till när ska vi leka. Behåller vi den tanken och ser på vår arbetsplats som en lekplats där man vi ska leka uppstår en spännande utmaning, för hur roliga är din arbetsplats egentligen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..