Jag klarade det – jag är BodyPump-instruktör!

När jag i oktober fick frågan om jag ville blir instruktör i BodyPump så behövde jag inte tänka länge. Det stod ju till och med på min ”100 saker jag vill göra innan jag dör”. Så – svaret var: JA!

Och nu är jag godkänd i utbildningen. Puh! Det var ingen dans på rosor kan jag meddela. Men jag klarade det och är dunderstolt!


Jag började träna BodyPump någon gång i mitten av min viktresa, och det enda jag ångrar är att jag inte började tidigare. Det är verkligen en träningsform för mig.

Jag har alltid varit stark men avskyr att träna på gymmet. Mest för att det är tråkigt att träna helt ensam. Gruppträningspass generellt, och BodyPump specifikt, erbjuder både en massa glada människor, bra musik och styrketräning. Helt plötsligt har en timma träning gått utan att jag tittat på klockan en gång varannan minut.

Under utbildningen i BodyPump fick jag enorm respekt för alla som är instruktörer. Inte nog med att man ska lära sig 1 h korreografi, man ska utföra övningarna i takt samtidig som man instruerar om nästa övning som är på G. Utöver det så ska du få med alla tips som gör att deltagarna utför övningarna rätt. Till sist ska du genomföra tekniken felfritt med tunga vikter.

Men jag klarade det! Så kul. Första passet (om jag inte behöver hoppa in för någon innan) blir 3/1. Jag misstänker att jag får möta ett gäng nyårslöften och det ska bli kul! Jag hoppas verkligen på att kunna få fler att våga testa BodyPump och gruppträning. Det är ett toppensätt att komma igång med träningen. Du behöver inte kunna ett skvatt på förhand och det spelar ingen roll alla vilken form du är i när du kommer. Gött, eller hur?

Idag är jag helt slut. Efter 8 pass BodyPump + en och annan tabata på två ynka dagar så unnar jag kroppen en dags vila. Men imorgon ska jag och en kollega planera ihop min ”kom igång och träna”-kurs som drar igång i början av januari – så då ska alla övningar testas. Det blir 4 veckor, 2 dagar i veckan för alla som vill komma igång. Det ska bli kul!

Jag är verkligen lycklig över att jag kunnat ta min hälsoresa till nästa nivå och kunna hjälpa andra igång med tärning. En resa som jag själv har gått igenom och mår så mycket bättre av. Tacksamhet, sammanfattar nog det mesta!

______________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

  1. ÅÅÅ grattis till instruktörsrollen, eller grattis och grattis, kanske mer bra kämpat! DU är den som fixat detta. Jag är säker på att du kommer snabbt bli den populäraste instruktören, du har tom fått igång mig med PUMP trots intensivt motstånd. Nu längtar jag till torsdagarna!

    1. TACK Frida! 🙂 Vad kul att du också hittat glädjen i BodyPump. Visst är det gött när man känner sig sådär stark?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..