Skippa förbuden! Lägg i stället till en god vana!

valbefinnandebloggen

När man vill förändra något är det lätt att tänka på en rad förbud man behöver införa i sitt liv. För en del fungerar det, men för många blir det en omställning som känns tvingande och inte så lustfylld. Så mitt förslag är att istället under kommande år utmana dig själv med att varje månad lägga till en god vana. 

Visst låter det härligt – att få lägga till något som är bra för dig. Något som leder till en positiv förändring och ett ökat välbefinnande. Hänger du med så startat vi i januari 2017. Att jag skriver redan nu om det är för att ge dig tid att fundera lite på vad du skulle vilja addera till. Vad som skulle vara möjligt och genomförbart. Och som leder till ett ökat välbefinnande på något sätt. För att kunna följa varandra längs resan kan vi använda oss av #nyagodavanor om vi lägger ut något i sociala medier. Ett kul sätt att hitta inspiration och peppa varandra.

IMG_3943

Min första goda vana som jag tänker lägga till med start den 1 januari är att varje dag ta en promenad. Få frisk luft och lite tid för egenreflektion utan lurar i öronen. Jag tänker inte sätta upp några krav på hur lång promenaden behöver vara eller vilken tid dem måste ske. Utan enbart att jag skall ut i friska luften en gång om dagen. Minst.

Vad skulle din första goda vana bli som du skulle vilja addera till för att må lite bättre? Berätta gärna och dela med dig i kommentarerna nedan. På så vis kan vi redan nu inspirera varandra och på så vis få idéer om vad vi själva skulle vilja addera till.

Så, fundera på om du vill vara med. Och om du vill vara med – vad blir den första goda vanan som du adderar till. Efter månad ett lägger vi på en ny god vana och bibehåller då givetvis den första goda vanan vi skapat.

Bara tanken på att vi, när vi stänger boken om 2017, kommer att ha adderat till 12 nya goda vanor gör mig glad! Och lite förväntansfull. Att få lägga till något bra istället för att sätta förbud. Att lägga till en god vana kan också innebära att man byter ut något. Kanske att man byter ut ett glas juice eller läsk mot ett glas vatten. Att man byter ut tio minuter TV-tid mot 10 minuters tid i stillhet med sig själv.

Det här skall bli härligt! Hoppas du vill hänga på!

Kram Åsa

Instagram: @asanyvall #nyagodavanor