bloggheader_topphalsa-matochkost-2_thumb

Bästa hälsotipset: Syrat

karinmagnusson

I helgen föreläste jag för ett härligt gäng Topphälsaläsare och fick utmaningen att ge mitt allra bästa tips! Vad säger man då? Ät mer blåbär? Ät mer mörkgröna blad? Det finns hur många bra och viktiga hälsotips som helst, men mitt fick bli: syrat! Det råkar ju dessutom vara en jättetrend, så utbudet av syrade produkter lär bara öka.

surkålsjuice
Surkålsjuice, någon…?

Anledningen till varför syrat är så bra är att det gynnar tarmfloran. Och väldigt många sjukdomar verkar ha sitt ursprung just i mage och tarm. Syrat håller dig helt enkelt friskare. Smaken är speciell, i början kan du se det som medicin, men efter ett tag kommer du bli beroende.

Kör på två portioner per dag, varav en lite ”snällare”, nämligen naturell yoghurt, filmjölk eller kefir och så en mer hardcore: mjölksyrade grönsaker, kombucha eller surkålsjuice.