Är juice nyttigt?

Nu när vi (enligt löpsedlarna i alla fall) inte får dricka mjölk längre. Är juice då ett bättre alternativ? Tillhör du dem som vill gå ner i vikt – så nej! Då är flytande energi i alla dess former ett dåligt val. För tänk om du i stället hade ätit alla de frukter som ryms i ett glas juice. Då hade du blivit mätt, fått i dig fibrer och mer näring eftersom fruktköttet hade varit kvar. 

juice

Om du däremot har ett stort energibehov är juice bra! Att kunna dricka några hundra kalorier per dag kan vara en väldigt enkel lösning om du inte orkar äta så stora portioner.

Och juice är alltid ett bättre alternativ än läsk. För även om de innehåller lika mycket ”socker” så kommer sockret i juicen från apelsinerna, medan sockret i läsken är tillsatt. För du kan vara säker på att det inte är någon som har sockrat din juice. Juice är skyddat som namn och består bara av naturliga sockerarter. Juice innehåller också mycket C–vitamin, ca 50 mg/deciliter (dagsbehovet är 75 mg).

Men…

  • Det är bättre att äta hela frukter och grönsaker än att dricka dem
  • Grönsaksjuicer är nyttigare än fruktjuicer
  • Färskpressade juicer är bättre eftersom en del av C-vitaminerna annars riskera försvinna

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..