Recept: Vegetarisk pyttipanna

sundarejennie

Häromdagen när jag var och handlade min supergrönsaksboostade matkasse så gick jag sedan hem och slängde ihop en improviserad vegetarisk pyttipanna. Ingen ersättning för kött, bara massa grönsaker. Vad betyder det? Jo! Den är supersnål på smartpoints och nyttig för kropp och själ. Den vegteriska pyttipannan serverar jag med en kvargsås med paprika. Nu – till receptet!

Vegetarisk pytipanna med kvargsås

Ingredienser vegetarisk pyttipanna (8 portioner)

1 kg potatis
1 sötpotatis
5 morötter
4 palsternackor
1 zucchini
1 purjolök
10 champinjoner
2 paprikor (gärna röda)
2 äpplen
10 rädisor
1 stor näve sockerärtor
2 msk rapsolja
3 msk persilja

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka potatis, sötpotatis, morötter och palsternacka fint. Lägg i en ugnsfast form (gärna större så att allt kan få plats i den sen), häll 1,5 msk olja, salt och peppar över och blanda runt. Tjoff in i ugnen i ca. 20 min eller till dess att det hela mjuknat lite!

2. Hacka zucchini, purjolök, champinjoner och paprika lika fint. Värm upp en stekpanna och stek i 0,5 msk olja tills den blivit mjukt. Salta och peppra.

3. Hacka upp äpplen, rädisor och sockerärtor lika fint. Jag tycker inte att dessa behöver stekas innan.

4. Ta ut formen ur ugnen, blanda ihop alla ingredienser och toppa med persilja. Njut!

Kvargsås med paprika

250 g 0,2% naturell kvarg
2 grillade paprikor (köps på burk)
Paprikapulver, salt och peppar

Mixa allt så att det bara blir lite småbitar av paprikan kvar. Servera med pytten!

Recept vegetarisk pyttipanna

Smartpoints och kalorier

En portion av pytten motsvarar 4 sp och ca. 140 kcal – notera att jag inte räknar grönsaker. Det som räknas ovan är potatis, sötpotatis och olja. Såsen räknar jag som 1 sp och ca. 22 kcal för 0,5 dl.

Är och njut!

________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!