Skriv ner dina fina egenskaper och vad du har att erbjuda!

Jag läste för ett tag sedan ett väldigt fint inlägg på Instagram som Kristin Kaspersen hade skrivit. Det handlade om att vi så ofta funderar över vad vi önskar av andra. Den perfekta partnern. Den perfekta vännen. Vi skriver önskelistor som vi sedan medvetet eller omedvetet bockar av när vi möter andra människor. Hennes tanke var att vända fokus och istället fundera över vad man själv kan erbjuda. Och genom att göra det, att man då även stärker sig själv och känner glädje. Det tyckte jag var fint. Och tänkvärt.

Att istället fokusera på det du själv kan påverka. Det vill säga hur du vill agera och hantera dina relationer. Nuvarande och kommande. Att se vilka egenskaper du har som du är stolt över och vill visa upp. Vad du kan bidra med.

Woman-Writing

Men jag tänker att det också är viktigt att se vilka sidor hos dig som du kanske behöver blir mer medveten om för att på så vis kunna kontrollera dem och inte låta dem ta över, om de påverkar negativt. Ärligt och sant för dig själv. För när du blir medveten om alla dina sidor och låter dem får finnas hos dig. Accepterar och lär dig att tycka om dem alla. Ja då kan du själv välja när du plockar fram dem och när de bör hållas tillbaka. När de gynnar och när de hindrar dig. Inte för att göra om dig själv. Utan mer för att på riktigt visa upp vem du är. Fullt ut. Öppet och ärligt. Och ta ansvar för hur du agerar och hanterar ditt liv och dina relationer.

Så vad säger du. Skulle det inte vara härligt att sitta ner en stund och skriva en lista över alla dina fina egenskaper och allt som du kan bidra med i dina relationer. Och även fundera på hur dessa sidor kan få mer utrymmer i dina nuvarande och kommande relationer. Och kanske även vara modig och se om det finns sidor som inte alltid är så gynnsamma. Och hur du skulle kunna hantera dem på ett bättre sätt.

Jag tänker sitta ner en stund ikväll och unna mig att rikta blicken mot mig själv. Det skall bli härligt! Tack Kristin för din inspiration. Ser redan fram emot min stund ikväll.

Ha en riktig fin dag! Kram Å

Instagram: @asanyvall

LOADING..