Recept: Torsk med broccoli- och blomkålskräm

Vill du ha något som är nyttigt, gott och enkelt att göra? Låt mig presentera ett recept från Viktväktarna som jag tenderar att falla tillbaka på när jag vill ha något som inte innehåller så mycket smartpoints. Gott är det också! Såklart har jag moddat receptet något, man kan ju inte alltid göra som man blir tillsagd ;)

Torsk med blomkålskräm

Torsk med broccoli- och blomkålskräm (3 stora portioner)

600 g torsk
2 små blomkålshuvuden
1 broccoli
1 kruka basilika
2 tsk rapsolja (älskar smaksatt med basilika)
1½ tsk smör

Gör såhär

  1. Koka upp blomkål och broccoli tills de är riktigt mjuka.
  2. Mixa blomkål, broccoli, en kruka basilika, rapsolja och pressad vitlök så att det blir som en kräm.
  3. Stek fisken i smör, salta och peppra. Ät och njut!

Smartpoints och kalorier

Enligt Viktväktarna är grundrecepetet för 4 personer, men jag är en hungrig rackare så jag har ändrat det till 3 personer samt stekt i smör istället för margarin. En portion blir då, trots förändringarna, endast 3 sp och ca. 178 kcal – som hittat! För dig som räknar kalorier – notera att jag valt att inte räkna grönsaker.

Smaklig spis!

________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

LOADING..