Marsväder

Vad hände med det vackra vädret? I går satt jag i min svärmors trädgård fikade och tittade på vackra lila krokusar i rabatten. I dag snöar det. Mars kan vara en ganska tuff månad mentalt tycker jag. Kroppen, sinnet, ja hela jag har ett sånt enormt behov av sol och värme och det är kämpigt med alla bakslag med snö, kyla och grått väder. Jag upplever samma sak varje år. Det är som att luften går ur mig i mars. Som att jag kämpat, kämpat, kämpat hela vintern och så känns det som att jag faller på målsnöret när mars kommer med sitt oberäkneliga väder och energinivån är i botten.

Krokusar

Trots det så är vintrarna så mycket lättare nu än de var under mina första år i Sverige efter sex år i soliga Kalifornien. Jag var så håglös att jag knappt kände igen mig själv. Jag som är en människa full av energi och livsgnista kände mig håglös. Inte glad, inte ledsen, bara neutral. Det kanske låter som ett skönt känslotillstånd, men det var det verkligen inte. Jag befinner mig så mycket hellre i en vild känslostorm än i ett läge där jag knappt känner något alls. Hur som helst så tacklar jag vintern så mycket bättre nu och även om mars har varit en tuff månad så mår jag ganska bra och det tackar jag mina vinterrutiner för:

  1. Minst två löppass utomhus i dagsljus per vecka – oftast ett längre pass på helgen och ett kortare lunchpass
  2. D-vitamin – skulle aldrig våga hoppa över d-vitamintillskott under vintern igen
  3. Mysa – tända ljus, varma filtar, varmt te och mjuka sockor fungerar för mig
  4. Sova ordentligt – jag tar tröttheten på allvar när den kommer och försöker hitta extra luckor för vila
  5. Ut i dagsljuset varje dag – även om det bara är fem minuter

Nu längtar jag så att jag nästan sprängs till den där första dagen utan vinterjacka, än så länge håller jag benhårt fast vid mina vinterrutiner och försöker hitta saker att njuta av. Som den där tekoppen i solen i går.. Den ska jag försöka leva på hela veckan.

Te i solen

Kramar

Lisa

Följ mig gärna på instagram för mer inspiration: @lisa.beskow

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..