Dags för socker detox – hänger du på?

sundarejennie

Nu när chokladmonstret kommer fram är det denna som gäller. Sjukt god! Precis som chokladpudding! Och bara 4 sp.

Här kommer ett erkännande som gör ont. Jag vaknade bakis idag. Nej, inte på det sättet ni tror. Jag vaknade bakis av socker. Har ni känt den känslan någon gång? För mig känns den nästan värre i hela kroppen än en klassisk bakfylla på rödvin.

Allt mat igår fick fantastisk bra, till dess att chokladen fram. Då var det som att någon annan tog över min kropp. Jag hetsåt choklad nästan som att någon skulle ta chokladen från mig. Det mesta av chokladen var 70% choklad, så i mångas ögon är det säkert inte så farligt. Men likväl triggar det mina sockerdemoner. ”Det är så bra med 70% choklad, det räcker med bara en bit sedan är man nöjd.” Det finns nog ingen mening som provocerar mig mer. Finns det någon som känner så, på riktigt? 😉

Faktum är att gårdagen inte var någon isolerad händelse. Den där lille djävulen har smugit sig in i princip varje kväll den senaste veckan. Men nu får det vara nog!

Det finns ingen som helst anledning att jag både ska må dålig av förkylningen OCH för att jag äter dåligt.

Så idag är det nolltolerans. För att hjälpa min hjärna blir det även väldigt lite kolhydrater i övrigt. Så den kommande veckan ska jag dela med mig om hur det går och om de tips som gör att jag håller mig undan sockret.

Hänger du på? Vi är starkare tillsammans!