Unna dig en dag med lite bus och upptåg!

Livet blir lätt väldigt allvarligt. Det är inte så konstigt, för vi lever idag väldigt intensiva liv. Vi har mycket att hålla ordning på. Mycket som skall göras. Och ansvar som vilar på våra axlar. I den här kampen är det lätt att vi tappar bort glädjen och buset. Det är som om hela vårt system ställs in på att det behöver vara dämpat. Men behöver det verkligen vara så.

Jag tänker ofta att glädje och sorg kan få leva sida vid sida. Vi behöver inte ha bara det ena, utan kan unna oss både och. Det kan vara förlösande att få skratta några minuter när livet känns svårt. Det kan vara underbart att för en stund få ägna vår tid åt något som skänker oss glädje. Men det vi ofta gör när vi har det intensivt runt omkring oss eller när livet skaver är att vi plockar bort sådant som kanske hade gett oss en bättre balans. Och så blir livet än mer allvarligt. Än mer tungt.

Jag tror att vi behöver tillåta oss mer bus och upptåg i vårt liv. Släppa på vår rädsla om vad andra skall tycka och tänka. Släppa loss, njuta och unna oss glädjefyllda saker. Låta oss få vara passionerade. Skratta högt. Dansa loss till en bra låt eller göra något som får det att bubbla av spänning inuti.

Kanske är det möjligt för dig att just idag bjuda in glädje i ditt liv. Även om det just idag är en tung dag. En dag i sorg eller nedstämdhet. Ändå unna dig något, om än så litet, som får dig att le eller skratta gott. Plocka in passion, tokeri och glädje. Det tycker jag verkligen att du är värd!

Ha en underbar start på helgen!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..