Varför sömnen är och har varit viktig för mig i min viktnedgång

Äntligen på Kastrup igen! Klockan är 06:00 och jag har varit vaken i mer än 1,5 h redan. Det bär emot min natur, kan jag lova. Jag är en kvällsmänniska, inte en morgonmänniska. 

Jag vet redan nu att detta kommer att bli en utmanande dag vad gäller maten. Varför? Jo, för att jag är svintrött efter att ha lyckats sova drygt 3 h i natt. Men! Med den insikten har jag packat både frukt, riskakor och en bra smörgås till frukost. 

När jag började reflektera över varför jag gått upp så mycket i vikt stod det ganska klart att jag åt så fort jag kände något: glädje, sorg, eufori, pepp och såklart trötthet. Därför försöker jag idag att säkerställa att jag alltid får den sömn jag behöver och om jag inte får det, då måste jag göra allt för att stålsätta mig inför dagens utmaningar. 

Det finns många forskningsrapporter som visar att sömn och viktnedgång är relaterat. Ofta handlar rapporterna om rent kemiska saker som pågår i kroppen, men för mig behöver det inte ens vara så komplicerat för att förstå sambandet. När jag är trött gör jag allt för att bli piggare (för mig är den naturliga reaktionen att äta) och utöver det äter jag även när det är synd om mig. Och att det är synd om stackars lilla mig som behövt gå upp så tidigt idag är det ingen tvekan om. Nämnde jag att det är jag själv som bokat resan 😉

Vad är din trigger? Har du funderat på det? Medvetenheten kommer att göra att det blir mycket enklare att förbereda sig och stå emot när suget är som störst. 

Ha en fin måndag kompisar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..