Har du en bra PT?

flex1

Har du också en personlig tränare, eller funderar du att på att skaffa dig en? Nu kan du som gillar att läsa om träning i olika media och forum ta del av en debatt som berör landets personliga tränare. En väldigt behövlig debatt om jag får säga min mening. Och som vanligt när diskusinsutrymmet är knappt så blir det en kort och trubbig debatt där mycket ramlar mellan stolarna. En debattgrupp består av ledande aktörer som driver anläggningar, forskare och många personliga tränare (som anser sig vara duktiga). De tycker att det ska rensas upp bland dåliga, och ibland oseriösa, personliga tränare. – ”Alla som vill kan kalla sig personlig tränare i dag. Det är ingen skyddad titel. Man behöver inte ha någon utbildning alls, säger Tonkonogi, (duktig forskare) som är mycket kritisk till kvalitén på många av de PT-utbildningar som finns idag.” Vidare säger han att ”Branschen inte klarar av att sanera sig själv. Det måste finnas en myndighet som ställer kunskaps- och kompetenskrav och först när dessa är uppfyllda får du din titel och licens.

Frågan som dyker upp i mitt huvud är- vad är en duktig tränare? Är det en akademiskt person som klarar plugg och tester eller en person som lyckas få passiva att börja röra på sig? Inget behöver förstås ta ut det andra. Den tränare som behärskar båda ”grenarna” har kommit långt i sitt yrke.

Till min Moveooblogg där jag skriver mer och där du även finner länken till SVT’s artikel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..