Pannkakor med chia är inte bara väldigt gott, det är väldigt nyttigt också. Här är ett recept (gluten och lakosfritt) för dig som älskar pannkakor!

sunda-chiapannkakor-med-blåbär-56664025

På kvällen innan:

  • 1 dl mandelmjölk
  • 2,5 msk chiafrön
  • en nypa vaniljpulver (om önskas)

Blanda chiafrön, mandelmjölk, salt och vanilj och låt detta stå i kylskåpet några timmar (bästa är om det kan stå över natten).

På morgonen efter:

Blanda sedan i resten av alla ingredienserna och låt det stå och dra i några minuter (ca 5).

  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl mandelmjöl

 

Stekning:

Stek sedan pannkakorna i medelvärme tills båda sidor fått en fin färg.

Kan serveras med: blåbär, kokosflingor, hackade nötter och/eller jordnötssmör.

Bon appetit!

/Lise 🙂

  1. Hej och va bra att du såg detta (ändrat nu!)
    Det stod bakpulver 2 ggr men det skulle stå mandelmjöl längst ner 😉
    Det skall alltså vara båda mandelmjölk och mandelmjöl 🙂
    /Lise :))

  2. Hej!

    Jag undrar över receptet på pannkakor med chiafrön. Det står med bakpulver två gånger i ingredienslistan, ska det vara det? Och det står mandelmjölk i stegen hur man går tillväga men i ingredienslistan står det mandelmjöl, vad är det som stämmer? Ska det vara både mandelmjölk och mandelmjöl?
    Hälsningar
    Jessica Bergsten

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..