Recept: Overnight oats – min nya frukost- och mellanmålsfavorit

En ny favorit har dykt upp här hemma: overnight oats! Supersmidigt att preppa kvällen innan för att äta till frukost, eller preppa på morgonen för att ha till eftermiddagsmellis. Och att jag gillar sådant som är enkelt OCH nyttigt – det vet ni sedan innan!

Grundrecept overnight oats

1 dl havregryn (gärna fiberberikade)
1/2 msk chiafrön (du kan strunta i chia, men de är bra för dig)
1,5 dl osötad mandeldryck

Smaksättning

Jag brukar blanda i lite vad jag har hemma. Någon gång slänger jag i lite frusna hallon och vaniljpulver (notera: inte vaniljsocker). En annan gång blåbär och lite kokos. En tredje gång små äppelbitar och kardemumma. Ja, ni förstår ju att det bara är fantasin som sätter gränser här. Experimentera! Det gör jag hela tiden, livet blir lite roligare så 😉

Blanda ihop!

Bara blanda ihop allt och låt kalaset stå i kylen i ett par timmar (ca. 8) sen – ät och njut! Mer komplicerat än så är det inte.

Vissa förespråkar att man ska mixa ihop alla ingredienser innan man ställer den i kylen, men jag föredrar den omixade som ger lite tuggmotstånd. Smaken är som baken, så testa!

Smartpoints och kalorier

4 sp för havregrynen och 1 sp för den osötade mandeldrycken. Har du kokos i får du såklart räkna detta också, 1/2 msk är 1 sp. Lättfixad frulle för 5 sp eller 153 kcal. Hur ofta stöter du på det? 😉

Välkommen in i overnight oats-träsket!

_________________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..