bloggheader_topphalsa-matochkost-2_thumb

Lunchmacka med groddar

karinmagnusson

Blev en snabb lunchmacka idag efter härlig topphälsapromenad genom stan. Jag riktigt hör hur ”snabb lunchmacka” låter som något ohälsosamt och dåligt. Men den här, den var fantastisk! 

blueberrymacka

Spana in brödet, så här ska det se ut för att ge långsamt stigande blodsocker. Och så pålägget: gröna blad, lagrad prästost, marmlead med aprikos/ingefära. Plus groddar.

Groddar är något vi (i alla fall jag) borde äta mycket mer av. Grodden innehåller allt växten har för att kunna växa, så den är extremt näringsrik med höga värden av framförallt B,- C,- och E-vitaminer. När man groddar minskar också mängden fytinsyra, vilket gör att vi kan ta upp mer av mineralerna.

Grodda själv är superlätt, det finns massa enkla ”recept”. Hitta dina favoritgroddar och ha dem som macktopping eller ät dem istället för sallad till maten.