cropped-logo-topphalsa_pilates.png

Annons

Gott och nyttigt bananbröd

Lise Korsedahl

nyttigt bananbröd

För att jag skall våga testa något nytt i köket så måste det vara enkelt att tillaga samt inte innehålla en massa konstiga ingredienser men gärna sånt som man oftast har hemma.

Jag hittade receptet till Idas bananbröd som jag bestämde mig för att testa och det detta brödet passade mig perfekt!

Jag säger bara MUMS! Tycker du om bananer så är detta brödet definitivt värd att testa!

så gör du bananbröd

Recept: Bananbröd

1 bröd
  • 2 st mogna bananer
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl fil eller kvarg
  • 0,5 dl flytande honung (kan uteslutas då bananerna är söta)

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
  • Skala och mosa bananerna.
  • Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. För ett grövre bröd kan hälften av vetemjölet bytas mot grahamsmjöl. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
  • Häll ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan pumpafrön läggas i formen innan smeten hälls i (mina blev utan pumpafrön då jag ej hade detta men nästa gång kommer jag ha detta med).
  • Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
  • Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

Hoppas det smakar!

/Lise :)

Annons
Annons