cropped-logo-topphalsa_pilates.png

Hur roligt är det att träna på en skala 1-10?

Lise Korsedahl

6a888b938e006d98d997d712a6400fdf

Okay, om du skall vara helt ärlig nu (du behöver inte uttala svaret högt, men svara inom dig ÄRLIGT) hur roligt tycker du det är att träna?

Har du kul under själva passet?

Skrattar du högt?

Kittlar det i magen?

Mitt svar (och nu är jag ärlig) är NEJ på alla tre frågor!

roligt att träna

Under tiden jag tränar (och då menar jag ett träningspass med en PT eller själv där handstående och ringar ej är inblandade) har jag inte ”kul” som i HAHAHAHAHA.

Jag bara gör skiten!

Jag ser det som ett måste och tränar som om jag hade en pistol riktad mot skallen. Jag tänker bara ”ok, mina kunder utsätts för detta, då skall jag!”.

Det är vad som går igenom mitt huvud sen EFTER PASSET känner jag mig jävligt stolt. Jag känner mig nöjd över min prestation (oavsett hur jag presterade så länge jag gjorde mitt bästa) och jag vet att jag gjort något bra.

Vissa saker måste du göra i livet

Fakta är att man måste utföra vissa saker i livet, fast det inte är ROLIGT. Man måste göra fäljande:

 • gå i skola
 • borsta tänderna
 • sova
 • äta
 • och UNDERHÅLLA KROPPEN

Så ifall du inte tränar för att du inte tycker det är tillräckligt ”roligt” är det bara att göra som jag (och Muhammed Ali).. göra det!

Ha en grym dag!

/Lise

Viktnedgång: får du i dig tillräckligt med proteiner?

High-Protein-Foods

Att få i sig tillräckligt med proteiner är inte det enklaste. Många kunder jag pratar med dagligen vet inte ens i vilka källor de hittar protein.

Många tror det endast finns i kött, fågel och fisk men proteiner finner du i så mycket mer än så. Jill Holmström tar ofta upp detta med proteiner och hennes blogg tycker jag alla bör läsa.

Vill du gå ner i vikt är det bra att öka proteinintaget så att du känner dig mätt under en längre tid. Kroppen mår inte bra av att ha ”kolhydratsparty” varje dag!

Jag räknar inte kalorier under en dag men har verkligen koll på mitt proteinintag (då behöver jag inte oroa mig så mycket för kaloriintaget för att jag kommer ändå hålla mig så mätt så att jag kommer inte orka så mycket ”extra onyttig mat”).

Jag går på periodisk fasta (16:8) då min kropp mår så bra av detta. Huvudvärken som jag slitit med i många år efter alla mediciner för ryggen är bättre och jag känner mig piggare. Jag äter ju då mitt första mål kl 12:00  och det sista kl 20:00 på kvällen.

Dagens lunch

äggmuffins

frukost

Min lunch (första måltid) såg ut som följande idag:

 1. 1 protein drink (börjar alltid med detta medan jag förbereder lunchen)   22 g protein
 2. Äggmuffins 20,5 g protein
 3. Vattenmelon (1/4) 1,2 g protein (15,1 g kolhydrater)
 4. Proteinpannkaka 15 g protein

Här har jag fått i mig 58,7 g proteiner.

Viktnedgång = ökad proteinintag

11052262_f520

Jill Holmström pratar mycket om detta med viktnedgång och ökad proteinintag. Vill du gå ner i vikt så kan du t.o.m öka intaget till 2,5 – 3 gånger din kroppsvikt.

Om du väger 60 kilo skall du ha 180 gram (3 x din kroppsvikt) med proteiner. Då får du kanske se över vad du äter samt ändra några vanor.

Det kan definitivt vara smart att logga sitt intag under ett par dagar. Mina kunder får oftast en chock när de inser hur lite proteiner de får i sig.

Två bra proteinkällor som jag personligen äter dagligen och älskar i alla former och varianter är Keso och Kvarg.

Dessa kan du variera på så många olika sätt och det är definitivt ett bättre alternativ än sötad yoghurt.

Ha en grym (och proteinrik) lördag!

Kärlek från mig,

Lise

 

Jillian Michaels: tips på att bränna fett

Jillian-Michaels-with-a-contestant-on-The-Biggest-Loser_event_main

De flesta känner igen Jillian Michaels från Biggest Loser (USA). Hon är en personlig tränare och dietist som har specialiserat sig inom viktminskning.

Hon är hård, men rättvis och jag personligen tycker hon är en fantastisk coach som fått många kraftigt överviktiga att ändra på sin livsstil.

I morse lyssnade jag på radion där de berättade om den nya forskningsrapporten som säger att överviktiga riskerar att dö upp till 10 år före en person med en normal kroppsvikt. Män löper 3 gånger så stor risk som kvinnor.

Har man barn/barnbarn bör detta vara den största motivationsfaktorn till varför man bör eftersträva att gå ner i vikt om man är överviktig.

Hade det varit enkelt att gå ner i vikt och hade det funnits en quick fix hade inte vi haft övervikt i världen. Jag arbetar som personlig tränare och ser varje dag hur människor sliter med vikten, motivationen  och frustrationen kring sin övervikt.

Har man inte möjlighet att anlita en personlig tränare eller att träna på ett gym kan du få inspiration av Jillian. Hon tränar mycket med egen kroppsvikt och kan kanske kan vara till hjälp?

Här förklarar hon lite kring detta med fettförbränning. En video på några korta minuter som kanske ger svar på en del frågor du har? Iallafall är detta frågor som jag får nästan dagligen av människor.

Värd att kolla på (engelsk tal, ej textad)

Lycka till och kom ihåg: allt du gör räknas. Små baby steps är vad som gäller!

Kärlek från mig,

Lise

Avslutar en underbar dag med protein våfflor

Lise Korsedahl

Idag har jag jobbat (lite..hihi…) och fikat med en av mina bästa vänner. Vi köpte med oss lite god islatte från Espresso House och njöt av den i solen på en bänk – helt underbart!

sandvika

Cloudbrödet

Jag åkte sedan hem för att hälsa på mamma och lagade då (självklart) Cloud brödet till en god vattenmelonsallad vi åt.

sallad

Proteinvåfflor

Som kvällsmat inviger jag mitt nya våffeljärn som jag köpte idag. Kvällen avslutas med proteinvåfflor och lite jobb framför datorn.

vaffler1

Skönt…

/Lise

Cloud bread – lågt GI bröd på 3 ingredienser 

Lise Korsedahl

Alla som känner mig vet att det måste gå snabbt samt vara enkelt ifall jag skall koka ihop något gott att äta. 

Jag äter sällan bröd och vägrar äta allt utom färskt bröd! Är brödet en dag gammalt så äter jag det tyvärr inte (kanske illa men sant).

I Norge äter dem inte annat än bröd verkar det som så det är inte konstigt att detta verkar vara den nya stora ”grejen” här! 

Jag fick receptet på Cloud bread av min underbara kollega Marita  (@maritasirevaag på Instagram) och hon kan detta med nyttig, super god och lätt lagat mat). 

Detta behöver du till ca 6 st runda bröd /plättor:

 • 50 g keso
 • 1 ägg
 • 3 äggvitor 
 • 1 tsk bakpulver 

Se video nedan på hur du gör :) 

  Låt fantasin sätta dina begränsningar! 

  Bon apetitt! 

  /Lise 

  Makeup jag kan lita på!

  makeup

  Jag är verkligen inte enkvinna som vanligtvis bloggar om smink och skönhetsprodukter men idag kände jag för att vara lite ”ytlig” samt dela med mig av några av mina favoriter som jag inte vill vara utan (och där alla inte kostar för mycket).

  Jag har en ”normal hy” men vet efter många år och försök vilka märken som passar bäst på mig.

  Här är mina favoriter

  Ögonbrynen

  Min ögonbrynspenna från Anastasia Beverly Hills är definitivt min nya favoit. Den kan köpas som tjock eller tunn penna (jag använder den tunna och har ej testat den tjocka än).

  eyebrow

   

  Efter att jag har fixat brynen använder jag denna fina genomskinliga gelen som ser till att hålla allt på plats (hela dagen)!

  d064b5d6be2846548ba5ab6628d1b8d147ffc6a0

  Fixing spray (gör att sminket sitter!)

  Fixing spray från Jan Thomas. Jösses.. va bra den är. Den ger fuktighet (vilket är bra) men den får sminket att verkligen stanna på sin rätta plats hela dagen! Jag minns hur jag inte trodde helt på den norska kvinnan som försökte övertyga mig i butiken men jag är glad hon lyckades!. Det är också en evighetsflaska – håller ju hur länge som helst (och får sminket att sitta perfekt hela dagen)!

  jthomas

  Foundation

  Jag har testa många olika sorters foundation men återvänder alltid till min favorit som sitter bra och som är dryg att använda. Denna har du länge och väldigt lite skall till när du applicerar den.

   

   

  clq_Z9FF05_402x464

  Eyeliner

  Jag fick för några år sedan tips om följande eyeliner från en makeupartist. Sedan dess har jag aldrig bytt (och så länge Isadora tillverkar denna kommer jag ej byta märke!). Den sitter så bra!

  7e44c19e7bdfd9af541df5aea1c8c2031ba13a89

  Makeup remover

  Sen tar jag bort allt med följande makeup remover från Emma S (min nya favorit!). Jag har använt olika och har en känslig hy men denna har blivit min nya favorit!

  Generate

  Ja då var mitt första ”sminkinlägg” gjord då. Det är bara kul att dela med sig av något som man känner man är riktig nöjd med!

  13632831_275321282829618_466885324_o

  Ha en skön dag!

  /Lise

  Det handlar inte alltid om att ”maxa”

  1

  Att träna efter vad kroppen kan prestera är viktigt. Det handlar om att ta ansvar för sin hälsa, sin kropp, sin själ men också efter kroppens humör och vad den har förmåga att leverera.

  Att prestera

  Visst kan man alltid pusha sig lite extra ibland och klämma ur den lilla extra energin man kanske inte trodde man hade men det är en fin linje mellan det att push-to-the-limit och push-over-the-limit.

  Jag tränar många kunder som är tvungna att träna enligt order från läkare. Det är inte alltid det handlar om att ”maxa” eller göra fullständigt slut på sig själv som är viktigt.

  13649650_274853016209778_1756659423_n

  Vad din kropp kan prestera mot vill prestera är två olika saker. Lär känna din kropp och spendera mycket egen tid tillsammans med den så lovar jag dig att du kommer kunna definiera detta väldigt gott på egen hand.

  Jag kliver in i rummet bland redskap som jag vet kommer ge mig styrka. Vilka redskap som skall användas, vilka övningar skall utföras och på vilken nivå låter jag kroppen få bestämma.

  Ha en skön dag!

  /Lise

  Helgen bjöd på besök från Sverige

  Lise Korsedahl

  I helgen fick jag besök av min son från Göteborg. Det har varit helt underbart och vi spenderade helgen hemma hos min mamma. Pappa är på ett behandlingshem för sin svåra sjukdom Parkinsonism PSP.

  Untitled-1

  Brorsans barn var också på besök vilket min son tyckte var skoj. Kusinerna fick möjlighet att ses igen. Vi besökte ju självklart pappa men annars har vi bara softat, badat, solat, cyklat och ätit gott. Vi har helt enkelt kopplat av igenom att stänga ur resten av världen.

  Många människor har behov av att det händer nåt jämt och ständigt. Jag är däremot ganska tvärtom där. Jag laddar batterierna igenom att ta det lugnt, koppla av och bara ”vara”. Det kanske beror på att jag har ett jobb som kräver min fulla uppmärksamhet hela tiden och där jag träffar människor jämt.

  13663367_274852579543155_1717644487_o

  Jag spenderade eftermiddagen / kvällen genom att storstäda lägenheten och ligger nu på soffan och kollar EM finalen (och bloggar). Det är fräscht och rent hemma, lugnet finns i alla rum och jag bara njuter av lite egen tid just nu…. helt underbart!

  Jag saknar dock min pojkvän men han kommer ju hem om 2 veckor och 6 dagar (snacka om att ha koll på dagarna!!) *ler*.

  Untitled-2

  Tills dess är det bara att fortsätta leva på som vanligt.

  Hoppas du får en fortsatt underbar och skön söndag och får laddat på ditt sätt så gott som du kan.

  Kärlek från Oslo,

  Lise

  Nyttiga våfflor

  Lise Korsedahl

  När man har barn i huset måste ta hänsyn till deras ”sug efter något gott” ibland. I helgen har jag brorsans barn på besök då min son är här på besök från Göteborg. Liam som är 8 år älskar våfflor och då var ju dessa perfekt!

  NYTTIGA PROTEIN VÅFFLOR

  • Proteinpannkaks mix
  • Våffeljärn
  • Tallrikar
  • Hungriga barn
  • Ev lite sylt eller bär (valfritt)

  En våffelplätta innehåller:

  28 gram kolhydrater (varav 7 gr Fiber)

  15 gram  protein

  2,5 gram fett 

  Det blir ju lite roligare om man gör våfflor av dem än steker dem som pannkakor. Det är en bra proteinkälla, kaloririka och innehåller ett högt natriumhalt.

  Enjoy your Saurday!

  /Lise

  Mina dagar tillsammans med Hanna

  Lise Korsedahl

  I tisdags åkte jag ner till Operan i Oslo för att träffa familjen Karlsson från Linköping. Sedan ett par år tillbaka har jag haft kontakt med Hanna som jag lärde känna via bloggen. Hennes inspirerande blogg samt passion för pilates fick mig att fastna. Vi blev helt enkelt ”bloggvänner”.

  Nu i tisdags kom Hanna (tillsammans med familjen) och hälsade på mig i Oslo. När jag träffade henne var det som om vi hade känt varandra i flera år…!

  Vi började med den vackra Operan och jag visade sedan vägen (via Karl Johan) till Aker Brygge där vi avslutade med en middag vid vattnet. 

  Oslo bjöd på läcker utsikt, sol och god mat!

   

  I onsdags fick hon hålla sitt första pass på ICON Sköyen. Hon fick för första gången instruera ett Pilates matta pass som var helt .. WOW! Tänk att det var ”första passet”. När hennes första pass var så här bra undrar jag hur hon är efter 100 pass?!


  I torsdags var det dax att visa Hanna The Room, Pilates Room där hon var med på mitt bollpass

  Bollen är rund och det tar ett tag ibland innan kärleken ”växer fram” men när den först gör det – är det som som ett livslångt äktenskap man har tillsammans med den.

  I fredags var det dax för familjen Karlsson att återvända till Sverige. De hann med ett pilates pass för mig på ICON och sedan överlämnade jag min Pilates ring till henne. Tro mig, den ringen kommer få mycket kärlek samt gilla sin nya ägare!

  Min blogg gav mig en vän för livet – Tack Hanna för allt!

  Hon inspirerar och motiverar mig dagligen och jag är så tacksam för att våra vägar korsades ett par tillbaka.

  Gud välsigna Internet!

  Kärlek från mig,

  Lise