Så äter du mer grönsaker: ät dem i olika former!

sundarejennie

Häromdagen när jag skulle göra en sallad med ganska alldagliga och vanliga ingredienser så tänkte jag ”hur kan jag göra det här lite roligare?”. Att variera maten har inte bara varit en kul grej under min viktresa, det har varit en nödvändighet. Man kan ju inte bara äta kall, fyrkantigt hackad sallad hela tiden. Det tröttnar väl vem som helst på?

Grönsaker på flera sätt
Små buketter blomkål, morot och zucchini i spiralizer, rödbetsfalafel och en krämig sås på hackad avokado, tomat, basilika och créme frachie lätt.

Just eftersom variation är nödvändigt bestämde jag mig för att lista ett par olika sätt du kan inmundiga grönsaker – i all oändlighet.

Olika sätt att äta grönsaker

Grönsaksspaghetti (använd en spiralizer på t.ex. zucchini och morötter)
Med fyllning (halvera paprika, zucchini och fyll med något)
Rivna grönsaker (riktigt gott med rödbetor och morötter)
Ratatouille (finhackade grönsaker i tomatsås – mums)
Ugnsbakade grönsaker (kan i sig varieras i oändlighet)
Salsa och krämiga såser (hacka upp och blanda ihop)
Ångade grönsaker (t.ex. broccoli, blomkål, morötter)
Vanliga hackade grönsaker (kuber, stavar, skivade)
Kokta grönsaker (t.ex. broccoli, blomkål, morötter)
Tomatsås (ja, du läste rätt – testa att göra en egen)
Soppa (en mixad slät, eller med bitar i)
Grönsaksbiffar (riv/mixa och stek)
Mosad (typ avokado)
Smoothie

Har jag missat något magiskt sätt att äta grönsaker på? Kommentera gärna, så fyller jag på listan!

_________________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!