Gör bokslut över 2016 – 10 frågor att reflektera över!

valbefinnandebloggen

Året börjar närma sig sitt slut. Kanske kan det vara ett bra tillfälle att ge dig själv en stund där du får reflektera över 2016 som du snart skall lämna bakom dig. Ett sätt att avsluta året på ett fint sätt och starta det nya året med tillförsikt och tankar på vad du önskar av det kommande året.

Boka en rejäl stund med dig själv. En stund där du kan få sitta ostörd utan påverkan av yttre brus. Kanske kan du tända ett ljus och skapa en mysig stämning i rummet du sätter dig i. Ta fram en skrivbok och tänk tillbaka på året som gått och skriv ner hur det varit och vad du lärt dig.

Här är några frågor du kan använda dig av kring vad du har gått igenom och vad du önskar framåt:

1. Om jag har varit med om svåra saker, vad har jag i så fall lärt mig av dem? Nya insikter i mig själv eller något annat?

2. Om det varit positiva saker, vad har jag lärt mig av dessa stunder?

3. Hur har livet varit hittills – vad av detta vill jag ha MINDRE av framåt? Vad kan jag göra för att åstadkomma det?

4. Vad vill jag ha MER av framåt i livet? Vad kan jag göra för att åstadkomma det?

5. Det här vill jag SLUTA med under 2017? Hur? När? Varför?

6. Det här vill jag BÖRJA med under 2017? Hur? När? Varför?

7. Det här är jag tacksam för i mitt liv just nu (skriv minst 10 saker)

8. De här människorna är betydelsefulla för mig

9. Det här skall jag unna mig själv framåt – för att jag verkligen är värd det

10. När jag stänger boken om 2017, det vill säga om ett år från nu, då skall jag ha genomfört följande 5 saker för att JAG på riktigt VILL det.

Lycka till och njut av mötet med dig själv!

Gott Nytt År!

Instagram: @asanyvall