Viktigast för att gå ner i vikt: dina vänner!

Att gå ner i vikt är inte lätt. Det säger så självt. Däremot blir det betydligt enklare att gå ner i vikt om du omger dig med fantastiska vänner. Tanken har slagit mig många gånger men gjorde sig extra påmind igår när jag var på bananpannkakssöndag (en klassiker) hos min vän Cecilia.

Såhär ser det ut när @sundarejennie och @mittviktigaval träffas en söndag. Och vilken söndag sen! En klassiker: lunch på bananpannkakor med en nära vän som ger dundermycket energi!

Såhär ser det ut när @sundarejennie och @mittviktigaval träffas en söndag. Och vilken söndag sen! En klassiker: lunch på bananpannkakor med en nära vän som ger dundermycket energi!

Hitta en vän under resan

Jag och Cecilia träffades faktiskt på Instagram. Det visade sig att vi gick hos samma ViktVäktarcoach (världens bästa Kicki). Extremt olikt oss båda att ta kontakt med en okänd person, men efter att vi träffades på Holy Greens första gång så är vi båda övertygade om att detta blir en livslång vänskap. Vi kan dela och peppa varandra genom toppar och dalar. Och det är fantastiskt skönt att ha någon som fightas med samma demoner och har gått igenom exakt samma sak som en själv. Cecilia Instagrammar och bloggar också – mer med fokus på mat och recept. Du hittar hennes blogg här och som @mittviktigaval på Instragram. Tack Cecilia för att du finns!

Engagera de runtomkring dig – gör det tillsammans

Något annat som har varit ett vinnande koncept för mig är när fler i min omgivning och på jobbet hoppar på ”hälsoresan”. Gör du ett bra jobb så lovar jag att andra blir inspirerade. Det absolut starkaste var när min jobbarkompis Emma också bestämde sig för att gå ner i vikt. Då kunde vi peppa varandra att HELA dagarna gör bra val. Oavsett om vi var stressade, nere och omotiverade. Jag skulle även vilja ge Emma credden för att jag överhuvudtaget bloggar och instagramar idag – utan henne är jag tveksam på att jag hade vågat. Tack Emma!

Lever du med någon? De måste med på tåget!

Min sambo har inte alls samma utmaningar som jag och är i ärlighetens namn inte så intresserad av varken träningen eller bra mat. Däremot är han min största supporter och skulle aldrig försöka dra ner mig i ”träsket”. Han har, precis som jag, accepterat att han kommer att få leva med detta resten av sitt liv. Jag kommer alltid att äta hälsosamt (alltså som regel – inte varenda jäkla dag) och träna mycket. Han ser vinningarna i en piggare, gladare och sundare sambo! Win-win! Tack älskling!

Berätta för alla i din omgivning!

Alla i familjen, alla vänner och alla på jobbet vet att jag kämpar med min vikt. Då menar jag inte bara för att jag nu skriver och fotar precis allt jag äter 😉 De visste det redan innan. Det har varit en stor del i att det gått så bra. Jag tror att många gör misstaget att hålla det för sig själva till dess att de vet att det verkligen fungerar. Men genom att berätta slipper du ”Ska du inte ha en till bulle?” och ”Äh! Strunta i träningen och häng med på AW istället!”. På så vis tar du bort ett lager av ifrågasättanden och trugande. Tack, alla stöttande medmänniskor!

Nu vill jag uppmuntra dig att berätta för din omgivning vad du kämpar med, att få med din partner på tåget och att försöka hitta din Cecilia och Emma. För då vet jag att du klarar resten – det kan jag garantera!

______________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..