Recept: Chiapudding med psylliumfrön

Chiapudding är bra på så många sätt. Dels är det nyttigt som tusan. Dels är det gott som tusan. Dels är det enkelt, eftersom du kan preppa det kvällen innan och sedan bara slänga ner chiapuddingen i väskan innan du drar iväg på morgonen. Här kommer ett basrecept på chiapudding med psylliumfrön, inspirerat av min fina kompis Cecilia (@mittviktigaval på Instagram) som är en riktig chiafantast.

Chiapudding med psylliumfrön

1 portion Chiapudding med psylliumfrön

120 g Lindahls osötade vaniljkvarg
120 g osötad mandeldryck
1 msk chiafrön
1 msk psylliumfrön
1 knivsudd vaniljpulver
1/2 dl frusna hallon

Chiapuddingen kan varieras i all oändlighet. Olika smaker på kvargen, olika bär och frukter i, olika kryddor. Bara fantasin som sätter gränser!

Toppa med valfira göttigheter! Tips: cashews, fröer, kokoschips eller varför inte hälla över lite fräsch smoothie och toppa med färska bär? Lyx!

Varför psylliumfrön?

Psylliumfrön är supernyttiga och fiberrika. Dessutom är de låga på smartpoints, vilket ger tumme upp för en Viktväktare. Här svarar Topphälsas dietist på varför Psylliumfrön är fasligt bra.

Smartpoints och kalorier

Chiapuddingen ovan, utan topping, är 2 sp och ca. 142 kcal. Hallonen räknar jag inte. Varför? Läs mer här!

Låt dina chiainspiration börja!

______________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

  1. Ser fantastiskt gott ut!
    När jag la in receptet i VV appen blir det 3p ?
    Hur räknar ni 😉 ?

    1. Tokigt! I min app blir det 2 sp 🙂 Jag (och Cecilia) räknar enligt följande: Psyliumfrön – 0 sp. 120 g osötad mandeldryck – 0 sp. 120 g Lindahls kvarg vanilj, utan socker – 1 sp. 1 msk chiafrön – 1 sp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..