Galet och helt fantastiskt!

valbefinnandebloggen


Vi tackar ödmjukast för detta!

MATIVATION redan på Bokus topplista innan den släppts!

IMG_7707
Är du också sugen på att förhandsboka ett exemplar med rabatt? I så fall klickar du bara här.

Boken levereras såklart innan jul. Kanske en fin julklapp till dig själv eller någon du tycker om. Eller kanske som julgåva på företaget.

Instagram: @asanyvall

NU kan du förhandsboka min bok till rabatterat pris!

valbefinnandebloggen


NU kan du gå in och förhandsboka Annikas och min bok MATIVATION till rabatterat pris hos Bokus genom att klicka här.

Galet roligt men fortfarande en rätt overklig känsla! Hoppas innerligt att du kommer tycka riktigt mycket om boken!

IMG_7040

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Yoga of Hope för barncancerfonden!

valbefinnandebloggen


På lördag går Yoga of Hope av stapeln! En yogadag som barncancerfonden arrangerar för att samla in pengar för att fortsätta kampen om att fler skall överleva cancer.

IMG_7374

Det känns väldigt fint att tillsammans med ToppHälsa gå vara en del av detta. På lördag håller jag två yogaklasser på Playitas, Fuerteventura, där man om man vill kan donera en slant till detta behjärtansvärda arrangemang.

IMG_7356

Även om du inte är med och yogar på plats så kan du vara med och bidra. Det enda du behöver göra är att gå in på länken och sen klicka på doneraknappen och skänka valfri summa. Varje krona räknas och jag skulle bli så glad om du vill hjälpa till så att vi kan rädda fler barn!

Tack snälla! ❤️

https://www.barncancerfonden.se/en/event/yoga-of-hope/sign-up-for-yoga-of-hope/topphalsa-playitas-18-nov-/

IMG_7355

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Värme, gemenskap, skratt & svett!

valbefinnandebloggen


Vaknar upp på Playitas på Fuerteventura med en riktigt go känsla i kroppen! Längtar efter att få starta igång dagen. Så underbart att få tillbringa tid tillsammans med alla ljuvliga deltagare och fina kollegor.

Vi kommer fylla våra dagar med träning, yoga, dans, simning, löpning, powerwalks, föreläsningar, god mat och härligt sällskap. Dessutom i sol och värme på en supermysig plats. Tänk att man kan få ha det så här bra!

Igår var det full fart. När vi landat och kommit till hotellet tog superproffset Matilda emot oss och tog sedan mig och D-flex på en snabb rundvandring för att visa vart vi skulle hålla våra klasser på kvällen. Sedan var det snabb check-in för att byta om till yogakläder för att hålla en mysig yogaklass. Så skönt att få sträcka ut kroppen efter en lång resdag. Därefter snabbt ombyte för att möta upp alla ledare innan välkomstmötet. Vi skålade i bubbel och åt sedan en god middag i restaurangen för att därefter få lyssna till inspirerande Christer som föreläste om vikten av att röra på sig, men även berättade om sitt spännande världsrekord på cykel genom Europa för Viggo Foundation.

IMG_7309

Idag startade jag dagen med en kopp kaffe och fina samtal med Pamela Andersson och Helene Arkhem med den här vackra vyn framför oss.

IMG_7317

Tog mig sedan ner till platsen där jag skulle hålla morgonyogan. Blev lycklig när jag blickade ut över alla varma, fina deltagare. Vilken ynnest att få möta dessa juveler! Temat för klassen var att finna sin intention med veckan. Lyssna in vilka behov man har för att kunna möta dem på ett bra sätt och få ut det som man mår bäst av här och nu.

Sen var det dags för frukost. Så gott! Hade glädjen att få ha sällskap av D-Flex, Matilda och Malin. Så många goa skratt. Grymt sköna kollegor!

Körde ett eget svettigt och skönt träningspass med Matilda och njöt extra mycket av stunden på solstolen efter att kroppen fått sig en rejäl genomkörare.

IMG_7320

Mitt egna, personliga lilla mål den här resan handlar om att komma igång med min träning. Ni som följer med mig här på bloggen vet att de sista månaderna har varit väldigt intensiva. Och tyvärr har jag gjort det man inte skall göra… jag har lagt träningen åt sidan. Men nu är det nya tag. Det känns riktigt bra!

Ha en go tisdag! 

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Alltid förälderns ansvar vilken relation man har till sitt barn!

valbefinnandebloggen


Idag är det Fars Dag. En dag där fäder blir firade på olika sätt av sina nära och kära. Fint på så många vis, men också smärtsamt för många.

Jag har själv haft den enorma turen att ha fått en kärleksfull och närvarande pappa. Min pappa Åke har alltid funnits där för mig. I både med- och motgång. Alltid stöttat och trott på mig. Han har gett mig en stark moralisk kompass, lärt mig att jobba för det som är viktigt och att inte ge upp. Och många gånger knuffat fram mig i modiga, viktiga beslut. Jag älskar min pappa enormt mycket och vet att jag är lyckligt lottad som får ha honom i mitt och min dotters liv. Han är nämligen också en enormt fin morfar till Rebecca.

IMG_7290

Men jag vet också att alla inte haft samma tur som jag har haft. Vet att det finns barn vars fäder inte finns där för dem. Barn som på olika sätt har blivit övergivna av sina pappor. För dem är det här en svår dag. En dag där de påminns om vad de gått miste om när de ser flödena fyllas av fina berättelser om pappor som är engagerade och närvarande. Och det gör såklart ont.

Jag får ibland frågor kring föräldrarelationer och hur man bör se på dem när de inte fungerar. Mitt svar är alltid att det är förälderns ansvar vilken relation man har till sitt barn. Alltid och enbart! Den skulden kan inte läggas i barnets knä. Krav och annat kan inte pådyvlas barnet. Om ditt barn inte ringer eller vill ses behöver du fundera på varför och sen försöka reparera och ställa saker till rätta. Inte gnälla över barnets beteende. För det är klart att det finns en orsak bakom. Något man som förälder behöver förstå, ta ansvar för och agera på. Rannsaka sig själv och sitt beteende – ta reda på vad orsaken är varför barnet är så oerhört besviken och inte söker kontakt. Skuldbeläggande på barnet skjuter dig bara längre bort.

Om en relation inte fungerar, oavsett skäl, är det förälderns ansvar att göra allt för att reparera och skapa en bra relation. Inte barnets. Det kan ta tid, vara svårt och krångligt eftersom man oftast har att hantera ett besviket barn som inte litar på föräldern. Men då får det ta tid. Fortsätta att kärleksfullt jobba på relationen, utan krav eller skuldbeläggande. Aldrig ge upp.

heart-2095454__340

Sedan finns de dem vars fäder har förgripit sig på dem eller har någon form av beroende som gör det omöjligt att ha en relation. En sorg som alltid finns där men som kan bli extra stark en dag som denna.

Andra som har det extra svårt en dag som denna är alla de som har förlorat sin pappa genom dödsfall. Saknaden blir starkare och minnen väcks till liv. Något som egentligen är väldigt vackert eftersom det är ett tecken på stor kärlek.

Om du liksom jag har glädjen att få ha en närvarande, härlig pappa så se till att fira honom. Berätta hur mycket han betyder för dig. Något vi borde göra ofta såklart, men som blir symboliskt och fint en dag som denna. Men låt det inte stanna där. Fundera på vilka du har i din omgivning där fadersrelationen av olika skäl inte är så bra och skänk extra värme och kärlek till dem. På ditt alldeles egna kärleksfulla sätt!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Förhandskika på maten i MATIVATION som snart går att beställa

valbefinnandebloggen


Fredag igen och kanske funderar du på vad du ska laga för mat i helgen? Snart är det löst!

Den 19 november kan du nämligen till rabatterat pris, hos Bokus förhandsboka MATIVTION som innehåller 50 härliga, hälsosamma recept som Annika Sjöö skapat tillsammans med motivationsdelar från mig för att lyckas med en hållbar kostförändring.

IMG_7238

IMG_7239

IMG_7240

IMG_7241

IMG_7244

IMG_7242

Visst ser det läcker ut! Hälsosam mat kan vara riktigt smaskigt! Bra, eller hur!

Ha en fin start på helgen!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Har vi det för bra?

valbefinnandebloggen


Det blev en riktigt fin dag idag! Känner mig påfylld av alla härliga samtal och goa skratt med min fina vän Jeanette. Så värdefullt att få tid att prata och dela högt och lågt. Förtroendefullt, men också glädje och bus. Lyckligt lottad som får ha denna juvel i mitt liv. Ärlig, genuin, varm och äkta!

IMG_7215

Vi träffades på Jeanettes salong och tog ett glas bubbel och hann prata av oss en aning innan det var dags att bege oss till Göteborgs Konserthus för att delta på Misstagens Mästare som arrangerades av Företagarna. Det bjöds på god lunch och därefter fick vi lyssna till inspirerande föreläsare som Pär Johansson och Laila Bagge bland annat.

IMG_7217

IMG_7221

IMG_7226

IMG_7227

Många bra saker blev sagda, men det som jag främst tar med mig är tanken kring att vi idag kanske har det lite för bra och att det leder till att vi klagar onödigt mycket på omständigheter och andra människor. Lägger vårt missnöje i andras knän istället för att ta eget ansvar för vårt liv här, nu och framåt.

Tar också med mig att misstag och feltramp inte är något att vara rädd för. Det kanske inte blir precis som man tänkt sig, men det kanske leder till något bra ändå. Kanske till och med något riktigt bra!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Den negativa kommentarens påverkan..

valbefinnandebloggen


För ett par år sedan sa härliga Mia Törnblom något som idag av någon anledning har pockat på min uppmärksamhet. Hon berättade att det tar 6 positiva kommentarer för att väga upp 1 negativ. Och att vi därför på alla sätt och vis behöver fylla på med och manifestera allt härligt som kommer i vår väg. För att det inte skall bli för tungt när det där negativa läggs i vårt knä.

Visst är det ledsamt att de allra flesta av oss påverkas så starkt av en negativ kommentar. Att det kan få oss att på en millisekund tvivla på oss själva och den vi är. Trots att vi kanske under samma dag har fått oceaner av fina ord och positiv feedback riktat till den vi är och vårt sätt att agera. Och trots att vi gjort så gott vi kunnat med de bästa av avsikter.

IMG_7195

Visst är det sorgligt att andras ord och tyckande kan sätta sig så hårt och i ett andetag förändra en bra dag till en dag av nedstämdhet. Att dessa negativa, skuldbeläggande ord kan bära så mycket makt över andras välbefinnande.

Tänker att vi här behöver hjälpas åt. På olika sätt.

Kanske genom att agera så här:

• Innan du uttrycker något negativt till någon annan, fundera över ditt syfte. Behöver du verkligen trycka till eller kan du hitta ett annat sätt att hantera det du har en längtan efter att få påpeka. Minns att ord uttryckta stannar kvar.

• Prata inte ner någon annan. Det du säger når förr eller senare personen ifråga. Och troligtvis då förstärkt och förvrängt då det färdats från mun till mun. Och vad säger det egentligen om en person som behöver pratar illa om någon annan för att höja sig själv… Ganska mycket tänker jag…

• Berätta för de människor du har i din omgivning vad du uppskattar med dem. Ge positiv feedback så ofta du bara kan. Hjälp andra att samla på sig fina kommentarer så att när den där kommentaren kommer som sårar då inte sätter sig så hårt. Eftersom det då finns många fina ord som balanserar den negativa.

• Berätta för dig själv och manifestera det som händer under en dag som du är stolt över hos dig själv och i ditt agerande. Lyft dig själv inför dig själv så ofta du kan.

Jag tänker själv medvetet jobba med det här så att fallet inte blir så hårt de gånger någon uttrycker sitt missnöje över något. Tror att om vi fyller oss med så mycket positivt vi bara kan, att vi då står bättre rustade. Att vi lättare kan ta perspektiv och se vad det handlar om. För ganska ofta handlar det inte så mycket om dig som mottagare utan mer om avsändaren. Något vi kan lägga märke till först när vi får lite distans till händelsen.

Vill du kanske också jobba med det här och bidra till andra människors välbefinnande? Bestäm dig i så fall att redan med start imorgon ge positiv feedback till minst 6 personer som du möter plus att du för dig själv uttrycker minst 6 saker som du är stolt över med dig själv och ditt agerande.

Är du med? Jag hoppas det! För vår värld behöver sannerligen mer godhet! Ju fler vi är som hjälps åt desto fler blir det som får fyllas med värme och fina ord. Så dela gärna inlägget och uppmuntra andra att hänga på. Och vill du berätta hur din upplevelse blir, ja då blir jag jätteglad! :

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

Det börjar närma sig…

valbefinnandebloggen


I december släpps boken i bokhandeln, men redan den 19 november finns den tillgänglig till rabatterad förhandsbokning hos Bokus.

IMG_7166

Mativation innehåller 50 nya paleorecept som Annika Sjöö har skapat (alla utan socker, gluten och mjölk). Men det här är mer än bara en kokbok. Det är också en bok där jag delar med mig av redskap för att skapa en långsiktig och sund inställning till mat. Boken innehåller utöver recepten steg-för-steg hjälp som syftar till att skapa en varaktig förändring i ditt liv. Du får hjälp med motivationen, hur du ska agera när du har en motivationssvacka och hur du på bästa sätt förbereder dig mentalt inför en hälsosam kostförändring.

Jag är så lycklig över att få göra det här tillsammans med underbara Annika och är faktiskt riktigt stolt över resultatet. Nu hoppas vi bara att ni kommer älska den lika mycket som vi gör!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Är ditt JA egentligen en egoistisk handling?

valbefinnandebloggen


Det kan vara något av det allra svåraste. Att säga nej. Vi vill så gärna vara goda, hjälpsamma, härliga människor som med glad röst direkt svarar ja.

Att säga ja har på sätt och vis blivit en norm. För det ger sken av att du är en pigg, glad och stark person med en positiv inställning till livet. Så det är inte så konstigt att så många av oss halkar in i ja-fällan. Vi vill vara till lags, inte vara besvärliga eller göra någon besviken.

Jag kallar det för ja-fällan. För det är det som det till slut blir. Vi blir fångade i vårt eget ja-svarande. Plötsligt lever vi ett liv vi inte riktigt själva har valt. Plötsligt upptäcker vi att energin har sipprat ut – kropp och själ är tom och trött. Plötsligt står vi där med en känsla av stress. En känsla av att inte duga eller räcka till även om vi vrider oss ut och in för att göra andra glada.

IMG_7164

Men egentligen är det en egoistisk handling. För handen på hjärtat, orsaken till att du säger ja är med förhoppning om att bli mer omtyckt. Mer älskad. Egentligen inte i första hand för att glädja andra. Även om det säkert är ditt argument… Att våga säga nej, innebär samtidigt att du säger ja till dig själv. Att du säger ja till ditt liv, dina behov och ditt välbefinnande. Att våga säga nej, gör att människor runt omkring dig blir trygga i att du är ärlig. Att när ni umgås – att du då verkligen vill det. Inte för att vara till lags. Utan för att du vill. Visst blir det stor skillnad.

Att gå från att vara en ja-sägare till att börja känna in och svara utifrån vad du vill och orkar, det är inte enkelt. Men viktigt. Kanske kommer människor runtomkring dig reagera på förändringen. Några kanske faller bort. Men de som verkligen är genuina och tycker om dig på riktigt kommer att stanna kvar. För de vill att du skall må bra och vara sann mot dig själv. Precis som du såklart vill att dina nära skall få leva.

”Att säga nej, innebär nästan alltid att du säger ja till dig själv”

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se