Recept: Torsk med potatis, grönsaker och lime- och dillsås

I söndags bjöd jag min sambo på middag. Jag ville laga något som är både gott, nyttigt och som kan generera några matlådor. Jag sa häromdagen till min sambo att vi borde äta mer fisk. Sagt och gjort – här har ni söndagens torskmiddag!

Torsk med citronsås

Torsk med potatis, grönsaker och dillsås

2 block frusen torsk
10 potatisar
5 morötter
1 broccoli
2 burkar créme fraiche lätt (jag har laktosfri)
1 lime
Dill (jag använde frusen)

Gör såhär:

1. Tina torsken i en plastpåse i kallt vatten, ca. 30 min.
2. Skala potatis, morötter och gör mindre buketter av broccoli. Koka dessa. Jag kokade mina i separata kastruller, men det går utmärkt att kör dem i samma.
3. Dags för sås! Tvätta limefrukten noggrant. Riv av skalet med ett rivjärn. Blanda sedan ner lime och valfri mängd dill i din créme fraiche. Salta och peppra.
4. Stek torsken i lite, lite smör eller olja. Vänd när fisken är vit ute i kanten. Den behöver inte särskillt lång tid på varje sida.
5. Servera potatis, grönsaker och torsk tillsammans med 3 matskedar av den goda såsen. Ät och njut!

Smartpoints och kalorier

En måltid blir 8 sp och ca. 335 kcal. Då exklusive alla grönsaker. Varför? Jo, för jag har under min hälsoresa valt att inte räkna varken grönsaker eller frukt. Nyfiken på varför? Det kan du läsa här!

_________________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

LOADING..