Lyssna på kroppen: vila när den behöver

Sedan julafton har jag varit SÅ trött med ont i huvudet och bara velat sova. Och idag har jag, för en gångs skull, verkligen lyssnat på min kropp och vilat.

Min plan var att springa en mil. Jag gick upp, åt frukost och tog en Ipren mot huvudvärken och hoppades på att den skulle gå över. I väntan på detta la jag mig ner i sängen – och toksomnade och sov i över två timmar. Jag hade kunnat fortsätta sova lite till om det inte var så att det stormade ute.

Jag har fortsatt lyssna på kroppen och ställt in löprundan idag. Jag sparar den till morgondagen. För även om kroppen behöver mycket träning och rörelse (och det får min) så behöver den också få vila.

Jag får hela tiden höra ”hur hinner du med allt?”, ”jag har blivit trött av att bara göra hälften av allt det du gör” och ”ska du inte bara ta det lite lugnt.” I hela ”lära känna min kropp”-processen som jag gått igenom de sista åren så är detta kanske den svåraste delen. Och kanske finns det 2% rimlighet i dessa frågor. Jag misstänker att jag inte är ensam om att ha kört hela vägen in i kaklet innan jul och trots det blir förvånad när kroppen säger ifrån när man väl varvar ner? Lyssnar du på din kropp då? Tar det lite lugnt? Kanske tar en promenad istället för ett intervallpass?

Var snäll mot dig själv och din kropp nu när den får vila lite – jag lovar att det gör dig gott!

Kram från en förvånad, trött och julledig Sundare Jennie

______________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

  1. Hög igenkänningsfaktor! Jag har ett önskeinlägg… Du verkar ha ett hektiskt liv hur hinner du med? Å vad är dina bästa tips när planen inte funkar. Idag blev det akut fyra timmars jobb längre än planerat. Har en snigel viktminskning så jag tappar lätt fokus men tänkte om jag gör ”handlingsplaner” så kanske det går bättre

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..