Annons

En eftermiddag i kärlekens tecken!

valbefinnandebloggen

The Power of Love!

Varmt välkommen till en eftermiddag i kärlekens tecken! Jag kommer starta dagen med att hålla en föreläsning om våra olika kärleksspråk och hur de faktiskt påverkar alla våra relationer. En timme som kan ge dig viktiga insikter bland annat om varför det ibland kan bli så fel i en relation trots att man har de bästa av avsikter. En lättsam och härlig föreläsning där du dessutom får reda på vilket som är ditt primära kärleksspråk.

IMG_1671

Efter föreläsningen kommer jag sedan köra 90 minuters kärleksfull och fin Yinyoga med efterföljande meditation. Ett sätt för dig att lugnt och fint få landa i alla intryck och insikter som dagen har fört med sig.

Plats: Yogaroom, Teknikgatan18, KUNGSBACKA

Dag: Lördagen den 1 april 12.00-15.30

Pris: 450 kronor

Anmälan: Via mail till info@yogaroom.se

Ta med dig din partner, vänner och bekanta för att dela denna upplevelsen! Varmt välkommen till ett par timmar i kärlekens tecken!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Annons

Kära nån! Jag tror att jag är lycklig!

valbefinnandebloggen

Måndag morgon. Njuter av att vakna av mig själv, utan alarm eller någon tid att passa. Gör mig en kopp kaffe och sätter mig en stund i köket och kikar ut genom fönstret. Stillhet. Lugn. Så ljuvligt!

Inser när jag sitter där och bara känner in min kropp och själ att jag känner mig full av energi och livsglädje. Pirrig inombords och lycklig. Vågar knappt skriva det. Men jo, jag är lycklig. Den här enorma livsförändringen jag gjort är så rätt. För det visar sig att trots att jag kanske jobbar mer nu, så hämtar jag in energi och glädje i allt jag gör. Känner att jag nu får leva i mitt syfte och vandra på min väg. Det är på riktigt magiskt!

IMG_1649

Alla dessa möten jag får uppleva. Varma, fina människor! På yogamattan, i samtalsrummet eller när jag är iväg och föreläser. Så modiga, nyfikna och härliga!

Att kunna välja att jobba tillsammans med goda människor med hjärtat på rätt ställe. Som vill lyfta och peppa. Som inte talar ner någon. Som vill lika mycket som jag – med glöd, passion och en önskan att bidra till andra. Det är fantastiskt! Men även att välja bort sammanhang som inte känns rätt. Även om det monitärt vore bra. Det gör att själen dansar disco. Att få leva sanningsenligt, varmt och kärleksfullt.

Det innebär att skala av, minska rejält på guldkanten. Men istället berikas på andra plan. Och någonstans har jag en sådan tillförsikt i att allt kommer gå bra. Alla pusselbitar är inte helt på plats. Några saknas. Några som jag verkligen längtar efter och hoppas på att de dyker upp med tiden. Och då skall jag vara redo att ta emot dem. Men jag tänker inte fokusera på det som saknas. Jag kommer glädjas åt det som är på plats och känns så bra.

IMG_0247

Och nu tänker jag njuta av pirret i magen. Glädjen i själen. Och nog banne mig unna mig lite bus, upptåg och härlig galenskap! Love!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Annons

Vilken grym helg!

valbefinnandebloggen

Sitter just nu på vackra Hooks Herrgård och samlar mina intryck efter en helt fantastiskt helg. I bakgrunden hör jag D’flex köra en fartfylld och rolig klass och utanför är det klarblå himmel och strålande sol. Det är faktiskt lite nyp mig i armen-känsla, för allt har varit så ljuvligt. Verkligen allt!

IMG_1641

Dessa underbara deltagare som jag har fått möta. Så mycket värme, nyfikenhet och glädje. Många hade aldrig tidigare provat Yin yoga så det var en ära att få välkomna dem in i den sköna Yin yoga-världen. Just det här är något som är så grymt bra när man åker på en träningshelg eller en träningsvecka. Man får prova en massa nya saker som man annars kanske inte hade valt. Man träffar olika inspiratörer som kör olika träningsformer kryddad av deras personliga stil. Det gör att man kanske kan hitta något nytt som man blir inspirerad att fortsätta med när man kommer hem.

IMG_1600

Dagarna har givetvis varit fyllda av härliga träningspass, men det har också bjudits på föreläsningar, god mat, SPA och tid att umgås. D’flex höll igår en inspirerande föreläsning där han delade med sig av tips på hur man kan tänka för att lyckas med att leva ett hälsosamt och trivsamt liv.

IMG_1636

Tycker om att lyssna till föreläsningar där man får med sig något när man lämnar salen. Ett tips, en tankeställare eller en insikt. För egen del väljer jag numera vilka föreläsningar jag går på mer noggrant efter att ha lyssnat på väldigt många självbiografiska. Det kan såklart vara härlig och skapa igenkänning. Men just nu tycker jag mer om att hitta guldkorn där det finns ett tydligt budskap och där det finns en önskan om att bidra och ge vidare något till deltagarna.

Själv pratade jag om våra kärleksspråk och hur sättet vi kommunicerar på i våra relationer påverkar hur vi mår och hur sedda vi känner oss i olika relationskonstellationer. Älskar att prata just om det här ämnet. Jag blir varje gång lika berörd över reaktionerna och insikterna som landar i deltagarna.

IMG_1621

Jag har verkligen njutit den här helgen. Av alla fina människor. Alla sammanhang. Alla möten. Det har funnits en värme och en lyftande fin inställning bland alla inspiratörer som har jobbat. Alla har hjälpts åt och velat varandras och deltagarnas allra bästa. Fina ord och mycket omtanke. Det gör mig på riktigt glad och tacksam! Och deltagarna. Dessa juveler! Var jag än har rört mig har jag hela tiden möts av glada ögon, varma leenden och öppna famnar. Det har funnits en nyfikenhet och vilja att lära sig mer och utvecklas i kombination med att tillåta sig att njuta fullt ut.

tempImageForSave

TACK ToppHälsa för att jag har fått vara en del av denna härliga träningshelg! TACK David, José och Rebecca för att jag har fått jobba med er sköna inspiratörer – en ynnest! Och TACK alla fantastiska deltagare! Ni är helt magiska – var och en av er! TACK!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Annons

Nu är vi igång!

valbefinnandebloggen

Så härligt att träffa alla fina deltagare och inspiratörer som är med den här helgen på ToppHälsas träningsweekend på Hooks Herrgård!

Körde upp igår efter mina Yoga-klasser i Göteborg och kom precis lagom till välkomstmötet. Fin och varm energi välkomnades jag av när jag klev in i rummet.

Sedan kickades helgen igång med ett SomaMove-pass med Rebecca Ekström och därefter tog jag över och höll en Yinyogaklass. Härligt!

Därefter bjöds vi på vansinnigt god mat! Jösses så mycket smaskigt det fanns att välja mellan. Och så ljuvligt att höra alla skratt och samtal som pågick på alla bord.

IMG_1591

Helgen kunde inte börja på ett bättre sätt! Så glad över att vara en del av detta fina arrangemang. Ser otroligt mycket fram emot dagen idag. Fullspäckat schema med rolig träning, olika föreläsningar plus tid för SPA såklart.

Jag har verkligen världens bästa jobb som får träffa så många fina människor! Världens bästa!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Tjoho vad nice!

valbefinnandebloggen

Idag bär det av mot Hooks Herrgård för en underbar weekend med ToppHälsa!

IMG_1558

Det kommer bli en galet härlig helg med fina inspiratörer som D’flex och Jose Nunez plus givetvis god mat, ädla drycker, SPA och samkväm.

För egen del kommer jag köra en föreläsning och tre yogaklasser. Tjoho vad nice!

Men innan jag beger mig mot Jönköping blir det en morgonlöprunda i solsken och sedan en mysig yogaklass med mitt fina lunchyogagäng i Göteborg.

Kommer bli en fin-fin fredag! Önskar även dig en riktigt skön start på helgen. Vädret skall vara jättefint så passa på och njut massor av vårsolens sköna strålar!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Bortvald

valbefinnandebloggen

Funderar just nu en del just på det här – att bli eller känna sig bortvald. Vad det står för och hur man kan agera för att inte hamna i den känslan.

Det gör ont!

För egen del har det blivit allt mer synligt i takt med att jag påbörjade min förändringsresa mot att flyga fritt. Kanske för att det också innebar att jag tvingades att utsätta mig för risken att bli avvisad och bortvald. Eftersom en del i att vara egen just innebär att man behöver sträcka ut en hand och ställa sig själv till förfogande. Och varje gång man gör det, finns möjligheten såklart att den utsträckta handen inte fångas upp. Det är helt naturligt och inget konstigt. För det är givetvis så att inte allt man föreslår går i lås.

IMG_1549

Men även om man vet det rent intellektuellt, så är det inte säkert att känslorna förstår det. Det är lätt att bli ledsen och besviken. För just att bli bortvald, alldeles oavsett vad orsaken är till det, är smärtsamt. Det gör ont. För det som händer på nästan en sekund är att man trillar ner i backen och upplever att man inte duger. Att man inte är värdig. Att man inte håller måttet.

Så vad kan man då göra?

Jag tänker att man får börja med att tillåta sig att faktiskt få sörja en liten stund. Acceptera att det är svårt att känna sig bortvald. Sedan behöver man se på situationen med nyktra, klara ögon. Med lite perspektiv. Går det att förstå och är orsaken till varför man fick ett nej logiskt? Eller är det så att man ser ett mönster i den relationen där man nu har ett granskande öga?

Om det är förståeligt så är det lättare att ”släppa taget” och inte lägga vidare energi på det. Men om det är något som faktiskt återupprepas så blir det viktigt att sätta gränser och skydda dig själv. Sluta komma med förslag. Sluta hoppas. Och istället vända sin energi mot människor som faktiskt vill göra saker tillsammans med en. För de finns där.

IMG_1550

Men man ser dem inte så länge man ägnar tid åt dem som varje gång avstår dig. Så vänd ditt fokus och se vad det finns för andra människor där det är ömsesidigt. Där ni vill lika mycket. Så gjorde jag och när den insikten landade i mig öppnades många dörrar. Det var magiskt, på riktigt!

Rikta blicken mot sig själv

Ibland behöver man också rikta blicken åt sig själv. Se om man gör det enkelt för andra människor att välja bort. Är det tex lätt att ställa in saker för att man alltid säger att det är ok och aldrig visar sin besvikelse. Blir man tagen för givet? Då behöver man jobba ordentligt med sin gränssättning för att återta sitt värde. Att våga ta sitt utrymme och inte tillåta att känna sig trampad på. Även här behöver man perspektiv för att se den verkliga verkligheten. Har man människor som man kallar för vänner som aldrig inkluderar och som oftast bokar av till förmån för något roligare eller viktigare, ja då är det kanske inte så nära vänner som man trott. Då kanske man får släppa taget och därmed minska förväntningarna och rikta sin energi bort från dem med syftet att attrahera in rätt människor i livet. Sådana som vill vara där, på riktigt.

Viktiga insikter!

Att känna sig bortvald är oerhört svårt. Det gör ont. Väldigt ont. Men det ger också viktiga insikter och leder oss på rätt väg. En väg som kanske innebär att acceptera att det man trodde och hoppades på aldrig blir på det viset. Att man behöver finna nya människor, nya samarbeten och nya situationer där känslan är ömsesidig – vi vill det här tillsammans. Lika mycket!

IMG_1548

Så även att bli eller känna sig bortvald kan leda till någonting bättre. Situationer där du får vara du och känna dig sedd och värdefull just för den du är!

Tack fantastiska kropp och själ för att du alltid visar vägen! Det gäller bara att lyssna och ge sig tid att förstå signalerna vi får!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Ibland är det enkla det goda!

valbefinnandebloggen

Många gånger tycker jag att det är så. Att det enkla är det goda. När man inte krånglar till det utan väljer några få fina råvaror.

Det här tycker jag till exempel är vansinnigt gott; En skål med naturell yoghurt, cashewnötter med färska hallon och jordgubbar.

IMG_1391

Det går snabbt att slänga ihop och smakar sommar. Ljuvligt! I det enkla bor ofta det vackra!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

En enkel fråga som kan fördjupa och förbättra din kärleksrelation!

valbefinnandebloggen

Det låter kanske för bra för att vara sant… En enkel fråga – är det verkligen allt som krävs för att kärleksrelationen skall få lite extra bränsle?

Svaret på det är både ja och nej. För det är kanske något förenklat, eftersom när du väl ställt frågan behöver du också ta ansvar för att försöka tillgodose det som din partner berättar. Annars kan frågan istället få motsatt effekt. Men om du lyssnar och möter din partners behov eller längtan, ja då ger denna enkla fråga magiska effekter.

elite-dialy-lesbians

Så vilken fråga är det då? Jo min vän – här är den:

”Finns det något jag kan göra för dig idag, som skulle få din dag att kännas lite bättre?”

Svårare än så är det inte. Men det som händer är att du riktat ditt fokus till din partner och får honom eller henne att känna sig viktig och sedd. Prioriterad. Bara genom att närvarande ställa frågan. Därefter är det viktigt att du lyssnar ordentligt och tar in vad din partner berättar. Och sedan ägnar tid åt att fundera över hur du skall möta din partner och ge det som denna längtar efter. Ibland är det kanske att få bli hållen. En annan gång att få en kram. Eller kanske att få hjälp med att uträtta ett ärende.

En enkel liten fråga, som betyder så mycket. Som ger närvaro, uppmärksamhet och lägger fokuset på att lyfta och ge varandra kärlek. Visst är det fint!

Prova vetja och se vad som händer i din relation. När fokus förflyttas och riktas mot er relation och er kärlek. På ett ganska enkelt och okomplicerat sätt. Och gör det regelbundet. Ofta. Lycka till!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Happy Yoga! En heldag i yogans tecken!

valbefinnandebloggen

Varmt välkommen till en riktigt härlig dag i Yogans tecken den 14 oktober på Varbergs Kusthotell!

Jag har bjudit in lärare den här dagen som verkligen är helt fantastiska! Varma, fina, positiva personligheter som dessutom är enormt duktiga inom sitt gebit och som brinner för att skapa bästa tänkbara känsla för dig som deltagare. När man får praktisera med dessa juveler kan man känna sig fullständigt trygg i att bli väl omhändertagen precis utifrån sina egna förutsättningar. Att få vara den man är precis där man är. Och känna gläjde i det!

IMG_1490

Så det här kommer bli en magisk dag i värmens och glädjens tecken! En dag där du får möta underbara lärare och ta del av deras fina energier och livsfilosofi genom yogan. Kravlöst och skönt. En dag där du får prova olika typer av klasser och även få uppleva olika lärares personliga och sköna stil inom sin yoga-gren.

Det här vill du inte missa, för det kommer bli så härligt!

Datum: Lördagen den 14 oktober 09.00-18.00

Plats: Villa Apelviken på Varbergs Kusthotell

Pris: 1.550 kronor för alla klasser under dagen plus en härlig lunchbuffé

Bokning av plats: Biljetterna till eventet släpps idag, den 20 mars klockan 10.00. Klicka här för att komma till webbshoppen.

Så här ser programmet ut för dagen:
09.00 Dörrarna öppnas
09.30 Välkommen till Happy Yoga!
09.45 ”Medicinsk yoga för rygg, nacke & axlar” Mediyoga med Malena Billeqvist
11.00 ”Yin och yang. Från knopp till blomma” Karinyoga med Karin Rosell
12.00 Lunchpaus
14.00 ”HAHA-yoga” Hathayoga med Isabel Holmquist
15.15 ”Twist & Flow” Vinyasayoga med Johanna Alvin
16.30 ”Find your inner peace” Restfull yinyoga med efterföljande meditation med Åsa Nyvall
17.45 Tack för dagen!

För att läsa mer om klasserna och lärarna klicka in här.

Hoppas vi ses på mattan den 14 oktober!

Varmt välkommen!

Instagram: asa@nyvall.se

Nej, det är inte tanken som räknas!

valbefinnandebloggen

Visst har du hört det. Att det är tanken som räknas. Men jag håller inte med! Jag anser att det är handlingen som är viktig. Det som man faktiskt gör för någon annan. Inte vad man tänker att man skall göra.

Jag har hört det så många gånger och är i ärlighetens namn väldigt trött på just den meningen. För det hjälper inte mig, vad du tänker att du skulle göra. Det gör mig inte gladare att du berättar att din ambition var något, om det sedan ändå inte blir av. Antingen finns man där för någon eller så gör man det inte. Det är inte svårare än så.

Och man behöver inte försvåra och komplicera saker. Gör det enkelt, men visa att du bryr dig. På riktigt. Det kostar inte så mycket att skicka iväg ett sms till någon som är sjuk. Det är inte så komplicerat att köpa en kanelbulle extra och svänga förbi med till den som är ensam. Det är inte så svårt att överraska någon med något litet. Var generös med dig själv när du kan och var tydlig när du inte har den möjligheten. Ibland finns helt enkelt inte utrymmet för att se andra på det sätt som man önskar. Kanske beroende på sjukdom eller sorg till exempel.

Jag hör en del också prata om att tanken tex var att de skulle bjuda någon på en weekendresa men att det tyvärr inte blev så för att det blev för dyrt. Och vad blev då resultatet. Ingenting! I det läget spelar det ingen roll hur god än tanken har varit. Utan det som man istället då kan göra är att överraska med något enkelt. Något som man har råd med. Kanske att köpa en blomsterbukett och ta med hem. Eller att fixa så att huset är städat och fint när partner kommer hem. Eller något helt annat.

Så börja agera istället för att sluta vid en tanke. Se din omgivning. Var generös med dig själv när du kan. Och var även generös mot dig själv. Har du en tanke på något du vill göra men inte just nu har tid eller råd med – vad kan du då göra istället? Som du har tid och råd med.

Är du med mig? Det är ofta de små handlingarna i vardagen som gör den stora skillnaden. Så låt dina handlingar bli synliga. För nej, det är inte tanken som räknas!

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se