Fri som en fågel!

Igår var det min sista dag som anställd. Har valt att lämna en trygg tjänst som Head of Brand & Communications med ansvar över 20 personer och en budget på ca 150 miljoner för att ta klivet och hoppa rakt ut i det okända. För att fullt ut få ägna min tid åt det jag brinner för; samtal genom coachning och terapi, yoga, meditation, föreläsningar, workshops, event och såklart den här bloggen som betyder väldigt mycket för mig.

Läskigt och härligt samtidigt. En märklig känsla. Men mest känner jag mig pirrig och förväntansfull över att från och med idag få flyga helt fritt. Magiskt!

IMG_5591

Att fatta ett så här stort beslut är inget man gör över en natt. Men genom att ge sig tid att vara med sig själv i stillhet och vara uppmärksam på det som kroppen och själen berättar för dig växer en tydlig bild över vad som är viktigt fram sakta men säkert. Och plötsligt vet man. Och det är då man får starta sin resa mot sin längtan. Ett steg i taget med en visshet i att vägen fram mot den framtid man önskar många gånger kräver mod, hårt arbete och bakslag. Men att man trots det fortsätter sin resa med en stark vilja och med tron på att man skall lyckas.

En första indikation på att man längtar efter någon form av förändring är att det skaver inombords. Ta det på allvar. Vifta inte bort det utan ta reda på vad skavet vill berätta för dig. Tycker du att det är svårt att hitta det själv, så ta hjälp av en samtalscoach som du har förtroende för. Som kan stötta dig och hjälpa dig att finna svaren inuti dig. Kanske en av de viktigaste investeringar du kan göra för dig själv.

Livet bör levas fullt ut. På ditt sätt – som får dig att må bra – på riktigt. Kanske innebär det att du behöver samla mod och ta bort eller lägga till något. Att förändra.

Nu skall jag i lugn och ro njuta av en kopp kaffe och sedan ge mig ut på en löprunda innan jag skall åka och träffa mina härliga klienter. Vilken lyx!

Känner mig tacksam och lite stolt över att jag vågat hoppa. Fri som en fågel!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

  1. Du ska vara stolt Åsa, vilket djärvt och modigt steg du tagit. Det är alltid lätt att fega, att stanna kvar i tryggheten. Du vågar ge dig ut och satsa på ditt eget och är en förebild för många! Njut nu, det kommer gå strålande för dig. ❤

  2. Underbart!
    Men vad gör man om man känner skavet och vill förändra men inte har något man brinner för? Inget man är riktigt duktig på? Hyran måste ju betalas ändå och barnen behöver sitt. När man är ensam, bor på fel ställe och så vidare. …

    1. Oftast vet man inte vad skavet beror på eller vad man vill förändra eller hur. Men första steget är att ta signalerna som kroppen ger på allvar och försöka ta reda på vad det betyder. Ibland finner man svaren i sig själv och ibland kan man behöva stöd av någon som jobbar som samtalscoach. Därefter börjar resan – när man vet. Och visst kan det kännas svårt och omöjligt. Och man kan se många hinder på vägen. Men man kan alltid ta ett litet steg och förändra långsamt. För mig har det tagit lång tid att våga. Jag lever som ensamstående mamma så jag har ingen annan att luta mig på ekonomiskt eller annat i hemmet. Det var länge ett av mina stora hinder. Men sakta men säkert finner man vägar. ❤️

  3. Stort Grattis fina du! Och all lycka! <3 önskar jag också snart tar reda på vilket yrke det blir att satsa på. Finns några alternativ, så behöver gå igenom i lugn och ro och fundera. Några allmänna tips jag bör tänka på? Om man vill hitta ngt man brinner för och sinväg.

    1. Min rekommendation är att vara i stillhet med sig själv för att se om man finner svaren inuti sig själv. Om det är svårt kan det vara fantastiskt att få stöd i det arbetet med hjälp av en bra samtalscoach. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..