Sötpotatissallad med fetaost och avokado

sundarejennie

Jag har hittat min nya favoritråvara: sötpotatis – vilken fantastisk knöl! Tillsammans med fetaost, avokado och massa annat gott gör den sig fantastiskt i en ljummen sallad.


Denna sötpotatissallad serverades både på fredagens AW och när sambons familj var på besök i helgen. För mig är det helt omöjligt att tröttna på den, och då har jag ändå ätit den som matlåda i flera dagar nu.

Ingredienser sötpotatissallad 8 personer

8 sötpotatisar
1 blomkålshuvud
1 paket fetaost
2 avokado
100 g ruccola
100 g bladspenat
2 askar cocktailtomater
2 msk Raps- eller olivolja
Salt, peppar och paprikapulver (valfritt)

Såhär gör du den ljumna salladen:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och skär upp sötpotatisen i kuber om ca. 2×2 cm. Sköj blomkålen och gör små buketter. Lägg allt på en plåt, häll över lite raps- eller olivolja, salt, peppar och ev. lite paprikapulver. Skjuts in i ugnen ca. 20-25 min, tills potatisen och blomkålen fått lite färg och mjuknat.

3. Halvera tomaterna.

4. Skölj det gröna och lägg upp på ett fat.

5. Dela avokadon i kuber.

6. Blanda allt på ett stort fat och strö över fetaost. Njut!

Såser

Jag har serverat denna sallad med hummus och en getostkräm. Ska försöka få upp dess recept här inom kort – till dess kan ni googla och få massa bra inspiration.

Smartpoints & kalorier

Salladen är 8 sp och ca. 165 kcal. Som ni vet vid det här laget räknar jag inte grönsaker.

Smaklig spis (som man säger i Skåne)!

_________________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!