Midsommarträning i Älvdalen

Hoppas att ni alla har haft en ljuvlig midsommar?! Jag trampar återigen på Stockholmsmark efter en midsommarhelg i Dalarna och jag ska erkänna att det är med blandade känslor. Det är något med tystnaden, ljuset och avsaknaden av måsten som gör något magiskt med själen. Det är som att hela livet bäddas in i mjuk, mjuk bomull och därinne finns bara lugn, skratt och glädje. Inne i det där bomullsmjuka gör det inget att det tar en timme att skrubba potatis eller att disken diskas för hand. Saker och ting får ta sin tid och det som är tråkiga vardagssysslor hemma blir plötsligt mysigt.

Min syster och hennes kille har precis flyttat från Göteborg till en liten stuga i Älvdalen och jag ska erkänna att jag blir mäkta avundsjuk. Trots att jag har min man, mina vänner, mitt jobb och mitt liv här i Stockholm kan jag inte låta bli att romantisera livet på landet en stund: Dopp i älven och springturer i skogen nu i sommar. Svampplock och mysiga middagar med kantarellmackor och tända ljus i höst. Långa skidturer i skogarna och långfärdsskridskor på älven i vinter. Och att sitta mot en husvägg med utsikt över älven och med solen i ansiktet i vår… Men, det bästa med att jag numer har familj i Älvdalen är att jag kan få det bästa av två världar; storstadspuls i Stockholm på veckorna och lugnet och naturen i Älvdalen på helgerna. Ja, jag kommer nog bli en flitig besökare om inte min syster med pojkvän misstycker 🙂

Tillbaka till min midsommar. Träningen har sett ut såhär:

Morgonjogg längs med älven på midsommarafton. Vilket njut!

Löpning i Älvdalen
 
Lisa Beskow - löpning i Älvdalen

Vandring med familjen och hundarna på morgonen och yoga på eftermiddagen på midsommardagen. Så fint!

Vandring i Älvdalen

Vandring i Älvdalen

Utegymmet och några snabba backar i dag när jag återigen är tillbaka på hemmaplan.

Ha nu en riktigt fin vecka!

Kram Lisa

Lisa Beskow

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..