10 tips på hur du kan plocka in våren i ditt sinne!

Visst är det härligt! Att våren nalkas. Vi får små smakprov – dagar när solen skiner och himlen är himmelsk blå. Dagar det gäller att passa på att sticka ut sin näsa och lapa sol och frisk luft. För nästa dag kan det lika gärna komma ny snö eller ett riktigt skyfall. Men det är på gång. Våren. Det känns i hela kroppen. Som om livsandarna stilla vaknar till liv.

Och det är fullt av vårtecken. Nysopade gator. Aktivitet i trädgårdarna. Små vårlökar som kikar upp ur jorden. Och människor som försöker hitta en vägg i lä där de kan stanna upp en stund och njuta av solens strålar.

IMG_1351

Jag älskar den här tiden. Fast jag älskar å andra sidan alla årstider. Tycker att det är lika magiskt varje gång det är ett skifte. Alla årstider har sin charm. Och våren är för mig en tid som handlar mycket om att vakna till liv och blomstra.

Tänker att det finns olika sätt som vi kan plocka in den är härliga känslan i vårt sinne. Så att det kan få kännas vårlikt inuti dig alldeles oavsett vilket väder vi har utanför vårt fönster.

Här är mina tips:

1. Gör en riktigt rejäl vårstädning hemma. Sätt på din favoritmusik och njut av att vädra ut ordentligt medan du städar. Rensa ut och släng sådant du inte behöver. Skapa utrymme. Och använd gärna rengöringsmedel som doftar vårlikt gott.

2. Köp hem fina vårblommor; kanske tulpaner eller några vårlökar. Eller gå ut i naturen och plocka fina grenar som du sedan sätter i en vas med vatten för att se hur de successivt fylls med gröna vackra blad.

IMG_1335

3. Så frön i små krukor och ställ i ditt fönster och se hur de växer och frodas på ditt fönsterbläck.

4. Ta in lite vårfärg i ditt hem. Kanske kan du byta ut dina handdukar eller någon kudde i din soffa.

5. Klä dig i färg. Glada färger eller milda pastellfärger. Det som du trivs allra bäst i. Kanske ett härligt färgglatt nagellack?

6. Försök att komma ut på en promenad varje dag. Var uppmärksam på vilka vårtecken du hittar och lägg märke till hur naturen förändras.

IMG_1396

7. Skapa en vårlig glad spellista på Spotify som kickar igång dina glädjekänslor inombords.

8. När du kan och vädret tillåter – ät utomhus. Kanske kan du ta med en liten kaffetermos och stanna och dricka ditt kaffe på en vacker plats när du tar din dagliga promenad. För att verkligen ta in våren.

9. Ägna en liten stund varje morgon åt att sluta dina ögon och ställa dig själv frågan – ”vad längtar jag efter just idag som får mig att bubbla lite mer inombords?” Hittar du något svar, så försök sedan att tillgodose det behovet och den längtan under dagen.

10. Ägna en liten stund varje kväll åt att leta reda på tre glädjefyllda stunder som du har upplevt under dagen. Stort som smått. Allt räknas.

IMG_0488

Ha det riktigt skönt och njut av att ta in mer av våren i ditt sinne!

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

  1. Ja, visst är våren lite extra underbar!!
    Men jag är som du och gillar alla våra årstider!!
    Kommer att sakna den här tiden med alla tända ljus och elden sprakande i kaminen, men det härliga är ju att den komme tillbaka igen.
    Ska bli bättre på att elda ute den här våren!! Måste köpa en bättre eldkorg, så att den kan värma oss kyliga kvällar på altanen 🙂
    Ha en skön tisdag!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..