En sällsynt gåva. Att få utrymme att berätta.

valbefinnandebloggen


Jag tror att det är det som är äkta vänskap. Sann kärlek. När man låter den andre få utrymme, utan att rikta fokus tillbaka på sig själv.

Vi är så upptagna med att förmedla saker vi tycker och tänker. Fokuserar på att hinna med mycket. Att vara till lags. Passa in och vara omtyckta. Det gör att vi många gånger missar det subtila. Det som är viktigt. För vi lyssnar inte ordentligt. Vi ger inte av vår tid och uppmärksamhet.

Det verkar vara svårt för de allra flesta att ”stanna kvar” hos den andre. Ge utrymme. Verkar finnas en så stark längtan att vända fokus till sig själv. Jag vet inte hur många gånger jag själv upplevt att jag fått en fråga, börjat berätta, men ganska snart blir avbruten. Med kommentarer som ”jamen precis sådär var det för mig…”, ”där är vi lika för jag har…” eller ”det där påminner om när jag…” Jag blir kanske inte längre så förvånad. Men det känns ledsamt. Som om intresset när frågan ställde aldrig handlade om något annat än frågeställaren själv. Tycker att det är sorgligt att vi blir så upptagna av att få uttrycka oss och vända fokus tillbaka på oss själva att den som börjat öppna upp får sitta där med ett halvöppet hjärta och en känsla av att inte bli sedd. Inte få vara viktig.

IMG_4095

Hur ofta låter du andra få fullt utrymme i ett samtal? Hur ofta lyssnar du med intresse och låter det få ta tid? Hur ofta släpper du fokuset på dig själv i samtalet och istället stannar hos den andre, med en genuin önskan att förstå? Och hur ofta får du själv uppleva samma sak.

För mig är de stunderna sällsynta. Känslan av att få tala färdigt och få frågor ställda enbart utifrån att någon vill veta mer. Är intresserad på riktig. Att få andas utan att den andre tar chansen att berätta om ”sitt”. Och jag tror inte att jag är ensam om det här. Tror att det är vår nya folksjukdom. Ointresset av andra. Längtan efter att själva bli sedda och bekräftade.

Men det vi missar är att vi hade kunnat få precis det. Få bli sedda fullt ut. Om någon genuint ville lyssna. Om vi kunde turas om att ge varandra ordentligt med utrymme. Om vi på riktigt var intresserade.

Kanske kan du prova. Att ge någon denna unika, vackra gåva. Att få bli lyssnad till. Utan stress. Utan att vända fokus till dig. Och se vad som händer. För att förhoppningsvis kanske våga be samma person att ge samma fina gåva tillbaka till dig. Ta väl hand om dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Alltid något nytt att lära!

valbefinnandebloggen


Efter det att jag gick ur skolan och började arbeta har jag egentligen alltid gått någon kurs eller utbildning vid sidan av mitt jobb. Ibland har jag fått frågan från min omgivning om just detta. ”Det känns som om du alltid pluggar, när kommer du vara färdig?” Men för mig handlar det inte om att blir färdig. För mig handlar det om nyfikenhet och en längtan efter att lära mig mer. För kunskap är aldrig tungt att bära. Det är berikande och utvecklande.

Tänker ibland att den här nyfikenheten och viljan att veta mer och förstå mer av det liv vi lever är en undermedveten drivkraft för mig. Jag går mest på lust. Trillar över en utbildning eller en kurs som känns intressant. Som på olika sätt väckt något i mig. Oftast just en nyfikenhet eller en vilja att lära mig något som jag tänker vore härligt att få bära med mig i livet.

blond-1866951__340

Det som är så intressant med detta är att jag ofta senare i livet får stor användning av det jag pluggat eller förkovrat mig inom på egen hand. När jag minst anar det så har jag glädje av det. I mitt yrkesutövande eller som medmänniska eller för mig själv i något jag går igenom.

Kanske är det just detta som händer när man följer sin inre röst. Det som till en början inte är tydligt blir så småningom övertydligt. Det öppnar nya dörrar. Gör att man träffar människor som blir avgörande på olika plan. Eller något helt annat. Men det är aldrig bortkastad tid. I alla fall inte för mig.

Visst har jag någon gång gått en kurs som inte blev vad jag hoppades på. Men även i det kunde jag finna något. Kanske var det inte för mig helt enkelt. Också en viktig insikt för att kunna släppa taget.

Jag tror att jag alltid kommer studera något vid sidan om. Gå en kurs. Förkovra mig själv inom ett ämne jag finner intressant. Jag kommer aldrig bli färdig. För ju mer jag lär mig, desto mer ödmjuk blir jag inför hur mycket kunskap vår värld erbjuder. Ju mer ödmjuk blir jag av livserfarenheten hos de människor jag träffar. Ibland är det min viktigaste lärdom. Ett samtal med någon som lärt sig av livet något som inte går att läsa sig till. Men jag får alltid något, så länge jag är nyfiken och vill lära mig mer.

Hur är det för dig? Har du kvar din nyfikenhet och lust att lära nytt? Eller har den kanske blivit lagd åt sidan för livets krav och måsten för att tiden inte räcker till? I så fall kanske det är dags att plocka fram den igen. Unna dig att få studera något. Gå en matlagningskurs, börja yoga, köpa eller låna en bok inom ett ämne som intresserar dig. Eller något helt annat. Livet är så spännande och erbjuder så mycket. Så länge vi är nyfikna och vill veta mer. Visst är det magiskt! Alltid något nytt att förstå. Något nytt att landa in i. En ny insikt.

Så om du fick göra något för att förkovra dig ytterligare utifrån de förutsättningar du har i livet – vad skulle det vara? Och kanske den viktigaste frågan därefter – när börjar du?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Spellistan till Yinyoga-passet i ToppHälsa!

valbefinnandebloggen


Så kul att det är så många som hör av sig och berättar att de skall köra mitt yinyogapass som är med i det senaste numret av ToppHälsa! Mindre kul är det att många inte hittar till inlägget där spellistan ligger med här på bloggen.

Så därför lägger jag upp en länk till det inlägget här på nytt så att det lättare går att finna.

http://blogg.topphalsa.se/valbefinnandebloggen/2017/07/08/spellista-till-yinyogapasset-i-topphalsa-nr-8/

Hoppas du kommer gilla passet!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Knip din plats på mattan!

valbefinnandebloggen


Jag hoppas att du får njuta av fina sommardagar, oavsett om du är ledig eller arbetar. Kanske njuter du av sol och värme eller så kanske du har krupit ner i soffhörnan med regnet smattrande mot rutan och en god bok i ditt knä. Det där med att fånga dagen och göra det bästa av den är inte alltid helt enkelt, men de dagar man lyckas brukar bli ljuvliga. När vi kan uppskatta det som är istället för att vara besvikna över hur det borde vara.

Ulrika och jag är i full färd med att iordningställa Studio Yogaheart inför invigningen nästa vecka. Känns overkligt, men väldigt härligt! Och jag hoppas att jag får välkomna dig dit. Att du om du bor i Göteborg eller dess omnejd, eller kanske är på besök vill komma och köra en klass med mig.

Yin-Yoga

Öppningserbjudande

Vi har ett öppningserbjudande på våra 10-kort och 5-kort som du kan köpa från och med nu och under hela augusti månad. Vill du passa på att få yoga till ett bättre pris så finner du mina kort här. Vill du yoga för min fina kollega Ulrika, så finner du info om hur du köper kort av henne om du klickar in här.

Smyger igång…

För egen del kommer jag smyga igång mina klasser under augusti månad, då jag kommer vara en del på resande fot. Det gör att jag de första veckorna enbart kommer ha två yinyoga-klasser i veckan. Mot slutet av augusti blir det fler klasser. Bland annat kör jag ett event den 26 augusti där vi njuter av 2,5 sköna timmar yinyoga. Det kommer bli så ljuvligt! Sedan den 28 augusti startar jag upp 8-veckorskursen där vi i yinyogan har fokus på våra grundkänslor. Även det lovar jag kommer bli toppen!

Från och med september kan du också gå på restoratative yoga med mig en kväll i veckan. En yogaform som handlar om att låta kropp och själ få fullständig avkoppling. Med propps, filtar och block lägger vi stöd så att kroppen får slappna av. Vi ligger riktigt länge i varje position och vi är under klassen i tystnad. Ingen musik och väldigt lite prat. En fin yogaform för att verkligen låta stressen få rinna av. Vill du lyxa till det ordentligt kan du på torsdagar starta med en yinyoga 16.50-18.00 och stanna kvar på din matta i stillhet med dig själv och sedan fortsätta med restorativeyogan som är 18.20-19.30. From september kan du boka in dig på den sköna kombinationen.

MR sittande färg

Så, vill du försäkra dig om en plats så är det hög tid att gå in och knipa platser på de klasser du önskar boka. Många väntar till sommaren är över med att starta igång, men varför inte ge din kropp och själ kärlek och uppmärksamhet tidigare än så. Varför vänta med något som ökar ditt välbefinnande och får själen att dansa? Här nedan ser du de klasser jag håller i augusti med direktlänk till bokningsidan.

Vill du se hela schemat över vad Studio Yogaheart erbjuder så kika på www.studioyogaheart.se. Ulrika har också många härliga klasser som du inte får missa att prova! Hon är grym bland annat på gravidyoga och profylax! Men har också fina hatha-, yin- och restorative-klasser. 

Mina klasser på Studio Yogaheart i augusti

* Yinyoga tisdag 1 augusti 16.50-18.00: boka din plats här.

* Yinyoga torsdag 3 augusti 16.50-18.00: boka din plats här. 

* Yinyoga tisdag 8 augusti 16.50-18.00: boka din plats här.

* Yinyoga torsdag 10 augusti 16.50-18.00: boka din plats här.

* Yinyoga torsdag 24 augusti 16.50-18.00: boka din plats här.

* Yinyoga torsdag 24 augusti 18.20-19.30: boka din plats här.

* Event: 2,5 timmars härlig yinyoga! lördag 26 augusti 15.30-18.00: boka din plats här.

* Lunch-yinyoga måndag 28 augusti 12.00-13.10: boka din plats här.

* 8-veckorskurs – Yinyoga med fokus med våra grundkänslor! Första tillfället, måndag 28 augusti 18.20-19.30: boka din plats här.

* Wakeupyoga tisdag 29 augusti 07.45-08.30: boka din plats här.

* Yinyoga tisdag 29 augusti 16.50-18.00: boka din plats här.

* Yinyoga torsdag 31 augusti 16.50-18.00: boka din plats här.

* Yinyoga torsdag 31 augusti 18.20-19.30: boka din plats här.

Varmt välkommen! Å

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Yinyoga med fokus på våra grundkänslor: 8-veckorskurs

valbefinnandebloggen


Varmt välkommen på denna kurs där vi vid varje tillfälle kommer ha fokus på en av våra grundkänslor. Jag pratar under klassen om hur vi kan komma i kontakt med känslan och värdet av att låta den få vara synlig och uttryckas när det gynnar dig. Bli nyfiken på hur just du hanterar dessa känslor och hur du önskar agera framåt. Utifrån kvällens tema sätter jag positioner och musik för att ge dig bästa tänkbara upplevelse.

IMG_3082-1495825037425.PNG

Den här kursen passar alla. Det spelar ingen roll om du aldrig har provat yin yoga eller om du har praktiserat det under en längre tid. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen.

Yin yogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia, istället för musklerna, vilket uppnås genom att vi inte strävar efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara. I yin yogan finns ingen prestation utan det handlar om vikten av att ”vara” istället för att ”göra”.

Var:

Studio Yogaheart, Richertsgatan 8, GÖTEBORG

När:

Måndagar 18.20-19.30 den 28 augusti-23 oktober (8 tillfällen – uppehåll vecka 42)

Tema:

28 augusti: Nyfikenhet

4 september: Ilska

11 september: Sorg

18 september: Kärlek

25 september: Glädje

9 oktober: Rädsla

16 oktober: Trygghet

23 oktober: Stolthet

Pris:

2 000 kronor

Anmälan:

Du bokar din plats här.

Det här kommer bli riktigt härligt! Varmt välkommen!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

När gjorde du service på ditt inre?

valbefinnandebloggen


Idag har jag lämnat min nyopererade misse i trygga armar för att kunna jobba och träffa mina modiga, härliga klienter. Har en lång dag med klienter från tidig morgon till sena kvällen. Men jag känner glädje och en stor tacksamhet över att de vill komma till mig och att jag får vara med på en del av deras livsresa. Dessa fantastiska människor – så vackra och med så mycket potential. Nyfikna på sig själva och sin utveckling. Det är en ynnest att få möta varje individ, precis där de befinner sig i sitt liv.

IMG_4290

Reflekterade en stund idag när jag åt min lunch kring hur fint det är att allt fler nu öppnar upp för att ta hjälp i samtal. Som vill investera i sig själv och sitt inre välbefinnande. Både som enskild individ och som par. Många kommer när man tappat fotfästet och inte riktigt vet vart man skall. Eller när man är i eller gått igenom en kris. Men allt fler kommer också mer i förebyggande syfte. Med insikten om att livet minsann inte alltid är så enkelt och att vi kan behöva rusta oss för att inte gå in i mönster och beteende som vi inte mår bra av. Jobba med oss själva för att ge oss bästa tänkbara förutsättningar för att få må så bra vi kan. Och i det tillåta oss att också få må dåligt och ta hand om de känslor som är kanske mer smärtsamma att komma i kontakt med. Men som också är läkande att lära känna och förstå.

Jag har länge förundrats över att vi lägger så mycket tid och annat på allt annat än vårt inre välbefinnande. Vi ägnar massor av tid på träningsanläggningar. Vi går regelbundet till frisören. Kollar av våra tänder och vår kropp. Och skulle aldrig tveka på att lämna in bilen på service. Men vi är betydligt sämre på att serva vårt inre. Det är som att vi tänker att det där klarar vi av på egen hand. Där behövs inget arbete. Ingen tid. Det löser sig helt enkelt. Men är det något vi kan behöva stöd i så det just hur vi reagerar på olika saker och varför. Ta reda på vem vi är och hur vi vill leva. Vad som påverkar oss och vad som hindrar oss. Det är svårt att bara rycka upp sig. Ibland behöver vi hjälp. Och tänk om vi kunde serva oss själva på samma sätt som vi servar vår bil. Då tror jag att de allra flesta av oss hade hanterat våra liv bättre. Och att vi skulle kunna få leva i varmare samhälle. Med en ökad förståelse för våra olikheter och hur vi präglas av vår uppväxt och det liv vi lever.

IMG_4381

Jag har några par som faktiskt just servar sitt förhållande regelbundet. De har gått hos mig under en längre tid, antingen varje vecka eller varannan vecka, för att jobba med sin relation. När de kommit till ett stadie där de är ”flygfärdiga” har de valt att fortsätta att gå hos mig ungefär 3-4 gånger om året. Bara för att ha en check-up: för att göra en service på sin relation. Ett sätt att hålla kvar det goda och kunna ta upp sådant som skaver men inte tar för stort utrymme i relationen ännu, på ett lugnt och väglett sätt. Det är fint och inspirerande. På samma sätt som jag har några yngre par som är i början av sin relation och inte ännu har stött på patrull, men som förstår att ett liv tillsammans inte alltid kommer vara enkelt. Så för att de vill leva ihop kommer de på samtal för att prata om värdegrunder och ta upp sådant som behövs för att de skall ha det bra tillsammans i sin relation. Visst är det vackert.

Så hur är det för dig? Hur ofta prioriterar du ditt inre välbefinnande? Hur ofta gör du service på ditt inre liv? Kanske är det din tur att få unna dig detta framöver. Som en investering för dig och din framtid.

Nu skall jag logga ut här för att alldeles strax få ta emot fler fina klienter. Älskar mitt jobb! Magi att få träffa dessa juveler och följa deras modiga resa framåt i livet! Ha en fortsatt fin dag! Å

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

Drömmar

valbefinnandebloggen


Det finns många spännande svar att leta efter i de drömmar vi har. Och även många tankar och teorier kring detta. En sak som jag tycker är lite spännande med våra drömmar är vi många gångar i det kan fånga vår längtan. Sådant som vi undermedvetet kanske skjuter undan för att vi inte riktigt vill kännas vid dem. För att det kan vara läskigt att tillåta sig att längta efter vissa saker eftersom det skulle kunna innebära förändring eller justeringar i det liv vi lever.

För många är just förändring något man är rädd för. Det tryggaste är att leva sitt liv på det sätt som man gör. Men jag tänker att det är viktigt att tillåta oss att drömma och att få vara nyfikna på vad som ligger bakom dessa drömmar. För i detta kan vi finna svar på saker vi önskar i vårt liv.

nature-2151137__340

Om vi är lite modiga och kikar på detta, så behöver det inte innebära att vi måste göra stora förändringar. Det är ju faktiskt något vi väljer helt och hållet själva. Men att låta dem få bli synliga gör det också möjligt för oss att ta ställning till om vi vill justera något eller om vi bara vill låta det få stanna vid en härlig dröm. Någon gång kanske en liten justering gör stor skillnad för känslan av lycka i livet. En annan gång kanske vi kommer fram till att vi faktiskt vill göra en stor förändring – att det känns viktigt när vi fått tag i den längtan. Ytterligare någon gång räcker det att få smaka på sin dröm och i det känna att det får stanna precis där eller att det kan vara något att genomföra längre fram.

Tillåter vi oss inte att drömma och analysera vad det betyder finns det en risk att vi stoppar undan något som är viktigt. Och att det gör att vi bär på en tyngd. Som en visshet om att vi har något som vill bli synligt, som vi gömmer undan. Det kan bli som ett skav inuti. Som pockar på din uppmärksamhet, men som hela tiden skjuts undan. Med resultatet att du känner dig tyngd och inte får möjligheten att leva fritt, fullt ut.

Så, vad drömmer du om? Och vad tror du att drömmen handlar om? Vilken längtan visar den dig?

Jag tror att vi aldrig skall vara rädda för vår inneboende längtan. Utan att istället omfamna den kärleksfullt. Det finns egentligen ingenting hotfullt med det. Tvärtom. Det är ändå du som väljer. Men det är en stor skillnad på att göra ett aktivt val som känns rätt utifrån olika förutsättningar i livet just där och då kontra att gömma undan och inte kännas vid sin längtan.

Att vara dirigenten i sitt eget liv är en fin förutsättning för att känna sig fri och härlig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

En väldoftande symbol!

valbefinnandebloggen


Lavendel. Älskar doften med sin rogivande och lugnande effekt. Älskar dess kraftfullhet som gör att den överlever det mesta och hela tiden fortsätter att växa och ta plats även om förutsättningarna inte alltid är de bästa. Älskar hur skör och enkel den ser ut. Hur den bidrar och drar till sig fjärilar och andra små varelser.

IMG_4368

Idag har jag plockat in några kvistar av lavendel i mitt kök. Skall njuta av dem och tillåta mig en dag i reflektion. Har mycket som behöver få landa in hos mig. Saker jag behöver förstå och sen agera på. Och med dessa sköna, lugnande, ljuvliga små kvistar är jag trygg i att allt blir som det ska. Att saker sker av en anledning och att svaren kommer om jag bara lyssnar. Tillit och stillhet.

Ha en fin söndag!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Overklig känsla!

valbefinnandebloggen


Vilken toklycka att idag få nycklarna till vår yogastudio! Att få låsa upp dörren och kliva in i denna härliga, nyrenoverade lokal och bara andas in den sköna atmosfären! Det är redan nu så otroligt fint trots att vi inte ens har börjat inreda och mysa till det. Energierna är ljuvliga och det kommer på riktigt bli så galet mysigt! Nästa helg skruvar vi ihop hyllor, sätter upp draperier, bär in nya mattor, bolster, filtar och pyntar med växter, belysning och annat fint.

IMG_4334

På Studio Yogaheart kommer du bland annat kunna gå på hathayoga, yinyoga, restorativeyoga och gravidyoga. Du kan också komma på olika typer av samtal såsom coaching, terapi, parterapi och profylax. Vi erbjuder samtalsgrupper, mamma-bebisgrupper och olika föredrag och event.

Vill du läsa mer och boka in dig så kika gärna in på www.studioyogaheart.se där schema och all annan info finns. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt med nya spännande och händelser.

Jag hoppas att jag får välkomna dig framöver!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se