Annons

Recept: Nyttig kycklinggryta med ris

sundarejennie

Vad är både höstigt och nyttigt? Jo, en härlig kycklinggryta med ris! Om du inte redan märkt det är kyckling lite av en favorit i mitt hushåll. Det är lättlagat (framförallt när man kan göra en kycklinggryta av det), gott och lågt i smartpoints och kalorier. What’s not to like?

Recept kycklinggryta

Jag körde dubbelt recept på kycklinggrytan för att få ett gäng matlådor för resten av veckan. Fungerar utmärkt att frysa in!

Ingredisenser klycklinggryta för 4 personer

600 g kycklingfilé
150 g champinjoner
1 paprika
1 gul lök
salt & peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomtapuré
1 burk krossade tomater
1 dl rött matlagningsvin
1 msk kycklingfond
1 tsk oregano
2 dl ris

Så gör du kycklinggrytan

Dela kycklingen i bitar (typ 3×3 cm). Hacka upp paprikan, champinjonerna och löken grovt. Släng ner allt tillsammans med resterande ingredienserna (ja, vitlöken ska pressas) i en stor gryta och låt koka under lock i ca. 30 min. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen (ja, det fattar du nog själv). Servera gärna med ett berg med sallad. Lätt som en plätt!

 

Serveras med fördel med en hög med sallad (hade ingen charmig sallad hemma vid fototillfälletI

Serveras med fördel med en hög med sallad (hade ingen charmig sallad hemma vid fototillfälletI

Smartpoints och kalorier

Hela receptet är hämtat från Viktväktarnas kokbok ”Var dags mat” och är därmed färdigberäknat avseende Smartpoints. När jag gör en uppskattning avseende kalorier så hamnar jag någonstans kring 250 kalorier. Då exklusive alla grönsaker (även tomatkross). Varför? Jo, för jag har under min hälsoresa valt att inte räkna varken grönsaker eller frukt. Nyfiken på varför? Det kan du läsa här!

_________________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

Annons
Annons