C-vitaminbomba dig

Nu när solen och ljuset äntligen är på väg tillbaka vore det väl synd att bli sjuk. Motverka det genom att bomba dig själv med antioxidanter. Godaste och enklaste sättet är bär. Såklart frysta (så här års) och allra helst svenska. 

svarta vinbär

Det talas ofta om blåbär och hallon som nyttiga bär, men glöm inte svarta vinbär. I en deciliter får du i dig över 200 mg C-vitamin (dagsbehovet är 75 mg). Förutom det kalium, kalcium och antioxidanter.

Är de sura? Lägg dem i en smoothie tillsammans med banan, yoghurt, vaniljpulver och kardemumma, ät dem ihop med yoghurt och granola eller strö ovanpå din oatgurt (havreyoghurt)!

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..