Vart är vi på väg?

”Kunskapen blir allt tillgängligare men inte verkar vi bli klokare för det.”

19055212_662078913989300_8502968650064636325_o

Eller håller vi på att bli klokare på ett nytt sätt? Vi kanske bara är i ett generationsskifte där den ”gamla” kunskapen inte längre är en lika avgörande faktor? Det vi visste om träning och hälsa igår är inte lika relevant för morgondagen.  Om det är en utbredd passivitet som har drabbat oss kanske inte lösningen för ett ökat välmående är träning och kosttillskott som den har beskrivits fram till nu. När förutsättningarna att leva snabbt förändras borde träningen och det vi äter också förändras, och det håller på att hända. Nya generationer fyller på och vi som jobbar med träning märker av nya attityder, behov och mål. Generationen ”bråttom & ego”.. de som vill ha rättigheter, bonusar och fallskärmsavtal byts ut mot de som vill dela med sig. De som inser att vi har tillräckligt, att mer saker i garderoben inte gör oss lyckligare, behöver heller inte hävda sig i tävlingar och gymmiljö.

Jag tror att vi är på väg mot en ny klarsynthet som är sund för kropp, knopp och planet… bara för att vi måste.

Visst kommer vi att fortsätta att träna och tävla, men inte för att bli bäst och visa upp det för hela världen. Bekräftelsehysterin där träningsprofiler och motionärer sliter av sig tröjan (herrar) på instagrambilder kommer att mättas. För ärligt, hur ball är en tvättbräda egentligen? Självklart kommer vi att vilja ha resultat av träningen, men inte till vilket pris som helst. Vi inser att långsiktiga planer snabbt kan bytas ut mot hastig död. Det blir allt viktigare att ha roligt för stunden. Och när vi inser att det är roligare att leva med en kul ”prick” med lite magen än en perfekt kropp utan innehåll svänger pendeln över till nya ideal, precis som det alltid har gjort.

Tar vi ett längre steg in i framtiden finner vi träning och hälsa vi känner till idag på museum. Framtidens ungdomar kommer att garva när de ser tillbaka på våra tankar och vår strävan. Vi kommer att ha en elit som vill gå snabba vägen och som injicerar vitaminer, hormoner och som svarvar kroppen med laser. Men den stora massan, den som inte får leva sig sjuk, har löst det med digitalt styrda aktivitetsredskap som anpassar sig helt efter individens behov. Närprintad mat individanpassas. Vi kopplar upp oss till digitala gruppass med 100 000-tals deltagare som leds av världsstjärnor. Vi som är personliga tränare sitter mest och styr våra hologramalias. Gigantiska hårddiskar läser av vår själ och ger råd samtidigt som hormoner ger oss sublima upplevelser. Vi har löst hjärnans mysterier, små precisa elsignaler kan styra känslozoner i hjärna så behovet av beröring, att känna sig behövd och att få tillföra i ett sammanhang är uråldrigt.

Frågan är inte om framtiden kommer. Frågan är om jag får uppleva den och hur jag förhåller mig till den;-)

Själv tänker jag fortsätta planera för event och rolig träning så länge det går. Vi hörs och syns!

@moveoo.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..