cropped-logo-topphalsa_pilates.png

Baka ett nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Lise Korsedahl

nyttigt bröd

Jag kallar brödet för ”Siljes limpa” då jag fick receptet av denna fantastiska kvinnan!

Det är så gott och så enkelt att laga. Otroligt saftigt och behöver inte jäsa. Innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om du väljer glutenfri havregryn).

Detta behöver du till 1 bröd:

  • 80 g finhackade mandlar
  • 60 g solrosfrön
  • 80 g havregryn (välj glutenfri ifall du är glutenallergiker)
  • 1 msk bakpulver
  • 170 g keso
  • 1 tsk havssalt
  • 4 ägg

Så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda mandlarna och resten av ingredienserna i en bunke.

Häll smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper.

Stekas längst ner i 35-45 min (jag steker mina bröd i 40 min).

Enjoy!

 

nyttigt bröd

nyttigt bröd utan jäst

nyttigt bröd utan mjöl

nyttigt bröd recept

20160203_125706-01