Vilken helg & vilken fest 

simonskold


Jag och Camilla har varit några dagar i Nice, och firat Katrin Zytomierska som fyller 40 år. Mycket gäster och det har varit firande i tre dagar nu. Men igår var den stora festen och det var White Party tema, så alla var klädda i vitt. En riktigt rolig och trevlig fest, både för oss gamla och nya vänner och alla glada och här för att göra Katrins 40 års fest till en minnesvärd kväll. 
Många var här redan i fredags och vi började med ett träningspass utomhus för de som ville och vi blev ändå ett gäng på 6 personer plus Anna & Philip som höll i passet. Ett pass med bara kroppsvikt som räcker gott och väl för att man ska få både en bra och ordentlig genomkörare.

Katrin tycke jag var lite knäpp första gången hon kom till mig och Camilla på landet efter att vi blivit ihop då vi skrivit i inbjudan att de kunde ta med sig träningskläder de som ville. Vem skulle vilja de tänkte hon, men nu på sin 40 års fest gjordes det likadant och det kunde vi skratta åt allihopa. 
Började gårdagskvällen med lite för drinkar och mingel. Därefter var det dags för en sittande middag, vilket var supertrevlig och fantastisk mat som varvades med div underhållningar, tal och uppträdande.


Det blev dans och fest natten lång för många, jag och Camilla var inte med på slutet, som småbarnsföräldrar tenderar man till att inte orka särskilt mycket efter klockan tolv men vi hade jättetrevligt fram till två snåret då vi fick ge upp och bege oss hemåt. 

Verkligen varit en toppen vistelse men ska bli skönt att komma hem och komma in i vanliga rutiner igen! 

//Simon 

Hårtrimmer

simonskold


Detta inlägg görs i samarbete med OBH Nordica.Jag använder hårtrimmer för att fixa till skägget, raka mig under armarna och på bröstet för att jag tycker att det är skönt och fräscht. Detta fungerar oftast men kan vara jobbigt om man inte använder en bra trimmer. Det som är så tacksamt med Attraxion Extreme från OBH Nordica är att den är enkel att använda, har snygg design och har bra batteritid så jag slipper tänka på att ladda den hela tiden. Just att den är sladdlös och har bra batteritid är riktigt smidigt för någon som mig som ofta är på resande fot.
En tidigare rakapparat som hade sämre batteritid har fått mig att fatta vikten av det. Jag stod och rakade mig och märkte att den började bli segare och var på väg att dö. Alternativet att då bara lägga ifrån sig apparaten fanns inte riktigt för det är ju inte jättesnygg att gå omkring med ena halvan av ansiktet renrakat. Så jag fick helt enkelt köra på. Men jo, tror ni inte den dör just när jag håller på att raka av mustaschen? Och inte nog med att den dör, utan den fastnar såklart i mustaschen. Jag fick helt enkelt rycka bort den och håret som den fastnade i. Inte superskönt. Avundas inte er som noppar ögonbryn och liknande. Hur som helst är jag därför tacksam att den här trimmern från OBH Nordica har vassa skärblad med optimal skärvinkel plus att den har så bra batteritid!


Här hittar ni trimmern!

//Simon 

Mitt bästa livsmedel

simonskold


Det finns många olika livsmedel och mat är en gigantisk industri, finns oändliga möjligheter och igentligen är vi bara begränsade av vår egen fantasi.

Jag älskar mat men det finns ett livsmedel som tar plats 1 för mig i alla kategorier, och det är faktiskt ägg. Har Alltid ägg hemma, för mig är det verkligen perfekt. Gott, billigt, hållbart och enkelt att göra variationer av. Steka eller koka, du kan göra hur många olika varianter som helst.

Kanske många av er som redan vet, men ville bara ge en påminnelse till att ägg är det ett riktigt bra livsmedel!=)

 

//Simon

Vart jag kommer ifrån

simonskold


Idag är jag MMA fighter, men det var verkligen inte där jag började min karriär. Jag började träna karate när jag var 14 år gammal. Det tog mig med storm, kampsport blev hela min värld. Tog mig till landslaget och mitt första SM guld när jag var 15 år, något som jag idag är ännu stoltare för nu än då.

Tävlade på den tiden i -65 kg och senare i -70 kg. Här är lite bilder från den tiden.

karate, mma, kampsport, the gentleman, world championchip, wado, fighter

Bild från Wado-vm 2008

52684741964__2F7014D5-FE73-4A4F-AF6D-F394041C3494

Wado-vm 2008

52684743204__156A9E93-C8D7-4AF5-B415-D7C4A776BF31

Vm brons på Wado VM

52684746141__A1B4E907-66E9-4757-B54D-6A4D488A3E37

SM guld i Eslöv 2007 tror jag att det var. Killen på 2 plats är en av mina bästa vänner och jag är idag gudfar till hans son=)

52684748481__55C2ADB8-F2D9-4B6A-8D64-9877385F4F8B

Så mycket tävlingar på den tiden, mer än en gång i månaden åkte vi runt och tävlade

52684749598__E81039F6-AFB0-477F-98EB-B31B9B841B30

Brittish Open som slutade med en tredje plats och ett besök på sjukhuset för min del. Som tur är utan skador.

Finns mycket kul från alla tävlingar och läger som vi åkte på. Mycket vänner och härliga människor som jag lärt känna under den tiden. Har inte tränat karate på många år nu, men det har givit och lärt mig så mycket i livet som jag fortfarande har med mig. Både i livet och i träningen.

Har ni aldrig provat på karate men funderat på det tycker jag verkligen att ni ska ta steget och prova. En fantastiskt sport och en underbar kultur!!

Äntligen dags igen

simonskold


Har ju tyvärr varit sjuk en vecka, och det är aldrig kul! Men får se det som motivation nu när jag är frisk igen. Imorgon är det dags för fystester igen och kanske inte är optimalt efter en veckas sjukdom, så får bli en lite lugnare träning imorgon. Samtidigt är det skönt att se att jag faktiskt inte tappar så mycket på att vara borta en vecka från träningen när jag är sjuk. För det vet jag mycket och väl att det i långa loppet inte spelar någon roll.

Det viktigaste är att lyssna på kroppen, det är också det jag tycker är det svåraste. Att verkligen lyssna på kroppen, och inte bara köra på och lite gå in i väggen. Det gjorde jag mycket som ung tyvärr, tränade alldeles för hårt och lyssnade inte på kroppens signaler på att den behövde vila och det ledde alltid till samma sak oavsett, hög feber och så utslagen att jag inte kunde göra något annat än att vara sängliggandes.

Ser fram emot nästa vecka och allt den för med sig, lite spännande saker som händer också och det är alltid kul!

 

Simon Sköld, träning, mma, fitness, kampsport

Oh I’m Back =)

Ljuset i en tunnel

simonskold


Blivit väldigt mycket skrivande om sjukdom här, men det är tyvärr det som slå högst hemma nu, jag var lite häning några dagar och igår slog det verkligen till och jag kände verkligen av både feber och förkylning. Men nästan skönare att det bryter ut så att jag blir frisk, och känner mig redan bättre men har bestämt mig att det inte blir någon träning alls denna veckan, utan ska vila och verkligen se till att bli frisk.

Jag tycker det är så fett tråkigt att vara sjuk, och antar att jag verkligen inte är ensam! Jag mår både fysiskt och psykiskt dåligt av att inte träna och är konstant godissugen, och vill bara äta socker och massa onyttigheter. Alltid varit så enda sen jag varit lite. Så har tyvärr blivit lite mer av det goda igår än vad jag kanske borde, men men blir jag bara frisk så kommer det inte spela någon roll.

Kom igår att tänka på denna gamla reklamen som jag tycker är hysteriskt rolig!

Hoppas ni förstår att detta är ett skämt, men denna reklamen har refererats till under hela min uppväxt, skulle inte byta en förkylning mot att föda barn det kan jag lova.

//Simon

Nya utmaningar

simonskold


Det är alltid kul att berätta om nya utmaningar. Jag vill innan de tacka er för alla tipsen som jag fick på inlägget igår. Provat vissa av dem och tänkte prova endel nya, men vet som sagt att vila och bra kost är de bästa.

Jag har skaffat en träningslokal på söder, vilket jag tycker ska bli superkul! Det är ingen storlokal, utan det är en mindre som jag tänker jobba med företagsträning, seminarium, föreläsning och event. Kommer inte ha möjlighet att jobba som PT som jag gjort tidigare, men på detta sättet kommer jag ändå kunna fortsätta jobba med träning som jag tycker är väldigt kul.

Idag är det Mysafety som ska få testa sina fysiska kunskaper. Ska bli riktigt kul, med ett gäng på upp till 8 personer så kommer det bli bra dag i lokalen som idag verkligen kommer att vara full! Jag kommer köra kampsportsinriktad träning men självklart kommer det också bli en hel del fys också då det är något jag verkligen brinner för.

simon sköld, mma, träning för latmaskar, mma, kampsport, martial art

Riktigt bra pass, och bra kämpat av alla deltagare. Alltid kul att hålla pass när deltagarna ger allt de har!

Känner du att ditt företag behöver komma igång och få lite fart på sig så skicka gärna ett mail här så kan vi se vad vi kan göra. Det finns väldigt enkla sätt att komma igång med träningen och få bra resultat utan att det ska vara varken väldigt tidskrävande eller svårt.

simon sköld, mma, träning för latmaskar, mma, kampsport, martial art

Riktigt kul med en egen lokal och hoppas kunna hålla många både roliga och inspirerande pass här!

 

//Simon

Dessa bebisbaciller & huskurstips

simonskold


Jag har nog åkt på en sväng av Polly bebisbaciller och känt mig lite hängig i helgen. Jag sprang en sväng igår och det kändes okej men inte bra. Fick hoppa över min kvällsträningar för jag började känna mig seg och imorse när jag vaknade kände jag mig inte heller helt 100 så ställde träningen för att inte dra på mig någon förkylning eller liknande.

Tråkigt och jag är en sån person som faktiskt bli deprimerad när jag inte kan träna. Det påverkar mitt psyke extremt mycket, speciellt när jag inte själv väljer det utan det är av en annan faktor. Men jag är också medveten om att så är livet ibland och det är bara att gilla läget, jag vet att min match i december inte kommer att påverkas av några dagars extra vila, snarare tvärtom kan det faktiskt vara bra för mig att inte gå ut för hårt.

Känner mig så taggad att komma igång med träningen och dessa extra dagars vila får jag se som en extra motivation. Passar på att jobba lite extra nu när tiden finns och det finns mycket att göra kan jag lova. Snart drar vi igång med renoveringen också och då kommer tiden bli ännu mera knapp. Men det ska bli riktigt kul!

Nu undrar jag vad ni sitter på för bra ”huskurerer” för att hålla sig frisk. Min bästa och den jag använt mig av väldigt länge är att jag kokat te på ingefära och grönt te. Jag tycker dessutom att det är riktigt gott. Jag lägger helt enkelt en tepåse i vatten tillsammans med några småbitar ingefära och kokar upp, låter det sen stå och dra några minuter innan jag häller upp det. Kan ibland pressa i lite citron och har jag ont i halsen kan det vara skönt att ha i lite honung för att göra det lite lenare för halsen.

Sen är självklart ett högt intag av vatten och mycket sömn också det bästa för kroppen och det gör jag så mycket jag kan, men inte alltid det lättaste med en bebis även om hon ofta sover bra på nätterna så blir det ofta upp tidigt på morgonen.

Detta lilla lyckopiller =)

Ni får gärna ge era tips, har provat endel del genom åren, den ena äckligare än den andra =) Men funkar det får de gärna smaka hur illa som helst!

Ofrivillig vila

simonskold


Lördag & Söndag blev det tyvärr ofrivillig vila för mig då jag kände mig lite hängig och inte helt 100 %. Men det är något jag också lärt mig på senare år att lyssna på min kropp. Mår jag lite helt 100 så ska jag helt enkelt inte träna, då är det faktiskt bättre för min kropp att vila än att träna och riskera att dra på sig något som gör att jag inte kommer kunna träna på några dagar.

Idag så blev det ett löppass på förmiddagen och ikväll tänkte jag köra grappling på min klubb, så träningen är igång igen, men kan säga att vädret som är här i Stockholm idag göra att jag bara vill dra ett täcke över huvudet och inte ta bort det förens solen lyser igen. Kan det verkligen vara så nu att sommaren är helt över… Är hösten verkligen redan här? Kan det verkligen gå så snabbt! Hösten är tyvärr den årstid jag gillar minst, bara för att den känns så mörk. Men även den går ju snabbt och snart är det väl jul.

Nåja, träningen fortsätter iaf och hösten känns nästan som den årstiden då jag tycker det är enklast att träna på då vädret inte är så inbjudande till mycket annat.

Mancold stjärnfamilj läckberg sköldBlivit lite extra sömn denna helgen

 

//Simon

Vikten av att röra sig i vardagen

simonskold


Nu är det nog många som redan vet att vi har bestämt oss för att flytta, och med det kommer självklart väldigt mycket jobb!!

Idag har vi spenderat större av dagen att fixa hemma, rensa ur garderober, och titta över vad vi ska ha med oss och vad vi ska sälja när vi flyttar. Det blir en heldel saker som man faktiskt inte behöver som man undrar varför man har sparat från första början.

Jag tog på mig min apple watch för att kolla hur många steg och kalorier man brände på att springa upp och ner, fram och tillbaka här hemma. Det blev som ett riktigt bra träningspass och då hade jag bara på mig den i några timmar.

Men över 14 000 steg och totalt 837 kcal förbrända på att egentligen inte göra så mycket, det var inte så att det kändes som att träna! Men kroppen är aktiverad och har faktiskt fått göra en hel del arbete denna dagen trots att det inte blivit någon träning. Så ibland när ni kanske inte hinner med att träna för att ni haft så mycket att göra, kanske ni varit väldigt aktiva ändå trots att ni inte tänkt på det!

Den viktigaste träningen det är den som blir av, det är också budskapet i min bok träning för latmaskar som kom ut i december förra året. Ibland kanske vi stirrar oss lite blinda på om vi bara tränar, men att ha en aktiv vardag och röra sig ar verkligen lika viktigt som att träna också. Det är inte bara en sak som gör skillnad utan många små.

traning-for-latmaskar, stjärnfamilj, sköld, läckberg

 

Hoppas att ni har en trevlig lördag //Simon