Annons

Vad behöver du just idag?

valbefinnandebloggen

Har du stannat upp idag? Tagit ett par djupa andetag. Frågat dig själv vad du behöver. Just idag.

Har du varit lyhörd för vad din kropp ger dig för signaler? Vad den berättar för dig. Behöver du vila, vara själv, röra på dig, skratta, umgås eller något helt annat?

cherry-blossoms-1389798__180

Ge dig själv ett par minuter. En liten stund i stillhet. Andas. Lyssna efter svaren på vad du behöver idag. Ge det tid och censurera inte dina svar. Var ärlig mot dig själv och ta emot. Och när du vet vad du behöver, gör allt för att ge dig själv det. Just idag. Även om det innebär att du behöver boka av något, ändra dina planer eller släppa några ”måsten”.

Du är värd att bli lyssnad till. Du är värd att få det du behöver. Av dig själv.

Livet är nu! Och nu! Och nu! Lev ditt liv levande och följ din inre sanna röst för att må så bra som möjligt.

Och det mest magiska av allt – DU kan ge dig själv det DU längtar efter och behöver därför aldrig mer bli offer för omständigheter.

Så min vän, stanna upp idag. Just idag!

Instagram: @asanyvall

Annons

Ljuvliga fredag!

valbefinnandebloggen

Vilka ljuvliga fredag jag numera har! En dag helt och hållet i Yinyogan och meditationens tecken! 

IMG_0112

Startar morgonen med att hålla en Yinyoga- och meditationsklass. Underbart att få starta dagen med att stillsamt väcka kroppen.

Därefter håller jag en lunchyinyoga-klass. Härligt att antingen förlänga sin lunch eller kanske till och med flexa ut och ta helg tidigare efter att ha gett sin kropp och själ det som den längtar efter.

Sedan avslutar jag dagen med ytterligare en Yinyoga-klass. Den har jag sen eftermiddag och många som är med på den, kommer lite med andan i halsen, direkt från jobbet. Skönt att få landa i sig själv efter en fullspäckad dag och därigenom ge sig själv en tydlig start på helgen. Få släppa vardagen med allt vad den innebär och få möta helgen med en ny intention, tanke och kanske viktiga insikter.

Känner en sådan enorm tacksamhet!  Alla dessa fina möten med alla dessa fina själar! Att få se hur yinyogan berör, öppnar upp och berikar är verkligen HELT fantastiskt!

Ha en riktigt fin start på helgen! Ta väl hand om dig och unna dig något som du mår gott av! ❤️

Instagram: @asanyvall

Annons

Mingel, influencers och innerliga samtal!

valbefinnandebloggen

Igår åkte jag upp till Stockholm på en snabbvisit för att gå på Bonnier Tidskrifters första bloggträff för året. Det blev en väldigt, väldigt trevlig kväll!

IMG_0033

När jag kom in på Miss Clara, där vi var möttes jag direkt av varma, goa kramar och hade innan jag visste ordet av det ett glas kall Cava i handen. Servicen var på topp hela kvällen! Snittarna vi bjöds på var fantastiska och smakade riktigt gott till den ädla drycken.

Minglade runt en liten stund och pratade med andra inspirerande influencers och alla proffs som jobbar på Bonnier för att ge oss som bloggar bästa tänkbara förutsättningar.

Sedan berättade Caroline, som är Head of Influencers, lite om allt spännande som kommer ske framöver. Och därefter tog Frida Boisen, som är Head of Digital & VP, över och pratade om trender inom digital media. Vi har helt klart ett spännande år framför oss!

Jag är så stolt och glad över att få vara en del av ett så professionellt team som Bonnier Tidskrifter och ToppHälsa är!

Men, det bästa med hela kvällen var ändå att jag fick så mycket tid med dessa två fantastiska kvinnor!

IMG_0043

Vilka innerliga, fina samtal! Så många spännande tankar framåt! Och så många härliga skratt! Tack härliga Pamela och Heléne! Ni är ljuvliga!

Så, det var med energifyllda, glada steg jag promenerade till hotellet. Väl på hotellet hoppade jag i myskläder och bara landade in i alla intryck från kvällen. Bläddrade lite i tidningar jag fick med mig och kikade på vad som låg i goodiebagen. Och jösses… förstod varför den var så tung… Så mycket fint!

IMG_0044

IMG_0047

En riktig toppenkväll blev det! På alla plan!

Nu har jag precis varit ute och sprungit och skall hoppa in i duschen för att göra mig iordning och ta mig tillbaka till Göteborg för möte med Jeanette inför vårt spännande samarbete som vi snart lanserar. Och sen ikväll skall jag hålla yinyogaklass med efterföljande meditation. Blir en bra dag!

Önskar även dig en riktigt fin torsdag! Läste att den här veckan kallas för ”den fattigaste veckan på året”. Så om det är monetärt skralt så berika dig med sköna kostnadsfria ting. Såsom en härlig promenad eller kanske ett långt samtal med någon du tycker om. Kram på dig! Å

Instsgram: @asanyvall

Annons

Är du med i jag-gör-det-ändå-klubben?

valbefinnandebloggen

Nu har det gått ett litet tag sedan jag skrev om tips på hur du kan jobba med din målsättning och ta reda på ditt varför. Någon dag senare fick du också verktyg för att hantera hinder och ursäkter längs vägen. Så nu är jag lite nyfiken på hur det går för dig på din resa mot den förändring du önskar?

Oftast brukar det vara så att den första tiden går riktigt bra. Då är man så otroligt motiverad och tycker att allt känns nytt och spännande. Men lika vanligt är det att man sedan får en liten dipp. Då är det lätt att ge upp. Men inte denna gång! För du skall nämligen bli medlem i ”jag-gör-det-ändå-klubben”.

Jag-gör-det-ändå-klubben!

Vad är då detta… Jo, det är ett förhållningssätt för att lyckas genomföra saker som känns motiga eller som andra människor ibland kan tycka borde vara omöjligt för mig att klara av. Så hur fungerar det då om man är medlem i ”jag-gör-det-ändå-klubben”? Jag kan ge några exempel:

• När du är trött och inte orkar göra det du bestämt dig för. Gör det ändå. (Det kommer kännas skönt när du väl gjort det och handlar bara om att ta sig över sin mentala tröskel)

• När du blir ifrågasatt i ditt val av förändring. Följ din plan ändå. (Du har gjort ett val som du tror på. När man förändrar blir man nästan alltid ifrågasatt. Acceptera att det finns olika förhållningssätt till allt här i livet, men respektera dig själv och ditt val)

• När du vill sätta dig i soffan och titta på TV istället för att skapa dig egentid och göra din dagliga check-in. Stäng av TV:n och gör det ändå. (Du har bestämt dig för att lyckas. En del i det är att hela tiden hålla kvar fokus och det gör du genom att göra dina övningar och reflektioner vid din dagliga check-in. Det kommer ge mental styrka och det kommer kännas gott i själ och hjärta när du har haft stunden med dig själv)

• När du hör hur alla andra får resultat och du själv står helt still. Fortsätt ändå. (Vi är alla olika och reagerar olika snabbt och på olika sätt vid förändring. Du kommer också få resultat, om du inte ger upp. Så ge inte upp!)

• När någon säger till dig ”det där kommer du aldrig att klara av” Svara: ”Det är möjligt, men jag gör det ändå”. Fortsätt ändå. (Tänk på vad personen ifråga egentligen säger. Många hade själva önskat att genomföra en förändring och kan uppleva det nästan lite provocerande att se någon annan ta tag i sitt liv. De människornas taktik kan många gånger vara att tala om att det verkar svårt eller till och med omöjligt. Men det är bara en ursäkt för att de själva inte kommer igång.)

Tänk som så, att när du bestämt dig för något, gör det ändå, även om det känns motigt, svårt eller om ingen annan tror att det kommer att lyckas. ”Jag-gör-det-ändå!”

image

Förstår du hur det fungerar? Genom att göra det du har föresatt dig att göra; inte låta hinder, ursäkter eller andras åsikter ligga i vägen så kan du åstadkomma mirakel. För du blir dirigenten i ditt liv. Du gör de saker som är viktiga för dig! För att må bra. Och när du mår bra har du även så mycket att ge till alla andra viktiga människor i ditt liv.

Plan your work and work your plan!

Planering är A och O för att lyckas. Planera därför förslagsvis varje söndag hur veckan framför dig skall se ut för att du skall ta dig närmare ditt mål. Planera in aktiviteter eller människor du skall kontakta. Eller något helt annat. Men gör något varje vecka som för dig framåt.

Planera in en stund varje kväll där du gör din dagliga ”check-in” och skriver i din skrivbok hur dagen varit. Ställdes du inför någon utmaning och hur hanterade du i så fall den? Vad är du mest stolt över? Hur är känslan nu när du fokuserar på det viktigaste av allt; dina drömmar – ditt liv!

writing-book-march-2016

Ofta brukar tid vara en ursäkt för varför man inte genomför det man har tänkt att göra. Men låt det inte bli en ursäkt för dig denna gång. Skapa tid och utrymme. Du bestämmer om tiden finns; du skapar den för dig själv. Kanske behöver du gå upp en timme tidigare, eller så prioriterar du bara annorlunda (prova t.ex. att stänga av Tv:n, lägga undan mobil och dator)

Men det räcker inte bara att du planerar, för när du väl har planerat och gjort utrymme i din kalender är det dags att genomföra din plan. Plan your work and work your plan! Känns det motigt, kom då ihåg att du är med i ”jag-gör-det-ändå-klubben”. Så gör det ändå. Du kommer känna dig så otroligt nöjd och stolt över dig själv när du går i mål! När du har åstadkommit det du själv bestämt dig för att göra.

Att lämna en gammal vana…

Är ofta svårare än att skapa en ny. Det är lätt att man vill hålla kvar vid ett tidigare leverne. Det är tryggt. Kanske är det så för dig nu när du påbörjat din resa framåt. Kanske vill hålla kvar vid något och har svårt att släppa taget om det ”du brukar göra”?

Min rekommendation är i så fall att våga släppa taget om det du brukar göra. Att du följer din plan fullt ut. Och se vad som händer. Tänk om du lyckas! Hade inte det varit härligt!

Ha en riktigt fin vecka och unna dig att följa din plan fullt ut. Och skulle det kännas lite motigt någon dag, så kom ihåg att du nu är med i ”jag-gör-det-ändå-klubben”!

Var rädd om dig!

Instagram: @asanyvall

Oväntat gott mellanmål!

valbefinnandebloggen

Dra mig baklänges vad gott!

Ibland blir udda kombinationen fantastiska. Idag lyckades jag slänga ihop ett kanongott mellanmål av sådant jag hade hemma.

FullSizeRender (002)

Jag tog keso smaksatt med äpple, päron och vanilj. Mosade en banan och rörde ihop med keson. Skar en persika i små bitar och blandade i. Toppade sedan med färska amerikanska blåbär och lättsaltade cashewnötter.

Testa vetja! Såååååååå ljuvligt! 

Instagram: @asanyvall

Veckans yogaklasser – tema balans!

valbefinnandebloggen

Temat för veckans yinyogaklasser är BALANCE. Att ha en bra balans i livet med en variation av olika ingredienser ger energi och meningsfullhet. Obalans ger istället den motsatta effekten. Hoppas vi ses på någon av veckans klasser!

IMG_5778

Tors: 19.30-20.45 Yinyoga med efterföljande meditation [YogaGBG] FULLBOKAD

Fre: 08.00-09.00 Varm Yinyoga & meditation [Yogaroom]

Fre: 11.30-12.45 Yinyoga [GBG Kundaliniyogacenter]

Fre: 17.00-18.10 Yinyoga [Stabilisera]

Sön: 18.30-19.45 Varm Yinyoga [Yogaroom]

Klicka här så finns information om hur du bokar plats. Hoppas vi ses på någon av veckans klasser!

Instagram: @asanyvall

 

Är du nyfiken på Yinyoga? Chans att prova-på nu på fredag i Göteborg!

valbefinnandebloggen

Nu på fredag 11.30-12.45 kommer jag att ha en prova-på-klass på mysiga Göteborgs Kundaliniyogacenter som ligger i Linnéstan i Göteborg. Ett perfekt tillfälle om du är nyfiken på den här yogaformen och vill få uppleva den fina känsla den ger för både kropp och själ.

IMG_5536

Jag kommer att prata lite grand om vad syftet med yinyogan är och varför det är viktigt att inte pusha sin kropp utan i varje position visa sig själv omtanke och stanna precis där krppen själv vill stanna. I yinyogan handlar det inte om prestation – i yinyogan skall vi bara vara.

Jag kommer även berätta lite grand om fascian – vår bindväv – som är det som vi jobbar med rent fysiskt under klassen. Har du värk eller känner dig stel i kroppen kan det bero på att din fascia behöver mjukas upp. Yinyogan är ljuvlig för alla. Du får alltid precis det som just du behöver för kropp och själ.

Efter klassen får du gärna stanna kvar på en kopp yogite och prata med mig. Kanske har du någon fråga eller vill berätta om din upplevelse. Du får gärna ta med din lunchlåda och äta din lunch efter klassen om du vill.

find-a-coffee-lover-friend

Priset för denna prova-på-klass ligger på enbart 150 kronor. Då ingår även yogitet. En fin investering för dig och chans att se om yinyogan är något för dig.

Det är begränsat antal platser, så vänta inte för länge med att anmäla dig och du vill ha en plats. Klicka här för mer information om hur du anmäler dig.

Det här kommer bli en riktigt härlig lunchyoga! Jag hoppas vi ses!

Instagram: @asanyvall

Min visionstavla för 2017

valbefinnandebloggen

Nu har vi kommit en liten bit in i det nya året. 2017 är nummerologiskt år 1 som innebär nystart. Ett år som är perfekt för att starta upp nya saker och uttrycka vår unikhet. Det är ett år som andas individualism som i det här fallet handlar om att våga vara dig själv och allt som är du. Att ha modet att följa din väg och din sanning. Men gärna i samarbete med andra. Förra året var för många ett ganska tufft år. För det var ett år som handlade mycket om avslut och om man själv inte har genomfört de förändringar som behövs så blir det som att man knuffas över kanten på olika sätt för att förstå. Därav har många upplevt 2016 som ett år fullt av utmaningar och även i många fall sjukdomar och uppbrott. Allt för att kärleksfullt få dig att fatta beslut som du innerst inne vet att du behöver förändra men som du av olika anledningar har skjutit framför dig.

Tillåt dig att drömma om din framtid

Så passa nu på. Ägna tid åt att verkligen fundera över vem du är och vad du vill göra med ditt liv. Sätt en vision. Dröm. Och påbörja med att ta steg i en riktning som för dig framåt mot din längtan. Förändring behöver inte ske snabbt. Det behöver inte vara storslaget. Men det behöver påbörjas. Ett litet steg är fortfarande ett steg framåt.

Reflektion bakåt och intention med året framåt

För egen del har jag ägnat en hel del tid åt att reflektera över året jag lämnat bakom mig. Vad jag har gått igenom. Vad jag har lärt mig och vilka erfarenheter och lärdomar jag vill ta med mig. Jag har sedan satt ett ord som får följa mig under hela året. Som sätter min intention med 2017 och som får finnas med i alla mina beslut under det här året. Och avslutningsvis har jag gjort en visionstavla.

Visionstavla, så här gör jag

När jag gör en visionstavla, som jag gör varje år, så brukar jag starta med att ge mig själv en rejäl stund i total stillhet. Tid där jag får vara helt ostörd. Börjar med att meditera i all enkelhet; tänder ett ljus, sluter mina ögon och säger till mig själv att jag nu skall få bara vara och låta de drömmar och de önskemål som finns inuti mig få fullt spelutrymme. Att jag tillåter allt som vill göra sig synligt för mitt inre få komma fram utan censur utan att lägga någon värdering i det. Sedan sitter jag, med mina ögon slutna, och låter tankar får flyga fritt och inre bilder få visa sig. Hur länge jag sitter är olika. Man känner själv när man är klar, när man är redo. När man fått tag i sina drömmar och sin längtan och är redo att ta nästa steg. Att få ner det på ett papper.

2015-08-10-18-40-08_deco

Sedan klipper och klistrar jag upp sådant som blir symboler för mina drömmar för 2017 på ett papper. Skriver ord och kan även fästa upp material som ger en känsla jag är ute efter. Jag låter kreativiteten flöda och försöker inte få det att bli estetiskt vackert – utan låter det bli precis så som det skall bli. I full tillit. Även här känner man när man är klart. När visionstavlan är precis så som den skall vara.

Jag brukar sedan ta en liten paus. Städa undan. Ta en kopp kaffe. För att därefter plocka upp visions-tavlan och titta på den med nyfikna ögon. Vad ser jag nu, som blir ännu tydligare för mig. Vad överraskar mig. Vad bekräftar det jag vet. Sätter mig sedan och skriver ner mina tankar och känslor och många gånger får jag inspiration till att även notera vad mina första steg skall bli mot att börja nå det jag längtar efter, utifrån vad som känns viktigast.

I år blev det inget klipp och klistra. Av någon anledning kände jag behov av att i år kunna bära med mig min vision i ett mindre format. Så jag skapade det digitalt så att jag kunde lägga in det i min mobil. Och så här blev resultatet:

IMG_5423

För mig är det 100% tydligt vad alla bilder står för. Och det är det enda som är viktigt. Det enda som betyder något. När någon annan tittar på min visionstavla kan de uppfatta den på ett helt annat sätt vilket inte gör någonting. Bilderna och orden finns där som en vägledare för dig under året. Och så länge du vet vad som ligger i bilderna så är du på banan och redo för att ta dina första steg mot din längtan och din dröm.

Låt tavlan finnas närvarande i ditt liv

Oavsett om du gör det på ett papper eller i digitalt format, så låt din visionstavla få finnas i din närhet. Häng upp den på ett ställe så att du ser den regelbundet, eller lägg den som din startbild i telefonen. Jag rekommenderar verkligen att göra den i pappersformat, framför allt om man inte är van vid att göra visionstavlor. För effekten är helt magisk när du bläddrar i en katalog eller tidning och en bild bara skriker till dig att den vill klippas ut. Det blir något helt annat än att medvetet leta efter en bild.

Hoppas att det här kan vara lite inspiration till dig, så att även du vill prova att göra en visionstavla. Prova vetja och se vad som händer! Du har inget att förlora. Kram Å

Instagram: @asanyvall

Ett gott pirr i magen…

valbefinnandebloggen

Vaknar upp idag med ett litet gott pirr inuti. En sprudlande, glad känsla. Går upp för att göra mig en kopp kaffe och inser där och då, att jag just nu, känner en sådan enorm tacksamhet. När jag nu står i min sanning och fullt ut följer min inre röst är det som om jag hamnat i ett harmoniskt flöde. Jag får träffa inspirerande, fina människor och dörrar öppnar sig plötsligt till nya spännande sammanhang.

Nyper mig igen i armen för att jag vågar slänga mig ut i det okända. Att jag vågade släppa tryggheten och välja friheten. Suger till i magen när jag skriver det… För det känns fortfarande rätt så overkligt.

IMG_5730

Idag har jag en helt oplanerad dag utan en endaste tid att passa. Skall njuta av den och landa i allt härligt jag nu får uppleva i livet. Stort som smått. För i det lilla bor ibland det allra största.

Tack alla ni fina människor som är med mig på min resa och får mitt liv att just nu kännas så magiskt! Tack alla som kommer på mina yogaklasser, event, resor och föreläsningar! Tack alla modiga klienter som jag får möta i samtal! Tack alla ni som läser, delar och interagerar med mig på bloggen! Tack alla som finns och följer mig i mina sociala kanaler! Tack familj och vänner för ert pepp och stöd! Tack livet för att det blir så tydligt att rätt väg är att lyssna till svaren inuti och modigt följa sin sanning!

Tack, tack, tack! 

Instagram: @asanyvall

Kanonerbjudande!

valbefinnandebloggen

IMG_5185

Om du bokar in dig på mitt och Karin Rosells härliga event på Varberg Asia SPA den 11/3 kan du därefter lyxa till det lite extra genom att boka övernattning på detta mysiga hotell till ett GALET bra pris! Enbart 1.390 kronor för ett dubbelrum inklusive frukost. Alltså bara 690 kronor per person om ni är två som deltar på eventet. Crazy nice, eller hur!

IMG_5716

IMG_5714

IMG_5720

IMG_5718

För att få ta del av detta kanonerbjudande, klicka in här och boka in dig på eventet. Där finns också mer information om vad eventet innehåller för härligheter. Ring sedan Varberg Asia SPA på 0340-69 01 00 och ange YOGACOMFY för att få ta del av detta grymma erbjudande!

Ha nu en fin-fin start på helgen! ❤️

Instagram: @asanyvall