Recept: Gryta på sötpotatis med quinoa

Ni vet att jag gillar mat som går ordentligt snabbt vid det här laget, eller hur? Nu när jag i min nya lya inte har så mycket köksprylar att tillgå har kraven ökat: det ska gå snabbt och vara väääldigt okomplicerat. Så här en vegetarisk måltid som både är god, snabb och kräver ganska lite matlagning.

Ni vet att jag gillar mat som går ordentligt snabbt vid det här laget, eller hur? Nu när jag i min nya lya inte har så mycket köksprylar att tillgå har kraven ökat: det ska gå snabbt och vara väääldigt okomplicerat. Så här en vegetarisk måltid som både är god, snabb och kräver ganska lite matlagning.


För 4 portioner behöver du:

2 dl quinoa
2 medelstora sötpotatisar
2 burkar krossade tomater, gärna färdig med basilikasmak
En näve spenat
Salt och peppar

Så gör du sötpotatisgrytan med qunioa

1. Koka quinoa enligt instruktion, brukar vara: skölj, koka upp vatten, häll i och låt koka i 15 min. Lt därefter svalna i 5 min innan servering, typ.

2. Skala sötpotatis och hacka i 1 cm-bitar.

3. Häll tomatsåsen i en gryta och lägg i sötpotatisen. Låt småputtra till dess att sötpotatisen är lite lagom mjuk (smaka!), tar ca. 10 min. Salta, peppra och lägg i näven med spenat.

Receptet passar perfekt för matlådor och går utmärkt att frysa in. Bra va?

Smartpoints & kalorier

Receptet passar om du äter enligt mättande dag. Annars är det 7 sp eller ca. 350 kcal. Jag räknar inte frukt och grönt – vill du veta varför? Läs mer här!

________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

LOADING..