Lite extra värme! Chans att vinna tre tillfällen med lugn och rogivande Yinyoga!

valbefinnandebloggen


Imorgon är det internationella fredsdagen. En viktig dag som för mig innebär extra reflektion kring vårt sätt att möta det vi inte förstår. Hur vi agerar när vi inte är eniga. Men också många tankar på alla dem som på ett eller annat sätt drabbas av krig. För att bidra lite extra denna dag kommer jag skänka min förtjänst från torsdagens arbete till Svenska freds- och skiljedomsföreningen som varje dag har fokus på att agera för en fredligare värld.

IMG_5962

Men jag vill också skänka extra värme till någon även på nära avstånd. För fred handlar i min mening om varma handlingar i vardagen, i både stort som smått.

Så jag tävlar ut två platser till tre tillfällen av Yinyoga med fokus på att verkligen låta kropp och själ få ha det lugnt och skönt. Med vilsamma positioner och lågmäld musik. Första tillfället är den 10 oktober 17.10-18.00. Läs mer här.

IMG_5883

Det enda du behöver göra är att gå in på mitt Instagram (@asanyvall) och tagga den personen som du vill ta med dig på detta. Jag kommer dra en vinnare på fredag morgon.

Varmt lycka till och låt oss tillsammans sprida värme och aldrig ge upp hoppet om en värld i fred!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Fredliga handlingar i en mörk tid…

valbefinnandebloggen


På torsdag är det internationella fredsdagen. En  dag som FN instiftade för att vädja till världens länder om ett 24 timmar långt eldupphör och icke-våld åtminstone en gång om året.

Tänk att vi behöver en sådan här dag. Visst är det lite sorgligt.

Jag kommer ihåg när jag var liten och vi fick rita fredsduvor och prata i skolan om krig och fred. Minns att det då kändes så självklart för mig att krigen skulle upphöra. Att det handlade om okunskap och att parterna inte förstod eller kommunicerade med varandra. Tänkte att kommande generationer skulle vara klokare och kunna lösa situationer genom medling och ett intresse av att finna lösningar . Förstå att krig inte löser någonting. Jag trodde verkligen det när jag var liten. Att krigen skulle upphöra. Naivt. Javisst. Men också hoppfullt.

IMG_5953

Och fortfarande, innerst inne, är jag nog lika naiv. Vill tro på att man egentligen kan lösa alla situationer om man är villig att försöka förstå varandras perspektiv och kompromissa. Istället för att gissa och skapa sin egen sanning. Vill fortsätta tro på att godhet och kunskap kommer vinna över rädsla och okunskap.

Och som alltid startar det hos oss själva. Vad vi väljer att uttrycka när vi tycker olika och hur vi möter människor som vi kanske inte riktigt förstår.

Fredsdagen är en viktig dag. Det får oss att stanna upp och reflektera. En dag som kanske också kan få innehålla empati för alla som är drabbade av allt som krig för med sig. Och i det en tacksamhet för det vi har i livet just nu som är tryggt och gott.

För egen del kommer jag under torsdagen hålla ett ljus brinnande i studion när jag möter klienter och håller yogaklasser. Ett vackert ljus som varje gång jag ser det påminner mig om den viktiga innebörden av denna dag. Och all förtjänst denna dag kommer jag skänka till Svenska Freds, som alla dagar på året jobbar med målsättningen att vi alla skall få leva i fred. 

Ta väl hand om dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Klienter, yoga och nya härligheter!

valbefinnandebloggen


Hemma efter en härlig dag med fina klienter i terapi och sedan Yinyogakursen med fokus på våra grundkänslor. Ikväll stod kärlek på menyn och vi var i positioner som stimulerar vårt hjärtchakra. Starka energier blev det. Väldigt vackert! Avslutade med grön juice och frukter som en extra liten kärleksboost.

IMG_5926

Har förresten lagt upp en hel del smått och gott vad gäller minievent och korta kurser i Yinyoga med spännande teman på min hemsida. Kika gärna in på www.regnsken.se och klicka dig vidare till aktuellt eller webbshoppen så kan du se vad som finns.

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Vem lämnar egentligen vem?

valbefinnandebloggen


Jag har funderat en hel del på det här. Om man verkligen kan säga att det är en person i relationen som lämnar. Som ”sviker”.

Kan man lägga hela skulden i knäet på den som uttrycker orden eller bör den som gör det kanske först ta sig en titt i spegeln. Granska sitt eget beteende.

Många som anser sig blivit lämnade kanske i själva verket lämnade långt tidigare. Lät sin partner vara själv med sina tankar och känslor. Men uttryckte inte orden. Kanske var tillfreds med att få ha det som det var, utan att se hur den andre hade det. Vem lämnar vem då?

Kanske spelar det ingen roll. Men det jag ofta ser är att den som anser sig blivit lämnad tar sig rätten att få uttrycka ilska och besvikelse. Gör sig många gånger till ett offer och lägger över skuld och ansvar hos den andre. Den personen får stöd och klappar på axeln. Får lov att vara arg och besviken. Men den som uttryckte orden, som på samma sätt kan känna sig arg, ledsen, besviken och sviken får ta sig igenom sin sorg själv. Och dessutom bära runt på en skuld och ett ansvar som inte tillhör.

IMG_5895

En klok vän till mig resonerade kring det här och kom fram till att hon tycker att det är tusen gånger värre att vara den som uttrycker orden, som lämnar. För då får man inte sörja. Får inte vara ledsen eller besviken. Får inte stöd. Man får däremot hålla skulden i handen och tillåta den andre att få bli ett offer med rätten att uttrycka exakt vad den tycker och tänker. Och se på när den andre får stöttning och omtanke av sin omgivning.

Och jag är nog benägen att hålla med. För hur ofta hör man ”men stackars dig som har lämnat. hur mår du egentligen?” Knappt aldrig.

När en relation inte håller är det bådas ansvar. Och det är bådas sorg. Skillnaden är bara att en får sympati och är berättigad att vara arg och ledsen. Medan den andre inte får det. Den ena får stöd. Den andre får skuld.

Så, min poäng är att båda har samma rätt och båda har samma ansvar. Det är inte lättare att lämna än att bli lämnad. Det är inte heller lättare att bli lämnad än att lämna. Det är lika svårt och lika smärtsamt.

IMG_5897

Så har du någon i din närhet vars relation inte höll. Ge båda samma stöd. Låt båda få sörja på sitt sätt. Men lägg inte skulden i knäet hos någon den inte tillhör.

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Yinyoga to calm you down!

valbefinnandebloggen


Varmt välkommen till en 3 tillfällen med fokus på att få kropp och själ att stilla sig. Lugnt och skönt, med vilsamma positioner och lågmäld musik. Underbart om du har behov av att komma ner i varv.

IMG_5883

Tillfällen:

10 oktober 17.10-18.00
24 oktober 17.10-18.00
7 november 17.10-18.00

Pris:

750 kr för alla tre tillfällen.

Boka din plats här

Jag ser fram emot att välkomna dig till en rofylld stund på yogamattan!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kärleksfullt rak!

valbefinnandebloggen


Har krupit upp i soffhörnan efter en väldigt härlig dag. Känner mig lugn och tillfreds. Mysigt med regnet som smattrar mot rutorna, tända ljus och en gosig katt som ligger i knäet och spinner. Även han är uppenbarligen tillfreds.

Varje kväll har jag som rutin att summera min dag. Oftast precis innan jag somnar. Men ikväll kändes det fint att stänga ute bruset och ägna en längre stund åt att landa in i dagens händelser och ge mig tid att reflektera över livet i stort. Så värdefullt och skönt.

Tankarna under min reflektion gick till två viktiga samtal jag haft idag. Först i telefon med min älskade vän Sandra. Hon som känner mig bäst av alla och som dessutom är otroligt inkännande och klok. Som jag vet alltid vill mitt bästa och som står vid min sida i ur och skur. Ett hjärta av guld. Sedan med min fina vän Jeanette över ett glas vin på Bellora. Hon som gick rakt in. Som från första stund har varit så genuin och varm. Intresserad och närvarande. Som jag vet att jag kan prata med om precis vad som helst. Alltid med en äkta vilja att peppa och lyfta.

IMG_5820

Två juveler som jag bär närmast mitt hjärta. Som idag återigen visade varför de betyder så mycket för mig. För en sak som de båda idag gav mig, fast på olika sätt och i olika frågor, var kärleksfull ärlighet. Där båda fick mig att se klarare på områden i livet genom att berätta vad de iakttagit. I det ena fallet handlade det om händelser bakåt i tiden och i det andra om här, nu och framåt. Så otroligt värdefullt. Kärleksfull ärlighet med enbart fina, goda avsikter.

Så förutom ett brett leende inombords och lycka över mina underbara vänner känner jag mig upplyft och liksom lättare. Har släppt på en tyngd som jag fick hjälp att se inte tillhör mig. Plus att jag fick pepp på att slänga mig ut i härligheter utifrån nya perspektiv. Allt detta på grund av två vänner som idag var orädda och ärligt pekade på sådant jag behövde se. Som med värme och kärlek fick mig att må ännu lite bättre. Som ljuv musik!

Att vara kärleksfullt rak med enbart goda syften och välvilja är väldigt fint. Väldigt, väldigt fint!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Oops…

valbefinnandebloggen


Det är så lätt att bli stillastående. Avstå från att fånga sina drömmar och följa sin längtan. Av mängder med orsaker. Rädslor, bekvämlighet, ursäkter och hinder till exempel.

Synd!

För visst är det bättre att ha varit lite modig och livsbejakande även om det innebär att det inte blir som man tänkt sig, än att fråga sig ”hur hade det blivit om…”

IMG_5735

Att snubbla och begå misstag är inget nederlag. Det visar att du är levande. Och tänk om det faktiskt går bra. Tänk om du uppnår din dröm.

Hoppa hjärtat! Det värsta som kan hända är att du får nya erfarenheter. 

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Roliga, mjuka musikintervaller!

valbefinnandebloggen


Igår la jag upp ett kort inlägg på Instagram och berättade om att jag kört ett härligt musikintervallpass på morgonen. Många undrade vad det innebar, så därför tänkte jag dela med mig av det här och nu.

Jag skapar en musiklista med låtar som peppar mig och gör mig glad. Längden på låtarna spelar ingen roll. Det är en del av tjusningen i passet att det kan vara lite olika.

Sedan använder jag låtarna som intervaller. Det vill säga – en låt : en aktivitet – nästa låt : en ny aktivitet osv. Det blir därför långa, sköna intervaller med pepp i lurarna utan något pip eller någon mekanisk röst som räknar ner.

IMG_5665

Igår blev det följande intervaller:

Låt 1: Powerwalk

Låt 2: Löpning

Låt 3: Powerwalk

Låt 4: Löpning

Låt 5: Styrka (10 squats, 10 armhävningar, 20 situps. Startar om med 10 squats och rullar på tills låten är slut)

Låt 6: Powerwalk

Låt 7: Löpning

Låt 8: Powerwalk

Låt 9: Löpning

Låt 10: Styrka  (10 squats, 10 armhävningar, 20 situps. Startar om med 10 squats och rullar på tills låten är slut)

Låt 11: Powerwalk med nedvarvning och stretch.

En lekfull och rolig runda på ca 45 minuter.

Det fina med detta är att du kan lägga upp ditt pass precis som du vill. Både innehåll och längd. Du kan springa två låtar och gå en, eller tvärtom. Du kan promenera tre låtar och göra några styrkeövningar på den fjärde. Eller något helt annat.

Jag tycker att det här är ett roligt sätt att få rörelse. Brukar sätta min spellista så att låtarna kommer slumpvis för att inte veta hur lång nästa intervall blir. På min lista finns låtar från 2,5 minut till 6,5 minut vilket gör det lite mer spännande och oförutsägbart. Också lite utmanande om man lägger in styrka, att stanna precis där låtarna skiftar och genomföra övningarna. Om det så är precis intill ett övergångsställe med många människor som undrar vad man gör…

Lycka till och njut av din träning! Och minns att någon träning är bättre än ingen! 

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Vill du ha månadsbrev?

valbefinnandebloggen


Från och med oktober månad kommer jag skicka ut ett månadsbrev till dem som vill ha det. Ett mail som kommer innehålla tips att ta till sig om man önskar och även information om vilka event och annat som är aktuella just den månaden. Då och då kommer det också ligga med något specialerbjudande eller en härlig tävling för dem som prenumererar på månadsbrevet.

IMG_5674

Helt enkelt ett sätt att samla månadsinformation på ett tydligt och översiktligt sätt i kombination med lite inspiration och erbjudande.

Vill du ha detta månadsbrev mailat till dig så maila bara ditt för- och efternamn samt e-postadress till info@regnsken.se. Skriv månadsbrev i ämnesraden.

Njut av dagen!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Sorg

valbefinnandebloggen


Landar hemma i soffan med en djup känsla av ödmjukhet och tacksamhet.

IMG_5540

Ikväll var temat sorg på yinyogakursen jag har med fokus på våra grundkänslor. Det blev så otroligt vackert. Dessa ljuvliga deltagare som så modigt och kärleksfullt gick in i denna känsla som kan vara svår och smärtsam att möta.

Berörd på djupet av magin som uppstod ikväll. Att det dessutom inföll som tema idag, den 11 september, gör det än mer starkt.

Så lycklig över att få ägna mitt liv åt detta! Så rik. Så lyckligt lottad. Tack!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se