5 tips på hur vi kan göra ALLA hjärtans dag mer inkluderande!

Det är svårt att undgå. Att det snart är alla hjärtans dag. Butikerna svämmar över med vackra kort, hjärtformade produkter och förslag på gåvor att ge till sin älskling. På TV lagas det mat som är perfekt att servera sitt hjärta. Och det läggs ut erbjudande om hotellvistelser och annat att överraska sin kärlek med. Och på tisdag kommer våra sociala kanaler fyllas med lyckliga par som firar och hyllar varandra.

IMG_0488

Alla har inte någon…

Och allt det här är ju jättemysigt OM man har en partner. Någon att överraska och skämma bort på olika sätt. Men alla har inte det. Många, väldigt många är ensamma. Fler än vi tror. Och även någon som är i en relation kan känna sig ensam, osedd och olycklig. Ingen av dem längtar till tisdag. För det blir istället en dag då det blir än mer påtagligt. Ensamheten. Och ensamheten i tvåsamheten.

Jag vill absolut inte ta bort alla hjärtans dag. Kärlek är alltid värd att firas. Alltid! Men jag skulle tycka att det vore fint att bredda hur vi firar och vilka vi visar vår uppskattning. Det heter ju trots allt ALLA hjärtans dag. Då borde ju också ALLA få firas en dag som denna.

Så hur skulle det kunna se ut. Jag tänker så här…

heart-1506259__180

Strössla kärlek runt omkring dig på ALLA hjärtans dag:

1. Skicka ett sms till minst fem personer och önska dem en fin alla hjärtans dag och berätta samtidigt varför du är så glad för att ha henne eller honom i ditt liv.

2. Köp något enkelt i valfri butik, blomsterhandel eller fik och be att biträdet lämnar det som en gåva till nästa kund som kommer in utan sällskap.

3. Om du inte har några planer för tisdagen så fundera på vilka andra i din omgivning som kanske också står utan sällskap. Och tänk brett – även dem som du inte har i din närmsta krets. Bjud sedan med dem på något roligt eller mysigt. Ett biobesök, en go fikastund eller kanske ett roligt träningspass.

4. Ge en komplimang eller ett vänligt ord till minst 3 personer du möter och avsluta med att önska personen i fråga en fin alla hjärtans dag.

5. Gör något extra härligt för dig själv. Skäm bort dig själv. Du är trots allt din allra viktigaste relation. Ordna något riktigt gott att äta. Unna dig att köpa något du länge velat ha, eller något alldeles onödigt. Ta ett långt skönt bad med en väldoftande badolja. Eller något helt annat. Men fira dig själv och strössla kärlek över dig!

Låt oss hjälpas åt att sprida kärlek i ett vidare begrepp! Inkludera fler och minska känslan av ensamhet!

Instagram: @asanyvall

LOADING..