Då var det Fredag igen!

simonskold


Det känns som att tiden bara flyger iväg, dagarna går så fort och nu när det blir mörkt så tidigt på dagarna känns det verkligen som att tiden bara rinner iväg! Tur att det bli vintertid på söndag så att vi får ha ljuset lite längre på dagarna.

Camilla är i Polen och jobbar och jag och Polly har en myskväll och det är så skönt att hon blivit frisk igen och är tillbaka till sitt vanliga jag, det är inte lätt att vara liten och sjuk :( Så svårt när man inte kan prata med henne och säga att hon måste ta de lugnt och vila för att bli bättre.

Idag kan jag meddela en annan nyhet, jag har fått mitt motstånd för min nästa match den 2 december på Superior Challenge klart. Det känns riktigt skönt att kunna gå ut med att jag kommer ta mig an Norsken Kim Tinghaugen, och det kommer att bli fullt focus på match för mig nu.

Har haft lite otur med sjukdommar, men nu mår jag bra igen och formen känns bra så den 2 december kommer jag vara redo!!

Bout Presentation Superior Challenge 16 we b slide Simon Sköld vs Kim Tinghaugen

Hoppas vi ses där, ni kan köpa biljetter genom att klicka här!

 

//Simon

Ibland räcker tiden inte till

simonskold


Vill börja med att be om ursäkt att det varit så tyst på bloggen från mig ett tag nu, har varit mycket hemma med försäljning av hus, sjuka barn, träning inför match, jobbresor och självklart åkte jag själv på en förkylning så att jag inte kunnat träna på en vecka men nu börjar det kännas okej och ska försöka mig på att träna lite imorgon igen.

Mig påverkar det enorm att inte vara fysiskt aktiv, jag går verkligen in i ett tillfälligt ”Depp-mode” men räcker med att jag känner mig okej och kan träna ett pass så är jag tillbaka igen till mitt vanliga jag. Jämför detta självklart inte med någon som är deprimerad, utan vet att det bara är tillfälligt för att jag inte kan träna, och det påverkar mig alltid med nu när jag har en match inom kort. Klart jag vill kunna träna och förbereda mig så gott jag kan. Sen är det så att det är nog ingen fighter så går igenom ett camp utan att det händer något, och hellre att jag är lite sjuk nu än en vecka innan match.

Jag studerar mycket fighting när jag är sjuk, det är mitt sätt att hålla hjärnan igång och tänka taktik och strategi under matchen, för det är en lika viktig del! Igår gjorde jag även en fotoshoot tillsammans med Lecharl och det var riktigt kul, men det är galet vad kallt det börjar bli här nu! Men det var ett bra tag sen vi gjorde något sånt och det var riktigt kul, passade även på att ta en fin bild med min bonusdotter som var på besök.

Nu när jag blev sjuk så kom jag självklart på att jag faktiskt har slarvat lite med mina vitaminer och det är väl alltid så när man blir sjuk att man blir lite extra eftertänksam. Jag burkar alltid ta Bärboost en gång om dagen, men när vi började städa inför visning så åkte alla mina vitaminer ut i garaget tillsammans med massa annat vi inte kunde ha stående framme och vet inte om det är en tillfällighet men det var då också förkylningen slog till, nu tar jag den självklart varje dag men överdoserar inte! Kommer inte heller skippa den när jag är frisk utan känns som att kroppen verkligen kan behöva ett bra tillskott för att hålla kroppen frisk fram till match.

Vill du veta mer om bär boost kan du läsa det här. Detta inlägg görs i samarbete med Better You =)

//Simon

Wow, det snyggaste jag sett

simonskold


För er som är MMA fans så var det verkligen en spektakulär helg med fantastiska matcher! Men den som är den snyggaste och då menar jag inte bara på UFC galan, utan också faktiskt bland de snyggaste om inte det snyggaste submisson avslutet jag sett inom MMA, ni får gärna tipsa mig om det finns något annan ni tycker är snyggare eller bättre som jag missat. Demetrious Johnson som i slutet av ett krysskast lyckas ta tag i armen, få över sin fot och koppla ett armlås innan motståndaren ens har hunnit landa och uppfattat vad som hänt. Här är verkligen ett fenomen och ja, världens bästa MMA fighter sett pound for pound!

Det ser nästan ut som ett uppgjort wrestling kast, men han gör det i match, och inte bara vilken match som helst, en titelmatch och inte bara vilken titelmatch som helst utan 11 gången han försvarar sitt mästarbälte, något ingen annan fighter har klarat av. Han kommer nu gå till historien och frågan är när det kommer komma en fighter som har möjlighet att komma upp i hans nivå och kunna besegra honom!

Det fanns många andra bra matcher också, men detta var definitivt den mest spektakulära med all uppbyggd press som finns runt en match av detta slag!

Paris & Vila

simonskold


Har varit en riktigt bra träningsvecka, har kunnat köra dubbla pass måndag till torsdag vilket varit riktigt skönt, och fredag och lördag blir vilodagar och imorgon blir det två pass. Så en vecka där totalen ska bli tio träningspass och det är där jag måste ligga nu några veckor inför match för att bygga upp den fysiken och känslan i kroppen som behövs inför match.

Detta är något som tagit mig väldigt lång tid att förstå, när jag började träna karate och var 14 år så var det inte alls på den nivån, då var kvantitet det som jag strävade efter, att träna så mycket som möjligt, och mycket träning blev det, ca 15 pass i veckan och inte superbra sömn eller kost. Det gick inte heller, hade körtelfeber några gånger på ett år innan jag förstod att de inte fungerade att pressa kroppen så och det var dags att börja titta både på vad jag åt och hur mycket jag kunde återhämta mig. Det har gjort sån stor skillnad.

Idag tränar jag mindre och är i bättre form både fysiskt och psykiskt, och det är för mig ett fantastiskt resultat och ett bevis för mig själv att jag lärt känna min kropp, vet vad som behövs och gör den träningen som krävs samtidigt som jag ser till att återhämtningen får sin tid för att undvika sjukdomar och skador.

Igår flög jag tillsammans med Micke ner till Paris på en modemässa, ska bli riktigt kul att se vad den har att erbjuda och få lite inspiration för framtiden, vi flyger hem redan ikväll så är verkligen en kort visit, men ibland kan det vara bra bara för att bryta mönster och det som vi vill mest av allt, få inspiration.

Varit långa dagar med mycket jobb och träning så det var trötta ögon igår när vi kom fram!

//Simon

Tiden går så fort

simonskold


Tiden känns som att den bara går fortare och fortare för varje dag, speciellt sen det kom in barn i mitt liv. Tittar på kort från när Polly föddes och det känns som att det var igår, men nu är hon nästan ett och ett halvt år och börjar bli så stor. Går på förskolan och lär sig nya saker varje dag!

IMG_1175

IMG_1233

IMG_0186

IMG_0179

IMG_1826 IMG_2150

IMG_2277

Börjar bli så stor tjej! Hoppas ni har en grym onsdag! Missa inte förra inlägget om Styrketräning & Repetitioner!

Styrketräning och repetitioner

simonskold


När det kommer till styreträning finns det hur mycket som helst att tänka på, en oändlig uppsjö av information, erfarenhet och fakta. Det kan vara svårt att ibland särskilja vad man ska göra och jag tänkte ge er lite enkla tips på vad du kan tänka på. Det viktiga är ju att din träning strävar mot dina mål, vill du blir starkare, större eller mer uthållig. Hur du styrketränar kommer att påverka ditt resultat och hur många receptioner du ska göra varierar stort beroende på ditt mål, men tänk enkelt såhär:

stryketräning, mma, gentleman, simon sköld

  • 1-4 reps: Styrka, vill du bara bli starkare så ska du lyfta väldigt tungt få gånger, detta kräver dock att du har en bra grundfysik och det är inget du ska börja med om du är ovan vid att träna.
  • 5-8 reps: Både styrka och muskelmassa, här kan du både bygga viss styrka men du bygger även muskelmassa
  • 8-12 reps: Muskelmassa, med viss styrka och uthållighet, här är vi ännu mer på muskelmassa och desto fler reps du gör desto mer kommer du att gå emot uthållighet
  • 12-20 reps: Uthållighet och muskelmassa.
  • 20+ reps: Mest uthållighet, med lite muskelmassa.

Detta är ett bra sätt att kolla på grunden, sen måste man självklart anpassa det efter individen, men bra att ha som i åtanke. Har du aldrig tränat styketräning och ska börja rekommenderar jag dit att du börjar med ganska många receptioner för att få en lägre belastning på muskler och framförallt leder, för att sedan kunna öka vikten och minska repetitionerna.

Nu har träningen inför match börjat

simonskold


Idag är det exakt två månader kvar till min match på Superior Challenge i Eriksdalshallen. Tränat på bra under den första delen av hösten men nu trappar jag upp det lite till. Jag ligger på mellan 9-10 träningspass i veckan när jag närmar mig match, och jag har alltid minst en vilodag, vilket betyder att jag några dagar i veckan tränar två gånger. Det går riktigt bra att göra det bara jag vet när jag har min återhämtning så att jag vet att jag får vila också.

Har ett jobb som ger väldigt stora friheter till när jag kan träna, kan t.ex nästan alltid träna ett pass morgon eller dagtid vilket underlättar enormt då det gör att de inte påverkar familjelivet så mycket. Även om jag nu inför match självklart måste träna endel kvällar också, så blir det ändå mindre än tidigare. Det som är lite svårt ibland det är de när vi reser, vi var på bokmässan i helgen och jag tränade självklart där, men det blir ändå inte riktigt samma sak som hemma. Men fick ändå till två riktigt bra pass vilket behövdes.

Dock försöker jag även där göra det bästa jag kan men hjälp av planering, jag ser till att träna extra hårt dagarna innan eftersom jag vet att jag kommer träna mindre de dagarna när jag är bortrest så får jag mer ut av träningen jag gjort innan och under.

Bokmässan, vilken helg

simonskold


wow är nog det ordet som bäst skulle beskriva denna helg. Vi har varit och jobbat på bokmässan hela helgen och det har verkligen varit hur bra som helst. Trots demonstrationerna i lördags, som polisen verkligen hanterade hur bra som helst så har det varit riktigt bra.

Har varit full fart alla dagar och nu när vi sätter oss på tåget är det inte annat än att man känner sig väldigt trött i både kroppen och huvudet. Har varit många intervjuer, signeringar och även föreläsning med träning för latmaskar. Träffat massa härliga människor som och många trevliga samtal och diskussioner om träning.

Det har som sagt varit mycket jobb men jag har startat varje dag med träning, och det var verkligen den perfekta starten och imorgon börjar mitt camp inför match och varje dag kommer att räknas. Känns verkligen kul att gå in i den fasen och även om det stundvis kommer vara jobbigt så vet jag att det kommer kännas sjukt bra när det väl är dags för match att veta att jag har förberett mig 100 %

Här är lite bilder från mässan:

bokmässan, träning för latmaskar, kampsort, göteborg, the gentleman

bokmässan, träning för latmaskar, kampsort, göteborg, the gentleman

bokmässan, träning för latmaskar, kampsort, göteborg, the gentleman

Önskar er alla en trevlig söndagskväll!//Simon

Bokmässan

simonskold


Nu är vi i Göteborg på bokmässan, och ser verkligen fram emot denna helgen. Jag älskar Göteborg och tycker alltid det är sjukt trevligt att komma hit! Vi bor på Dorsia som jag tycker är det bästa hotellet i Sverige, älskar verkligen stämningen här.

Simon sköld, viktor Frisk, bokmässan, träning för latmaskar, min superkraft

Simon sköld, viktor Frisk, bokmässan, träning för latmaskar, min superkraft

Är ni på mässan kom säg gärna hej, Camilla har självklart ett lite mer fyllt schema än jag men vi är här båda två och idag Signerar jag klockan klockan 15:30 hos GP, så kom gärna förbi.

Simon sköld, viktor Frisk, bokmässan, träning för latmaskar, min superkraft, camilla läckberg, häxan

Jag och älsklingen igår på middag när vi kom fram

Simon sköld, viktor Frisk, bokmässan, träning för latmaskar, min superkraft, camilla läckberg, häxan, patrioterna, pascal engman

Viktor och Pascal som också är här med sina böcker

Hoppas ni har en trevlig fredag allihopa! //Simon

Bättra på immunförsvaret

simonskold


Detta inlägg görs i samarbete med Better You

Nu är det höst och vi går verkligen mot mörkare tider, själv brukar jag då känna av lite extra trötthet, men tycker verkligen att ta Bär Boost varje dag hjälper till både att göra mig piggare och hålla förkylningen borta.

Bär Boost innehåller Vitamin D3 som bland annat bidrar till immunsystemets normala funktion, sen innehåller den också massa antioxidanter. Den kombinerar jag med Better You´s ekologisk gurkmeja som också är full med antioxidanter som motverkar fria radikaler som bryter ner våra celler.

Just nu kan ni köpa ett specialpaket för Immunförsvaret på Better You hemsida och få 3 st handbryggda ekologiska kombucha med matsmältningsenyzymer och probiotisk bakteriekultur!

Du hittar paketet och kan läsa mer om produkterna här