Skänk dig variation.

time
Människan är ett bekvämt släkte. Så har det alltid vart och så kommer det förmodligen att vara. Men vi har alltid gillat att leka, och då gärna i grupp. När vi leker tenderar vi släppa handbromsen och med ett leende anstränger vi oss så svetten lackar. I fredags presenterade jag ett bollpass på HiQ och en miniworkshop med box, gummiband och käppar för delar av Casalls härliga personal. Gemensamt för båda passen var utmaning, svett och skratt. På samma sätt skapades massor av energi på lördagens utmanande utomhuspass nere vid Eriksdals utegym. Inga tydliga tekniker, bara massor av individanpassad variation där varje deltagare tilläts styra sin intensitet.

Jag ser sommaren som ett fantastiskt tillfälle där man kan variera sin träning på olika sätt. Brukar du träna inne? Träna då mer ute. Brukar du träna statiskt i maskiner? Prova då mer dynamiskt med kroppen och enklare redskap. Går du alltid med skor, gå barfota. Bristen av variation kommer oftast av att vi föredrar det vi kan. Det är en naturlig strävan. Men genom 100 000-tals år levde vi med den strävan under omständigheter som var oregelbundna och full av faror och möjligheter. Där skiljer sig vår vardag från förr. Med det som bakgrund ser jag massor av anledningar till att träna ute när tillfälle ges. På så sätt aktiveras kroppen på ett mer naturligt sätt när du leder dig trött och svettig. Saknar du idéer kan du kolla på filmen nedan så kanske du ser något du vill prova.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..