Visst fan klarar vi oss!

Idag råder en generell och ibland befoga oro över hur framtiden ska bli. Att den blir digital råder det få tveksamheter kring. Och eftersom att friskvård och vård är dyrt kommer vi söka fler digitala lösningar för att på så sätt få bort marginalkostnader och öka tillgänglighet. I framtiden kommer vi inte behöva känna efter hur vi mår, det har en inplanterad enhet i din hand redan talat om. Vi kommer inte behöva träffa tränare och läkare. Den information som de tillför gör datorn bättre och pålitligare. Så självklart kommer vi att klara oss. De barn som föds idag kommer att se på våra telefoner som en primitiv och högst begränsad enhet. Det virtuella är standard och hologram ett vanligt fenomen inom träning och inlärning kring den.

flex3

Det pratas om enheter som ska påminna oss om när vi är passiva, peppa oss när vi kommer med ursäkter. Och jag tror inte det dröjer speciellt länge innan inplantat styr vår hormontillförsel på naturlig och konstlad väg. Du kommer alltid att vara på TOPP!

Men fram till dess måste vi som är tillräckligt vuxna ta hand om oss själva. Och de flesta av oss måste göra det här och nu med det som vi har tillgång till. Bland tillgångarna finns oftast inte gym och massa dyr utrustning.  Då tror jag alla som känner igen sig kan hämta inspiration från gänget på Gotland där man under lång tid haft problem med grundvattnet. Det tar helt enkelt slut för tidigt. Myndigheter och vetenskap har kliat sig i huvudet inför varje motgång, ingenting av värde har hänt. Till ett gäng för 10 år sedan tog saken i egna händer.

Trotts motstånd och misstro jobbade de troget på. Frågan var inte o m det gick att lösa. Frågan var h u r.

Det som behövdes fanns hela tiden framför ögonen på dem, avloppsvattnet. Lång historia kort. Idag har de skapats lokala reningsverk som renar avloppsvattnet till vatten som kan användas till grödor. Det har på kort tid skapat fler skördar och gladare bönder. För att inte prata om alla lyckliga konsumenter som kan ta del av närodlat.

Inom träning kan vi se till lokala lösningar såsom semestergrupper, granngrupper och så vidare. Att skapa nätverk är enkelt på Facebook. Att lära sig träna kan man göra på nätet eller så söker man sig till olika workshops.

Mitt bidrag blir bland annat små workshops på vardagkvällar där man kan lära sig utveckla sin träning med enkla redskap.

Den första är med gummiband där man tränar själv eller med en effektiv partner. Sen kommer det workshops med bollar, käppar och så vidare. Till hösten fyller jag på med en PT utbildning där jag vill hjälpa individer att träna sig själv. Man börjar med en utbildningshelg och ser livet som fortbildning.

Vill du inspireras i vad Moveoo kan bidra med fortsätter jag fylla på Moveoos Instagram under sommaren. Nya övningar smiter ständigt in i Moveoo-appen. Vill du ha hjälpa med event eller liknade är du välkommen att höra av dig.

Till sist. Kom ihåg att gör träningen varierad och rolig!

Skön fortsättning på sommaren;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..