Recept: Kyckling, fullkornsris med tomat- och bönsås

Igår söndag körde jag ett ordentligt matlåderace. Det blev både kyckling och torsk, så nu ska vi nog klara oss resten av veckan. Kycklingen landade ner i matlådan tillsammans med fullkornsris och en sås på tomat och bönor (och massvis med basilika). Blev riktigt gott och är både nyttigt och godkänt av min sambo. Smaklig spis!

Kyckling med fullkornsris och sås

Kyckling med fullkornsris och tomassås (5 portioner)

5 kycklingfiléer
3 dl fullkornsris
2 förpackningar tomatkross med basilika
1 burk svarta bönor
Frusen eller färsk basilika (massvis)
Kryddor: Salt, peppar, chili, paprikakrydda

Gör såhär:

1. Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.
2. Salta och peppra kycklingen, stek den på båda sidorna.
3. Blanda tomatkross, bönor, basilika och smaka av med kryddorna.
4. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, täck med tomat- och bönsåsen och in i ugnen till dess att kycklingen uppnår 72 grader. Ta sedan ut och låt vila.
5. Servera gärna med lite broccoli eller någon annan härlig grönsak!

Smartpoints och kalorier

En portion motsvarar 8 sp och ca. 250 kcal. Då exklusive alla grönsaker (även tomatkross). Varför? Jo, för jag har under min hälsoresa valt att inte räkna varken grönsaker eller frukt. Nyfiken på varför? Det kan du läsa här!

_________________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

LOADING..