Tomat- och palsternackssoppa

Här kommer en favoritsoppa såhär i hösttider. Jag åt den precis till lunch och kände ”denna bara måste jag dela med mig av”. Rakt på sak!

Du behöver följande till soppan (5 p):

Färdig tomat och palsternackssoppa start

3 medelstora palsternackor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
6 dl krossade tomater
6 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk olivolja
1 dl Ajvar relish
1 tsk chiliflakes
Oregano att toppa med

Palsternackor

Gör såhär:

1. Hetta upp oljan och fräs finhackad lök, vitlök och chiliflakes. Löken ska börja karameliseras.

2. Häll över tomatkross och vatten i kastrullen. Smula i buljontärningarna.

3. Tillsätt skivad palsternacka, Ajvar Relish och örter.

4. Koka upp och låt koka till dess att palsternackan är mjuk (ca. 15 min).

5. Mixa soppan slät med stavmixer och maka av med salt och peppar.

Jag gillar soppan krämig, men vill du ha den lite tunnare är det bara att spä den med lite vatten.

tomat- och palsternackssoppa

Smartpoints

Detta är en väldigt snål soppa jag räknat ut till 3 sp/portion. Det som ”kostar” är olivolja och Ajvar. Om du snålar med matfettet kan du få ner det ännu mer. Jag räknar inte näringsämnen i grönsaker. Vill du veta varför, läs mer här!

Fatta hur nöjd jag var när det blev hela fem matlådor över (jag gjorde en lite större sats idag)? Nu har jag till resten av veckan. Mums!

Matlådor

Färdig tomat och palsternackssoppa

Smaklig spis vänner! Nu ska jag fortsätta att göra detta till en bra, sockerfri dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..