Skapa variation.

”Jag får ofta höra att jag presenterar så många olika övningar. Varje pass är alltid varierat och vi återupprepar oss aldrig. Det kommer nog av att jag inte ser på rörelser som övningar, mer som olika typer av utmaningar”. Jose Nunez /Grundare av Moveoo.

hopprepfix

Inom Moveoo ser vi på kroppen som en helhet med medärvda rörelsebehov. Vi strävar ständigt efter att variera invanda rörelsemönster. På så sätt undviker vi monotona och slentrian mönster  samtidigt som vi stimulerar inlärningslusten. Vi som använder Moveoometoden inspireras av insikten att det alltid har vart så. Många gillar den tanken men känner sig låsta och begränsade då de har lärt sig ”rätt & fel”. För att komma in på en naturligare träning krävs ofta nya tankar.

Vill du direkt prova på hur du kan utveckla dina träning till att bli mer varierad och utmanande kan du lägga till följande mening i din träning – ”gör inte om samma rörelse två gånger i rad!”

Det innebär inte att du ska göra stora förändringar i rörelsen. Du ändrar inte rörelsen för att den du gjorde var fel. Du gör det för att aktivera kroppen på ett allsidigare sätt och samtidigt stimulera nyfikenhet och inlärningslust. Och självklart ska rörelsen komma tillbaka igen. Det är vårt förhållningssätt till rörelsen som vi vill komma åt med den meningen.

Kika på filmen så kanske du kan få några uppslag till dina träning.

Vill du ta ytterligare ett steg håller jag en helgtubildning som riktar sig till dig som vill öka insikt och förståelse för hur din träning ska bli mer varierad och rolig oavsett om du vill träna hemma, på jobbet eller på gym.

Här har du mer info om utbildningen som görs i samarbete med tidningen ToppHälsa.

Vill du leda grupper? För dig håller jag ledarutbildningar som du finner här.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..