Dela med dig av dig själv! Tips på hur du fördjupar din relation!

Många gånger så har vi djupa, innerliga samtal i början av en kärleksrelation. Vi lär känna varandra och längtar efter att veta mer. Få komma känslomässigt nära och få förståelse för hur livet såg ut innan ni möttes, vilka drömmar din partner har och vad han eller hon längtar efter. En tid som de flesta brukar uppskatta enormt mycket.

Trots det så är det vanligt att de här samtalen ebbar ut. Kanske för att vardagen kommer emellan eller av någon annan orsak. Vi slutar att mötas i öppna, nära samtal. Vi slutar ta in hur vår partner har det och vad som sker inuti honom eller henne. Vi slutar att skapa drömmar tillsammans. Livet går på. Och plötsligt inser vi att vi börjar tappa bort varandra. Vi har skapat ett fungerande liv. Har etablerat en vänskap och ibland även ett föräldraskap. Men vi har tappat bort vår passion och vår kärleksrelation.

Om du är där och längtar efter närhet. Så är mitt tips att minst en gång i veckan avsätta en timme då ni kan få vara ostörda. Under den här timmen skall ni helst sitta i en soffa. Den som lyssnar sitter upp och den som skall få prata ligger i partners knä. Det här gör man för att etablera en fysisk närhet som känns otvingad.

Young-couple-relaxing-on-sofa-at-home

Den som ligger i knäet får nu 20 minuter att dela med sig av sig själv. Berätta om hur han eller hon har det just nu i livet. Vilka känslor som lever inuti, vilka tankar som snurrar. Vilka drömmar som finns och vilken längtan som han eller hon bär på. Det som är viktigt under dessa 20 minuter är att det inte får ingå någon som helst klagan på sin partner. Utan det skall handla om att du delar med dig av dina tankar och känslor. Att du bjuder in till dig själv. Och partnern som lyssnar får inte avbryta, inte sucka eller göra något som stör den som berättar.

Sedan byter ni så att den som lyssnade nu får 20 minuter att dela med sig av sina tankar och känslor.

Den som lyssnar får i uppdrag att ha koll på tiden, så att det blir just 20 minuter. Eller så sätter ni en äggklocka som ringer av när det gått 20 minuter. Det som känns mest bekvämt för er.

De sista 20 minuterna på er timme ägnar ni åt att bara vara och berätta om hur det kändes att få den här tiden. Om det är något som har blivit tydligare. Något som är lättare att förstå. Och kanske vad ni kan göra för att gemensamt börja följa era drömmar. Igen skall detta ske utan att anklaga.

Det kan vara så att det känns lite obekvämt och märkligt i början. Men klienter som går hos mig som har provat det här, tycker de allra flesta att det efter ett tag är magiskt fint. Och att det blir en stund som båda två längtar till. En stund där man börjar återta närheten, nyfikenheten och intresset för varandra.

Instagram: @asanyvall

  1. Att prata i ett förhållande är a och o. I min stressande framfart och kombinerat med en man som inte är den mest talföra slutade vi att prata med varandra. Trots att utmattningssyndrom är det jäkligaste och tuffaste jag någonsin genomlidit och inte önskar min värsta fiende har vi ändå det mycket att tacka för. Bland annat har vi idag en väldigt större och fördjupad relation genom bland annat att vi pratar med varandra på ett helt annat sätt. Tar oss tid både till att prata men även att lyssna. Kram

  2. Jag och min partner ,..vi agerar direkt ..vi pratar kort…vi gör saker den. Som vill…ibland olika ..och ibland ihop… Vi sätter mål …och vi pratar med varandra …….sedan tar vi tid för varandra …stänger in oss …
    Och mår bra ..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..