Ger du upp för att resultaten inte kommer tillräckligt snabbt?

Vi lever i en värld där vi vill få snabba resultat. Om vi bestämmer oss för att förändra något i våra liv vill vi gärna direkt känna de positiva effekterna av vår insats.

Underverk sker i den takt som är lagom

Jag tror att det tyvärr är en anledning till att många påbörjar nya saker med lust och entusiasm, för att sedan, ganska kort därpå ge upp. För det gav ju ändå inte de resultaten jag önskade. Men tänk om det handlar om att förändring ibland behöver få ta tid. Att det finns något fint i att låta saker och ting ske i den takt som det är tänkt. Utan att forcera. Utan att förvänta sig underverk. Utan att underverken sker i den takt som är lagom.

tumblr_m70utjgThi1r3hmd1o1_500_large

Vågar inte prova något nytt

Jag tror också att denna längtan efter snabba lösningar även resulterar i att många inte ens vågar påbörja något nytt. Det kan kännas övermäktigt att klara av och man är rädd för att misslyckas. Så därför gör man istället ingenting. För vi nöjer oss inte med att t.ex. springa 2,5 km om vårt mål är att så småningom springa ett Maraton. Nej, vi spränger oss själva och ger oss ut på allt för långa löprundor utan att tänka på att kroppen behöver få tid att nå målet du har framför dig. Vilket kan leda till att lusten avtar när man inte orkar. Eller att kroppen går sönder för att den inte är redo för så långa distanser. Frågan är om det egentligen är så viktigt när och hur snabbt du kan springa ett Maraton eller om det är resan mot ditt mål som är det viktiga. Att i lugn och ro få känna dina framsteg. Och glädjas i det. Och klara av det som du bestämt dig för. Det kanske innebär att du får börja din resa mot ditt Maraton med en rask promenad om dagen. För ett litet steg framåt är fortfarande ett steg framåt. Hur litet det steget än kan kännas. Vilket innebär att din raska promenad faktiskt tar dig ett steg närmare ditt Maraton än om du sitter kvar i soffan.

Låt det ta den tid det tar

Visst är det synd. Att vi ger upp eller inte genomför de förändringar vi innerst inne längtar efter. Bara på grund av att det inte får ta tid. För att allt måste gå snabbt och resultaten måste kännas och synas direkt.

Så är det möjligt för dig att tänka annorlunda nästa gång du vill genomföra en förändring? Att ha en målsättning med en realistisk plan som får ta tid? Där du får glädjas åt dina framsteg och där du mäktar med den förändring du vill genomföra. Så det inte blir för tufft och jobbigt. För livet går väl ut på att försöka ha det så bra som möjligt. Och att njuta så mycket som möjligt på vägen mot sin utveckling och sitt välbefinnande.

Var rädd om dig!

Instagram: @asanyvall

LOADING..