Kvällsgott med bovete och päron

Kvällen är en farlig tid för alla med starkt sug efter sött. Trött efter dagen är det lätt att falla för frestelser. Och fast det egentligen är vila och näring hjärna och kropp skriker efter, så serverar vi oss själva snabb energi i form av socker – i hopp om att bli pigga. 

bovete

För att undvika detta gäller det att ha alternativ till det söta och onyttiga hemma. Gör därför en lista på 5 minimåltider som du vet att du kan ta till innan sötsuget tar över. Såklart finns ingen garanti för att det hjälper, men chansen är större om du i alla fall har grundat med något gott, lite mättande och nyttigt.

En favorit jag har just nu är bovetekex! Även om de till utseendet och konsistensen ser ut ungefär som vanliga riskakor är de betydligt mer näringsrika. Proteinmängden och fibermängden är ungefär dubbelt så hög! Bre på jordnötssmör eller lägg på ett par ostbitar så får du i dig ytterligare protein och fett som mättar bra. Päron på toppen är inte bara gott, utan bidrar också med ännu mer fibrer.

Ta en kopp te till, sitt i lugn och ro – och känn hur tankarna på sött successivt börjar avta.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..