Tur och flow är inte samma sak!

valbefinnandebloggen


Den enorma glädjen och lyckoruset i att få genomföra ett stort drömprojekt med sin älskade vän! Det är magi på riktigt! 

IMG_2998

Just nu händer så mycket fantastiska saker i mitt liv. Jag försöker verkligen att stanna upp och njuta av allt. Känner enorm tacksamhet och stor glädje. Tänker göra mitt yttersta för att vara kvar i den här goa känslan och tanka mig full av energi. För det kan vara bra att spara till dagar som inte är lika härliga. För dem har vi alla också.

Det finns ett uttryck i stil med att vara i ett positivt flöde. Att ha flow. Det skall inte blandas ihop med att ha tur. För det är egentligen två helt olika saker.

Tur det har man när något mer eller mindre faller ner i ditt knä utan att du har gjort något för att få det. Men när man är i ett positivt flöde har man jobbat hårt för det. Ofta under en längre tid. Kämpat på och fortsatt jobba hårt även när det går trögt. Sått frön. Och till slut ger det avkastning. Om man inte ger upp. Om man är uthållig och fortsätter att jobba mot sina drömmar och sin längtan. Om man inte blir ett offer och tycker synd om sig själv när det är trögt. Utan fortsätter. Aldrig ger upp. Aldrig nedvärderar någon annan för att lyfta sig själv. Jobbar hårt.

Och det har jag sannerligen gjort. Tänk om man bara visste… Så nu tänker jag verkligen unna mig att njuta. Skörda frukterna och fortsätta jobba hårt, men alltid med hjärtat på rätt ställe.

Det finns plats för oss alla. Verkligen alla!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Fullständigt obegripligt!

valbefinnandebloggen


Kikar ut genom fönstret och blir sittande. Tankarna snurrar efter att ha läst om ytterligare ett terrordåd. En attack på en plats med unga människor vars enda syfte var att få ha en härlig kväll. Gå på en efterlängtad konsert. Så händer det som inte får hända. Någon bestämmer sig för att dessa människors liv inte är värdefulla. Någon anser sig ha rätt att släcka andras liv.

IMG_2968

Det är obegripligt. Fullständigt obegripligt! Oskyldiga människor som inte har någonting att göra med de konflikter som pågår. Som bara vill få leva sitt enkla liv utan att föra krig mot någon. Som inte har något ont uppsåt.

Det gör mig förtvivlad. Tanken är svindlande. Alla dessa dåd i ondskans tecken. För att sätta skräck i oss. Och visst blir man rädd. Rädd för denna galenskap. Rädd för hur människor som gör detta tänker. Rädd för att de finns där ute, mitt ibland oss.

Funderar på vad som är möjligt. Hur vi kan möta denna ondska och var den kommer ifrån. För någonstans har något gått väldigt snett. De som utför detta föddes en gång i tiden, som alla oss andra, till fulländade goda små varelser. När förändras detta? När och hur kommer de fram till att de vill begå dessa fasansfulla attacker. Går det att lägga märke till? Finns det tidiga signaler? Kan vi bromsa och hindra? Få dem på andra tankar? Vad behövs och vad kan vi göra?

heart-stone-photography-rachel-stribbling

Tankarna snurrar och jag blir sittande vid mitt fönster. Och det enda jag återigen landar i är att möta rädsla med kärlek. Vara extra omtänksamma och kärleksfulla mot de vi har närmast oss. Men också än mer inkludera andra, vara vänlig mot dem man möter och lyfta det som är bra. Egentligen alltid agera så som man själv önskar bli mött. Den gyllene regeln helt enkel. Så enkelt och okomplicerat livet vore om vi alla levde enligt den.

Ta väl hand om dig och de dina!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

En liten extra knuff av omtanke

valbefinnandebloggen


Kickar igång min vecka med en god smoothie. Skall unna mig att under en tid boosta kroppen med enbart ren, vacker och näringstät mat.

IMG_2911

Efter en mycket intensiv tid behöver kropp och själ en liten extra knuff av omtanke. För att hålla och må så bra som möjligt framåt.

Det är ofta de små justeringarna som gör det hållbart. Som får förändringar att kännas bra och ger resultat som stannar kvar.

Vill du också njuta av en god smoothie idag så är här receptet på min smaskiga:

1 banan

1 äpple

1 näve färsk babyspenat

5 dl frusna hallon

1,5 dl kokosmjölk (den drickbara)

Mixa allt och njuuuuuuuut!

Ha en fin start på veckan!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Spricker snart om jag inte får berätta!

valbefinnandebloggen


Vet du vad… Nu kan jag inte hålla mig längre! För jag bara måste få berätta innan jag fullständigt spricker av glädje!

Härliga Ulrika Friberg och jag kommer i slutet av juli att öppna vår alldeles egna mysiga yogastudio i centrala Göteborg. Närmare bestämt på Richergatan i Johanneberg. En studio som vi kommer fylla med varma, vackra energier. Där vi alltid kommer jobba med hjärtat i centrum, med närvaro och fokus på att du när du besöker oss skall få fyllas av en varm, go känsla. Flera härliga yogaklasser i veckan, workshops och föreläsningar. Och det är även i denna ombonade lokal som jag kommer ta emot mina klienter för coaching och terapi.

IMG_2785

Att få genomföra det här är som en dröm. Att dessutom få göra det tillsammans med Ulrika gör det magiskt! I sluter av juli blir det invigning av Studio Yogaheart. Mer information om vad som händer när vi startar upp och alla andra härligheter som ligger i plan kommer inom kort… kunde bara inte vänta längre med att berätta…

Varmt välkommen till oss! Längtar efter att få möta dig när vi slår upp dörrarna! Ha en alldeles underbar söndag!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Surrealistiskt och alldeles, alldeles underbart!

valbefinnandebloggen


Vilken känsla! Vilken magisk känsla! Idag tog jag äntligen min examen! Efter många, många års studier är jag nu i mål. Väldigt surrealistiskt! Och väldigt härligt!

Jag känner en sådan enorm tacksamhet för allt jag varit med om under utbildningen. Allt som har hänt inuti mig. Utvecklingen jag fått uppleva. Alla förändringar jag gjort när min väg blev tydlig och längtan efter att få leva nära min sanning blev allt starkare. Det har inte alltid varit enkelt. Djupa processer, mängder med kunskap att insupa, stora inlämningar och examensarbete. Detta i kombination med att jag gått igenom väldigt mycket på det privata planet och dessutom haft en sviktande hälsa. Men det har hela tiden varit värt det. Hela tiden! Jag har älskat att få göra det här och trots att jag är så stolt och glad över att nu vara i mål kommer jag också sakna det enormt mycket.

IMG_2849

Så det är blandade känslor. Skratt och tårar samtidigt. Och det är precis så det har varit dessa avslutningsdagar. Vi har varit väldigt känslosamma allihopa. Vi har skrattat så vi fått ont i magen. Tårar har fallit. Vackra ord har delats. Många varma kramar. Fina övningar för att ta farväl och avsluta. Det har varit starkt. Och väldigt vackert!

IMG_2854

IMG_2856

Tusen tack underbara Gertrud för allt du lärt oss och för att du så frikostigt och kärleksfullt delat med dig av all din kunskap och erfarenhet. Och tack alla mina ljuvliga klasskamrater för att jag har fått dela den här resan med er. Ni är unika, fantastiska juveler allihopa och jag är så lyckligt lottad som får ha er i mitt liv.

IMG_2879

Nu har jag landat hemma i soffan. Helt slut faktiskt efter starka, känslomässiga dagar. Så nu skall jag tillåta mig att få vara precis där jag är just nu. Trött och lycklig samtidigt. Låta saker få sjunka in. Njuta av rosorna jag köpte för att fira min dag. Och stanna där just nu. Bara vara. Vila. Smälta känslor och intryck.

IMG_2896

Tacksam! Så tacksam!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

10 tips för ökat välbefinnande

valbefinnandebloggen


1. Var snäll mot dig själv och andra.

2. Lyssna mer än du pratar.

3. Säg ja när det känns rätt. Säg nej när det känns rätt.

4. Var sann. Var generös.

5. Var nyfiken. Lär dig nya saker.

6. Involvera. Skapa delaktighet.

7. Vårda dina relationer. Sätt gränser.

8. Säg ”förlåt. Säg ”jag älskar dig”.

9. Logga ut. Var närvarande.

10. Gör en sak i taget. Andas.

IMG_2272

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Vilken tur att jag vågade!

valbefinnandebloggen


Känner en sådan enorm tacksamhet för allt spännande jag får uppleva just nu. Så mycket roliga och ärofyllda uppdrag som ligger framför mig. Dörrar som öppnats som jag varje dag får nypa mig lite grand i armen för att förstå att jag får vara med om. 

IMG_2773Foto: Markus Holm/ Amplifyphoto

Någon sa någon gång till mig att ”du måste våga stänga några dörrar om du vill att andra skall öppnas” och det är så sant. Vi har ofta en benägenhet att hålla kvar, även sådant som vi kanske inte mår så bra av, för att det ger oss en känsla av trygghet. Men om man lyssnar inåt och känner efter vet man många gånger vad man egentligen borde göra. Om man bara vågade.

Jag vågade. Tog mod till mig och hoppade. Läskigt och allt annat än enkelt. Men det var så värt det. För det var först när jag stängde dörrar som magin började uppstå. Nya dörrar öppnades. Fina människor med varma, vackra hjärtan knackade på. Fantastiskt!

Så våga stänga dörrar. Ta mod till dig och följ din inre röst. Livet är nu och livet bör levas. Eller hur?!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Att vara till lags och känna in andras behov

valbefinnandebloggen


Vi är så rädda för att inte bli omtyckta. Att bli övergivna för att vi inte duger som vi är. Därför vågar vi många gånger inte visa upp vårt sanna jag. Vi lägger på masker för att vara till lags. Vi känner in vad andra behöver och försöker tillfredsställa deras behov. För att bli omtyckta. För att inte bli lämnade.

Vi känner in vår omgivning

Vi ger allt vi kan av oss själva utifrån det vi tror att omgivningen önskar. När vi kommer in i ett rum tar vi in vad som saknas, och fyller det tomrummet med det vi tror behövs. Ett lyssnande öra. En tröstande famn. En positiv inställning. Eller något helt annat. Vi släpper oss själva. Vårt genuina jag och spelar en roll. En roll för att tillfredsställa andra. Sätter på oss den masken som behövs för stunden.

IMG_0980

Resultatet blir oftast att dem man möter faktiskt får det som de längtar efter. Känner sig sedda, bekräftade och fylls med energi. Många gånger får man bekräftelse på att man har ”agerat rätt” kanske genom en klapp på axeln eller ett fint tack-sms. Och det ger oss för stunden tillfredsställelse. Vi har lyckats med vårt uppdrag. Vi är omtyckta. Vi blir inte övergivna.

Vi överger oss själva

Men det är bara för stunden. För det vi inte förstår är att vi istället överger oss själva. Vi är inte vårt sanna jag. Vi visar inte upp den vi verkligen är för andra. Så istället för att känna glädje, övergår det ganska snabbt i en känsla av tomhet och ensamhet. För hur skall vi kunna ta emot ett tack? För det är ju inte riktat till den vi verkligen är – utan till rollen vi spelade.

IMG_1340

Vi vill bli älskade för den vi är

I grund och botten längtar vi alla efter att få bli älskade precis för den vi är. Med fel och brister. Med alla våra egenskaper och egenheter. Få vara vårt sanna jag. Att veta att de vi tycker om, stannar kvar. Men rädslan över att inte duga tar många gånger överhanden. Vi jämför oss med andra. Försöker leva upp till hur vi tror att ett perfekt liv skall se ut. Kämpar ännu mer när vi inser att det inte går att vara perfekt hela tiden. Men det vi missar i vår strävan efter perfektion är insikten om att vi alla redan är perfekta precis som vi är med alla våra vackra skavanker och alla våra sköna egenheter. Att vi duger precis som vi är och mer därtill.

Var lite modig

Så vad kan man göra för att våga släppa rollen man spelar och ta av masken för en stund? Jo, man får vara lite modig. Våga gå in i ett rum utan en tanke på att prestera. Utan att bara gå in där och hänga med. Bara vara. Se vad som händer. Och våga vara precis i den sinnesstämning man är. Kanske höjer någon på ögonbrynet. Kanske blir någon sur för att den inte får all uppmärksamhet som man har vant den vid. Men låt det vara så. Acceptera att när man är människa kan inte livet alltid vara lätt och alla kan inte hela tiden bekräfta din förträfflighet för att du skall må bra och känna att du har ett värde.

Du är värdefull precis som du är

Du har ett värde bara genom att finnas till. Att andas och vara du. Du är unik. Du är värdefull. Träna dig på att varje dag starta din morgon med att känna in hur du har det och vad du har för behov. Och fundera sedan på vad du behöver göra för att tillfredsställa det behovet. Träna dig på att ge dig själv det du behöver. Träna dig på att bekräfta dig själv och att se allt som är fint med dig. Så att du inte behöver det från andra för att du skall må bra. För när du kan bekräfta dig själv och tycka om dig själv för den du är, behövs inte längre några masker eller spel. Rädslan släpper och du får vara du.

IMG_0752

Så vad säger ni. Är det dags att slänga av oss maskerna och istället spela huvudrollen i vårt eget liv? Precis så som vi är! Kram på dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida:  www.regnsken.se

Fotodag vid havet

valbefinnandebloggen


Igår var det dags för att ta bilder till en härlig artikel till ett kommande nummer av ToppHälsa. Jag hade beställt klarblå himmel och en varm, skön utomhustemperatur dagen till ära. Men… något måste ha gått fel med min beställning… Istället blev det molnigt och ca 10 grader. Men vad gör väl det om man har ett gott humör och får jobba med superproffs som Markus Holm.

IMG_2731

Redo att med ett leende på läpparna och en färgglad outfit ta mig an dagens härliga jobb.

IMG_2732 IMG_2733 IMG_2737

Alldeles oavsett väder var arbetsplatsen för dagen magiskt vacker!

IMG_2745

Skall bli spännande att få se slutresultatet! Stay tuned!

Njut av din dag vackra själ!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Hur vill du att din kärleksrelation skall se ut?

valbefinnandebloggen


Har du en bra självkännedom och är ärlig och transparant i vem du är. Är du medveten om vilka dina styrkor och svagheter är? Har du ställt dig själv frågan om vad du har för drömmar, vad du önskar och vad du vill framåt? Har du berättat det för din partner och varit nyfiken på hans eller hennes drömmar och önskemål?

Om du handen på hjärtat inte har en god självkännedom är min rekommendation att du börjar där. Bli nyfiken på vem du är, vad du vill och vad du har för styrkor och svagheter. Hur du agerar och vad du bidrar med och vad du tar med in i dina relationer. Och var ärlig. Annars är det meningslöst. För det är först när du har en god självkännedom som du kan möta din partner och vice verca på ett sunt och bra sätt. Annars blir det bara som ett spel med masker där det på ytan är bra men där det på insidan fortfarande skaver.

Här är några frågor du kan ställa dig:

• Skulle du vilja vara tillsammans med dig själv? Om inte – varför? Om ja – varför?

• Vad bidrar du med i din relation – hur ser dina insättningar ut?

• Vad gör du för uttag i relationen?

• Är det balans mellan insättningar och uttag?

• Vem vill du vara i din relation? Är du där idag eller vad behövs för att du skall vara den du vill vara?

• Hur närvarande väljer du att vara?

• Vad uppskattar du och uttrycker i relationen?

• Vad kan du göra för att förbättra er relation så att ni båda mår bra?

• Finns det något du skulle vilja be din partner om som han eller hon kan göra för att du skall trivas bättre i er relation?

• Vad tror du att din partner önskar mer av och mindre av från dig i er relation?

getty_rf_photo_of_couple_exercising

Kommunikation

För att skapa en relation där båda två trivs så behöver man kommunicera. Och vara lyhörda för varandra. Hjälpas åt och lyfta varandra. Se det som är bra och acceptera det som inte är perfekt.

Något som man har kommit fram till är att par som har gemensamma mål och drömmar och som jobbar gemensamt mot dem ofta brukar ha bra relationer som båda två trivs med. Och jag tror att det i botten beror på att man pratar med varandra. Att man kommunicerar och är intresserade av varandra. För enda sättet att veta vilka drömmer och mål man har är att prata om dem och komma överens om hur man skall gå tillväga för att nå dem. Kommunikation och närvaro.

Så kanske kan ni starta där. Börja prata om era gemensamma drömmar. Kanske till och med gemensamt skapa en visionstavla.

Ibland behövs bara en kram

Ja, så enkelt kan det vara. Ibland behövs bara en kram eller ett fint litet ord för att kärleken skall växa och skapa den trygga känsla man behöver. Att få känna sig sedd. Att få känna sig värdefull. Så varför inte stänga ner datorn, gå fram till din partner och ge honom eller henne en lång varm kram. Kanske kan du till och med säga något fint bekräftande ord. Och se vad som händer…

Kram på dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se