Inled julen med nyttiga snacks

Så här ett par dagar före julafton kan det vara smart att tänka extra nyttigt.  Om du vill ha något nyttigt, men ändå gott-på-riktigt (det finns ju som bekant mycket som är nyttigt men inte-gott-på-riktigt – sånt som man äter några gånger och verkligen försöker intala sig att det är gott, men till slut så går det bara inte längre) så prova dessa bönchips. 

bönchips

De har alla bönornas nyttigheter, men smakar precis lika bra, till och med bättre, än vanliga snacks.

Bönor (och linser) innehåller en hel del protein (ungefär halva mängden jämfört med kött) och mycket mättande fibrer. Dessutom är de full av järn, magnesium, zink och folsyra.

I en påse (60 gram) får du i dig 8 gram protein (samma mängd som ett ägg) och 11 g (!) fibrer. Det är ungefär lika mycket fibrer som många får i sig på en hel dag. Morötter, äpplen och päron innehåller ca 3 g/st, så ni förstår att dessa chips är en fiberbomb.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..